Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Simon Lin

  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About Simon Lin

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hello, My new Levono Thinkpad T410s is on the way. Anybod has any clues about how to install the snow leopard on this notebook? Thank you for any replies.
  2. XxX_x86_10.5.5_Install_Disc_Rev1

    thank you, BlackCH, I tried to find out what I need to do in the thread that you post, but I still don't know what I need to do. Could you give me a direct hint what I need to do? And I also tried all the method that you suggest me to do, but after reinstall about 5 times, they didn't work. Even with the old 3100 kexts. But If I only install the old X3100.kext and X3100FB.kext, X3100 is reconized correctly. But when I change the resoultion to 1400x1050(my laptop resolution), the mouse icon will become tearing. So I downsize the resolution to next level, the mouse icon turns to normal. But the CI/QE still can't work. Hope you can give my some suggestions, thank you. And I use the tool under windows extract EDID like below: EDID BYTES: 0x 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F ------------------------------------------------ 00 | 00 FF FF FF FF FF FF 00 04 21 00 00 00 00 00 00 10 | 01 00 01 03 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 20 | 00 00 00 00 00 00 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 30 | 01 01 01 01 01 01 64 00 00 00 00 00 00 00 00 00 40 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 10 00 00 00 00 50 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 10 00 00 60 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 10 70 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 38
  3. Intel X3100 EFI Strings

    Hi, I am pretty sure that is X3100 driver problem. Because I already delete X3100 related files and I can get VESA mode. I also tried to install the 10.5.1 X3100 drivers. The card is identified correct without CI/QE, but I can't get right resultions( 1400x1050 on my laptop ). When I turn to this resolution, my mouse icon will disapear and become tearing. Anybody has ideas?
  4. XxX_x86_10.5.5_Install_Disc_Rev1

    Hi, Here is my EDID description of my laptop with X3100 2a02 rev3. X3100_by_zhihmeng.zip
  5. Leopard Laptops with NON-working GMA X3100

    hi, I found many people works great on 2a03 rev 000c, but there is no one works on 2a03 rev 3. Hope I am wrong, because I am the very version "3", and tried with many many kexts with no luck. If you are just the 2a03 rev 3, and you got display OK, please help me. Post your environment, and tell us how. Thank you.
  6. Intel X3100 EFI Strings

    Hi, ravagilli: I have the same vendor id with you(2a03 rev3). And I can't get my X3100 working normal. I am downloading your driver and will try to add the EFI string on the boot plist. Hope I can get everything correct. Thank you in advance. Update: still no luck...the black bar appear in the middle of blue screen just the first time I installed ideneb 1.3. I start to wandering if there is anybody got laptop version of X3100 2a03 rev3 working on 10.5.5? If the answer is no, please, anybody can suggest a version for this card? Thanks.
  7. XxX_x86_10.5.5_Install_Disc_Rev1

    Hi, BlackCH, thank you for your answer. I know right now I can only use the VESA mode for display. I tried google my version of X3100(rev 03), and a lot of people have the same problem as me. Most of them are Dell X1300 users. You mention about the adding natitGMA together, could you explain more detail about how and where to get this process? And what is EDID? As for the kalyway 10.5.1 version, yes, all the QE/CI working. But if I change the display to 1400X1050(that's my laptop LCD resolution), the mouse icon will become some strange image, it's hard to use, that's why I will try the new version of 10.5.5.
  8. XxX_x86_10.5.5_Install_Disc_Rev1

    guess what? I also heard about the problem what you said. So I delete the GMA950 related first, no luck, and the AppleIntelIntegratedFramebuffer, still no luck. Finally delete the GMA X3100, boom, the welcome screen comes out like a charm. But if what you said about the device ID is right, what happen to my panasonic Y7 laptop? Here is my LSPIC.txt, wish you can find an answer for me, thanks. lspci.txt
  9. XxX_x86_10.5.5_Install_Disc_Rev1

    ha... I guess I found the problem to cause this oddly screen. It's the graphic card driver. After I delete all the graphic related driver, including intelbuffer kext and I finally get the welcome screen. I don't know why your GMA X3100 card can be driven well, but mine can't. Could it be the different vendor ID and product ID cause this problem? Thank you.
  10. XxX_x86_10.5.5_Install_Disc_Rev1

    Hi, Thank you for your interesting. I try to reinstall as your suggestion, and still got the same oddly screen, and I post as attachment file, hope you can give me some advises. And the graphic card, it's my fault to have a typo error, the graphic card is the GMA X3100 integrated card. Actually, that's why I give a hope on your version of OSX86. Because I see your hardware list, and there is a GMA X3100 too. My ethernet card is Marvell Yukon 88E8055, thank you in advances.
  11. XxX_x86_10.5.5_Install_Disc_Rev1

    Hi, Thank you for your quick reply. Actually, I do really know the hardware spec, I installed the Kalway version of 10.5.1. But this time, I install the 10.5.5, and got no luck. After install complete, it reboot, and after a while it become blue screen then black then become oddly screen and stopped. I use serveral combination, but still no luck. Can you tell me a clue about how can I resolve this problem? Thank you in advance.
  12. XxX_x86_10.5.5_Install_Disc_Rev1

    Hi, I have a panasonic Y7, this is a good portable computer with big LCD and long battery life. And the spec is below... intel core2duo 1.4MHz L7300 ram 1.5g micro dimm 533 intel GM965 video card wireless intel 4965 network card AD1884 sound card I start to get your installing disk ISO, could you give me some advances about which options that I need to choose when I start to install this version of OSX86? Thank you...
  13. Hi, I have a panasonic Y7, this is a good portable computer with big LCD and long battery life. I have tried to install with Kal's 10.5.2 leopard before and it works not so good. After about six months, I want to install it with newest version of ideneb 1.3 10.5.5, but after six tries with no luck. Anybody can give me a advance about to select the options of installing? Here are the computer hardware list, thanks in advance. intel core2duo 1.4MHz L7300 ram 1.5g micro dimm 533 intel GM965 video card wireless intel 4965 network card AD1884 sound card
  14. Dear All: I got an airport card compatible Sony PCWA-C150 wireless card. I want to be use under Kalyway 10.5.1. What can I do? Thank you in advance.
  15. Hello, I got a Buffalo WLI-U2-KG54(2A) USB Wireless Dongle, and I installed this driver, the wireless utility can find my AP, but I can't surf the web. The network part show nothing for my USB wireless dongle. Can you help me, thank you.