Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About typhoonman

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. [HELP] can't boot anymore

    Hi i've made a biiig mistake!!!! I had some files in my Mac HD that i can't access, i thought to get rid of all permission problems to add my user on the entire disk with xrw and apply to the disk Basically i've messed up permissions on the System folder (at least) from now i'm not able to boot my mac pro anymore Before rebooting i've launched also disk utility and repaired permission, it tooks nearly 36 hours to fix all permissions, main problem is that it hasn't fixed everything. So: 1 - When i boot it hangs at the apple logo and then reboot loop 2 - if i boot in verbose it hangs when it looks at acpi, disks goes off, then after a minute they spin up again, then it write something very fast and then reboot, can't read 3 - in single user i can access the terminal but when i write exit it hangs for a while and then reboot 4 - i've tried booting from dvd and repairing permissions, every time i repair i get "ACL found but not expected in "system/library/...." in a lot of files inside /system/library/extensions , in system/library/frameworks and system/library/privateframeworks Unfortunately it doesn't fix that and everytime i reboot and i do disk utility again it finds the same. 5 - i've tried fixing permission on those folders by terminal in single user, i write this: "sudo chmod 775 System/Library/Extensions" but after a while it says "can't open /private/etc/sudoers" I'm not skilled in unix command so i really don't know what else to try Please help, i can as an alternative mount the disk on another mac (g5ppc), what can i do to totally restore permissions and be able to boot again? Damned permissions!! Thanks for any suggestion
  2. restoring EFI partition

    Hi, i have an hackintosh on a p5k installed using retail 10.5.6 + cdboot 132 + uinstalllerx86. I do not use any bootloader, i choose operating system switching HD priority in P5K bios I was inside OSX, i have resized the main OSX partition to 100Gb, leaving the other 400Gb unused then i've rebooted on OSX to see if was still working. then i've rebooted in Vista and formatted the blank space to an NTFS partition using Vista utility Now i'm not able to boot on OSX anymore, i get boot error I've tried also with cdboot132 but when i select that disk it gives me an error aswell: [lotofnumbers] error sector 64, or something like that Is there a way to restore OSX boot without erasing all the HD and reinstalling everything? I have an EFI partition of 200MB at the beginning of the disk, i think it's the boot partition right? how can i fix that, can i delete that also? in Vista i'm unable to delete it, if i delete it am i able to boot osx using cdboot and then restore the efi partition using uinstallerx86 ?? thanks for any help
  3. P5K-SE - Retail Leopard Instalation

    No, no bootloaders, i use p5k bios to switch operating systems, i still see the EFI partition, main problem is that cdboot gives me an error on that drive, dunno why :/ i will try to search for a linux bootable cd and try to find that fdisk even if i do not really know anything about linux at all thanks... question: who creates the efi partition ? i mean... what happens if i delete that? do i will be able to boot osx using cdboot123? and then to recreate it do i have to use UNIVERSAL OSx86 INSTALLER right ? or deleting it will mess everything up more than now ? and when i delete to i have to resize the osx partition to include also the first 200Mb or there's no need ? to be honest in osx i do not see the efi partition... i see it only in Vista.... /confused
  4. P5K-SE - Retail Leopard Instalation

    Hi all, i have resized the main osx partition inside OSX, then i've rebooted with win Vista and i have formatted the blank space to an NTSF partiton. I've installed also MacDrive to let me see the OSX partition easily Main problem now is that it won't reboot on OSX, i've tried also with CDboot 123 and on hd 81 it gives me boot errors.. i've tried reinstalling from the beginning but i cannot install on that HD without erasing the entire content, so i'm wondering if there is a way to restore the boot partition, and also why it won't boot anymore??? i have not touched EFI partition in any way. Also when i have resized the osx partition i've tried to reboot and it has rebooted so the problem has appeared probably after that, i don't know if it's Vista's partiton utility fault or if it's because of MacDrive software... do i have any chance to restore it?
  5. Protools HD PCI kinda working :)

    GA-EP45C-UD3R does not have any PCI-x slots so i presume you have PT HD PCI not PCI-x. By the way have you tried in Leopard and maybe with both pro-tools 7 and 8? Also hackintosh install should be done with Vanilla kernel to maximize compatibility Anyone with a working PCI-X hackintosh configuration ?!?
  6. ASUS P5E3 WS Motherboard

  7. Protools HD PCI kinda working :)

    Hi all does anyone of you has tried with a PT HD Accell PCI-X version ? do you have PCI or PCI-X version ? do you think i have any chance to get it working on a hackintosh ? i would like to save big $$ avoiding the crossgrade to pcie thanks for any advice
  8. ASUS P5E3 WS Motherboard

    Hi all, i've tried a search in this forum with no luck as this motherboard is quite uncommon. first of all i want to say that i already have a working 10.5.7 hackintosh on a p5k mobo using a clean 10.5.6 DVD + usb dvd-drive + cdboot123 method. I would like to replace my old G5 but i need at least 2 PCI-X slot plus a normal PCI one. I've found that ASUS P5E3 WS is the only Asus mobo with 2 PCI-X slots. here are motherboard specification: CPU Intel® Socket 775 Coreâ„¢2 Quad/Coreâ„¢2 Extreme/Coreâ„¢2 Duo/Pentium® Extreme/Pentium® D/Pentium® 4 Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors Support Intel® 45nm CPU Chipset Intel® X38 Intel ICH9R Intel Fast Memory Access Technology Front Side Bus 1600/1333/1066/800 MHz Memory 4 x DIMM, Max. 8 GB, DDR3 1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066/800 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory Dual Channel memory architecture *When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended. Expansion Slots 2 x PCIe 2.0 x16 1 x PCIe x1 1 x PCI 2 x PCI-X Storage Southbridge 6 xSATA 3 Gb/s ports Intel Matrix Storage Technology Support RAID 0,1,5,10 Ext PATA and SATA controller 2 xExternal SATA 150/300 (RAID 0,1,10,5) 2 xSATA 150/300 (RAID 0,1,10,5) 1 x ATA LAN 2 x Marvell88E8056 Dual Gigabit LAN controller Audio ADI® AD1988B 8 -Channel High Definition Audio CODEC Coaxial / Optical S/PDIF out ports ASUS Noise Filter Support Jack-Sensing, Enumeration, Multi-streaming USB 12 USB 2.0 ports Special Features AI Slot Detector Q-Shield Q-Connector Fanless Design: Heat-pipe solution Fanless Design: Stack Cool 2 Noise Filter MyLogo 2 CrashFree BIOS 3 EZ Flash 2 C.P.R.(CPU Parameter Recall) SFS (Stepless Frequency Selection) O.C. Profile Back Panel I/O Ports 1 x PS/2 Keyboard 2 x External SATA 1 x S/PDIF Out 1 x IEEE 1394a 2 x LAN(RJ45) port 6 x USB 2.0/1.1 8 -Channel Audio I/O Internal I/O Connectors 1 x Floppy disk drive connector 1 x IDE connector 1 x TPM connector 6 x SATA connectors 1 x IEEE 1394a connector 2 x Chassis Fan connector PWR fan 1 x 8-pin ATX 12V Power connector 24-pin Power connector TPM header 20 Pin Panel connector Front panel audio connector Chassis Intrusion connector CD/AUX audio in 1 x COM port BIOS 16 Mb Flash ROM DMI 2.0 AMI BIOS PnP WfM 2.0 SM BIOS 2.3 ACPI 2.0a Multi-language BIOS ASUS EZ Flash 2 ASUS CrashFree BIOS 3 Manageability WfM 2.0,DMI 2.0,WOL by PME,WOR by PME, PXE So the question are: -is it possible to install a 10.5.6 (and then update online to 10.5.7) using the same method i've used for the p5k and add required extensions after the update (and before it reboots)? -is there something that will not work for sure, any issue with X38 chipset and/or ADI audio (internal audio is not fundamental by the way)? -will i have all pci, pcie and pcix slots fully working? as i have to buy it i just want to make sure i have a chance to get it working as i will use it only to run an hackintosh... Hardware pci cards to be added are in my signature inside the G5. thanks for any info
  9. P5K-SE - Retail Leopard Instalation

    WOW UR THE MAN!!! many thanks it worked i have omitted the 2 delete lines cause i didn't have any driver/injector other than voodoohda fantastic i'm so grateful i've just done my first build in my life could be a storic date ^^ EDIT:ok i've speak too early the preference pane is a bit {censored}edup, when i open it gives an error "can't map memory" and if i try to move a slider it says "Can't connect to structMethod to send command" also mic is not working but is not relevant apart of this audio is not gliching anymore that is the most important thing!! Ok now the last question, what happens if i put an audio PCI card (motu)? I mean, mac pros only have pcie, so what happens with the pci of the p5k ? does it be recognized by the system?
  10. GeForce 200 series support

    i've disabled sleep in energy saver as i don't need it, never used in 15 years. Shutdown works properly, i mean first it shutdown the monitor and disks, then after 30 seconds it shuts completely. a bit slow, but who really cares about it ?
  11. P5K-SE - Retail Leopard Instalation

    Hi, first of all i would like to thank you for your guide, nearly everything is working like a charm i have not read the last 34 pages so if the problem has been discussed already sorry about that, i will look into it by myself in that case. my config: ASUS P5K (plain) Core 2 Duo E6750 Zotac Geforce GTX260 4Gb ram 1066 DDR2 OCZ SATA Hard Drive(s) IDE DVD DL R/W and IDE CD R/W for installing i have moved my IDE DVD to an external USB HD cabinet, so i was able to install without using any patch for the jmicron chipset I had error at first install and then also when rebooted the first time after applying the 10.5.7 i have got a self reboot after a while during the logo spin up I took a while to let the OS see properly the GTX260, i've used OSX86TOOLS generating a custom efi string + Nvidia drivers for the EVGA GTX285 osx btw everything is working fine I still have to set up a boot selection, still using P5K BIOS to swap OSes The only little problem i have is with Audio, i have some gliches, or little clicks or wathever you wanna call it while it plays everything from system sounds to logic pro music to quicktime movies, and i would like to know if i can try any other driver and mainly how to remove this one first, the VODOOHDA seems it doesn't works properly, i lower the volumes but nothign happens. So basically what i have to delete to totally remove this audio and any other related audio panel and what driver i should try instead ? The internal audio shoud be a Realtek AC97 High Definition Audio with 7.1 support and digital SP/DIF out, i think is the same of the SE version. do i have to remove the voodo preference pane aswell, and in this case can io trash it right away from the HD or is linked to something else or to some kext? Do i have to boot in -s and use terminal ? i'm not skilled to unix commands i remember a driver inside the kalyway release that was working fine, but i haven't checked about multiple outputs or any control panel tough, any hint ? Many thanks
  12. GeForce 200 series support

  13. GeForce 200 series support

    FANTASTIC!! got it working my hw ASUS P5k @435Mhz fsb E6750 @3.5ghz 4Gb RAM DDR2 @1091Mhz ZOTAC GEFORCE GTX260 (216 shaders) procedure 10.5.6 Retail + 10.5.7 + UInstaller x86 + custom kext as written here http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=79096 I've tried with netkas injector and evga drivers with no luck, no QE support and no way to change resolutions then i've formatted again for the fifth time and tried this way: 1-used EFI strings using the procedure written here in page 10 2-install evga unlocked drivers 3-reboot very easy here's the shot, i've got resolution, tv out and qe support, awesome Haven't tried multiple monitors yet the only strange thing is the amount of ram displayed by system profiler... -716 i don't know if i've done something wrong in the plisteditpro passage i've changed <key>VRAM,totalsize</key> <string>0x00000038</string> to <key>VRAM,totalsize</key> <data>00000038</data> is that ok ? By the way the app that won't install before with netkas cause it was saying i had 0 vram and no qe support it installs, so unless i got real problem with some applications i don't care much about system profiler wrong ram size what happens if i try again with osx86tools skipping the plisteditpro passage ? why we have to change string to data ? and what happens if i try again right now, does it overwrite completely my old plist ? many thanks to everyone that has contributed to this thread!!
  14. GeForce 200 series support

    Ok i've deleted wrong kext with sudo then i've installed the kext from the nvidia package unlocked then i've installed the latest injector from netkas. here's the result Does anyone knows why it hasn't got the quartz extreme support ? I've tried installing an application and it says it won't install cause i have 0 Vram and no quartz extreme support, but system profiler says the right amount!! Any suggestion please ? Do i have to manually modify something to get it working ? Also i cannot choose resolution. thanks for any advice
  15. Hide OSX version ID

    Hi all, i would like to hide or change the osx version ID i'm using cause i have an app that requires an higher OSX version but i'm stuck on 10.4 and the istaller won't run Is there any way to change that id ? Probably it will not work but i would like to give it a try I've tried googling a lot and searched in this forum aswell with no luck, thanks for any hint