Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

dado2i

Members
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

About dado2i

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. thank you very much for your infos, I'll try these kexts , and then post the results. This thread is really very interesting!
  2. yes it is working out of the box. I haven't checked if it is properly configured but with firefox goes pretty fast. Maybe I'd try with a fresh installation. Does the Audio work for you??
  3. great Motherboard! I've just installed in in a triple boot Vista-xp on hd1 and OSx in hd2. Everything works perfectly except Audio. I've installed Iatkos V4i and then added only the NVinstaller v.52.pkg . This enabeld my 8600GT perfectly. I've tried all the kexts and several methods, but with the latest (HDAEnabler.kext found here ) I have been finally able to see something on the system profiler's Audio tab. it shows me : Intel High Definition Audio: Device ID: 0x1458A102 Audio ID: 12 Available Devices: (nothing then) and there's no device avaiable also in system preferences/sound. Any idea on how could I solve this problem? Thanks a lot: i have this board with a Q6600 - 4 gb ram - 2x500 Gb SATA drives in AHCPI - xfx 8600GT 1 GB ram.
  4. Anyone installed Mac on AMD?

    I think that I should have a very similar configuration (same chipset) on my Acer 5101. It should work also for you.trying to help..what is the error you're receveing? and when, at installation, booting after installation, it's a Kernel panic??Are you using Zephyroth 10.5.1 or 10.5.2? I can install well the 10.5.1 but can't install at all the 10.5.2 release.. give a look on how I installed mine here http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...mp;#entry635945just realized that I missed somethinghmm i thought it was a laptop. but however try the same things..
  5. Atheros AR5005(G)

    I had hard time to fix my Atheros problem too, I tried almost everything, but then found a solution herehttp://forum.insanelymac.com/index.php?sho...0317&st=180look the post of bc909 , and try his method. It worked for me really well.. byei forgot... I followed only the last part of the procedure since my card was recognised, but couldn't be turned on , as written here http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...mp;#entry635945
  6. Anyone installed Mac on AMD?

    what motherboard and chipset do you have? and what is the error?
  7. Anyone installed Mac on AMD?

    look here http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...=85573&st=0
  8. Hi to all, I would like to share my experience regarding the installation of the great Zephyroth 10.5.1 AMD release. Link on zephyroth forum here http://osx.kbot.de/ . first of all.. the hardware: Acer Aspire 5101 AWLMI (AMD Turion64@2GHz CPU , 1GB RAM, 110GB HD, ATI Radeon Xpress 1100M card , Atheros 5005 WiFi card, LAN : Realtek RTL8139 ) then, i did in this way: I) first of all i have xp installed on my laptop and wanted a dual boot system. I choose OS selector (@cr0nis) and installed it. It's important to have a boot manager as also EASYBCD or another working solution for booting (you can search on the forum). Please have clear ideas on that. a)download the torrent b)before installation go to this thread: http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...mp;#entry635699 and download the files. extract the zip to a USB pen drive. (root) c) then follow the instruction taken from the Zephiroth Mac OS X 10.5.1 AMD Install Guide by pcmanthinker http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...=85573&st=0 follow step 1 trought 17 1. Download Zephiroth's Mac OS X 10.5.1 AMD torrent if you haven't already 2. Extract all parts of the included rar files by opening the first and selecting extract 3. Burn the extracted ISO to a DVD with Nero Burning Rom at maximum speed(I used version 7.9) 4. Format your Mac install partition as FAT32 otherwise the installer won't see it - make sure the drive you install to has an IDE interface 5. Restart and set your boot device to your CD/DVD-ROM drive 6. Let the Darwin bootloader start without any options (It will take about 5 or minutes to load the Mac OS X installer) 7. When you are loaded into the installer, select your language and click next 8. After you get to the next screen, go to the Utilities menu and select Disk Utility 9. Create and format a mac volume on your destination disk and label it "Leopard" 10. Exit Disk Utility 11. Click Next on the OS X installer 12. Click Customize and uncheck everything (you must make sure they are all unchecked or the installer will hang trying to install them) 13. First uncheck extra fonts and then expand the languages option and uncheck French 14. Proceed with unchecking everything 15. Click OK 16. Now click Install 17. Mac will now install (it will take about an hour to completely install) d) if the installation stops at "about one minute" (the blue bar stops) don't worry, it's normal, reboot with the dvd and then continue the previous installation. this time: don't open Disk Utility, and click next till you are asked to select the Hard Disk. Choose Leopard and then Customize, unchecking everything as before. Then OK and then Install. At the end of installation you'll be asked to reboot. e)if the installation doesn't stop then you reboot f) boot with USB key or drive and installation DVD inserted g)you don't want to start osx, because we need to install the driver. so start from DVD h)when the installation program has loaded as before go to Utilities/terminal I)execute the following instructions (taken from http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=85960&st=0&gopid=635699entry635699 - Great post -SKG- thanks) cp -Rf /Volumes/Your_PenDrive/ApplePS2Controller.kext /Volumes/Your_Mac_HD/System/Library/Extensions/ApplePS2Controller.kext touch /Volumes/Your_Mac_HD/System/Extensions/ chmod -R 755 /Volumes/Your_Mac_HD/System/Extensions/ chown -R root:wheel /Volumes/Your_Mac_HD/System/Extensions/[/size] (In my case i don't install the other drivers now, otherwise i can't get my atherios wi-fi working..) exit from terminal l) reboot and now start the OSX! (of course you choose it with the os selector) When asked for the activation simply skip the step with alt-q or windows-q or ctrl -q (i dont remember exactly, sorry..) m) then install the attached file IO80211Family.kext (sorry file attachement on the forum doesn't work, so i uploaded it here http://upload2.net/page/download/BRkBqw8TW....kext.zip.html) (thanks Countercraft). To install it you need to unzip it and then i like using the Kext helper utility (download it, its really useful). simply drag and drop the file into it, put your password and click easy install n) reboot and you should see an empty symbol on the top bar (this means that your card has been seen) an then go to system preferences - network ant follow this method made by Bc909 (GREAT!) taken here http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...0317&st=180 "and on boot you will get the empty pie icon on the top bar. Finally I stumbled on a way to get it powered on, and I'm not totally clear on why. BUT I've done this 4 times now, and that's enough for me. You think the terminal will come to the rescue. but NO. For some reason it didn't enable the device when I issued commands in /System/Library/PrivateFrameworks/Apple80211.framework/Versions/Current/Resources/airport believe it or not it's the GUI wireless setup assistant. This is what I did to turn on my wireless each time, and for whatever reason if you don't have the ethernet cable connected it didn't work for me. 1. Connect to network via Ethernet cable. 2. Go to Network in System Preferences (make sure there is a green light in Ethernet). 3. Select AirPort and under the gear icon dropdown choose Make Service Inactive. 4. Hit the plus and add a new AirPort service (Airport 2 or whatever). 5. Hit the 'Assit me...' button 6. Then 'Assistant' then 'Continue' then check I use Airport, then 'Continue' then it asks to turn on the Airport. 7. After a few moments, the new service turned on the card and found all the networks in my area. 8. Delete the first airport connection. " Wi-fi work great except for WPA o) now you can install the other drivers as listed by -SkG- "Now we are going to install some drivers: * Audio: ALC883Audio.mpkg or Azalia_audio.pkg: With the first one don't works with the speakers, only wit headphone. With the second one don't work audio input. (I have the second one) * AppleACPIPlatform.pkg and Power_Management.pkg: ACPI and Battery. * Callisto.kext and CallistoHAL.kext they are from Callisto v003 but they are already patched for ATI Radeon XPRESS 200M/x1100 (No QE, Software CI) Drag and Drop them to Kext Helper, put your password and click on "EASY INSTALL". * IOPCCardFamily.kext and IOPCIFamily.kext: PCMCIA controller. Drag and Drop them to Kext Helper, put your password and click on "EASY INSTALL"." I personally used Azalia and insalled all the others except the last point (PCMCIA) since i don't need it. Then you can change the resolution on System preferences- displays and you should see the 1280x800 - choose it! Unluckily there's no support for the ATI 1100. There isn't a proper driver that can enable QE/CI and so make the most interesting applications to work. Thanks to Zephyroth, -Skg- , pcmanthinker, Countercraft and Bc909 (how did you have that idea? ) Enjoy the Mac! ISSUES * No QE CI * Camera detected as USB Camera but not working. * Card reader don't work. * Modem don't works. I've tried to install the 10.5.2 , but it doesn't work.. anyone had a success on that?
  9. That's incredible, I've reinstalled the 10.5.1 without any problem, and i also got the Atherios card Working! I don't understand why the 10.5.2 doesn't want to work..
  10. To inimachi , what leopard version are you installing? It may be a bad disk or a bad disk image. Try to burn the image again with another software. regarding QE\CI see this http://osx.kbot.de/comments.php?DiscussionID=181&page=1 but i've been told that's very difficult to succeed.. I don't know of other solutions at the moment. And it's a pity. I'm trying to install Zeph. 10.5.2 but I'm having a lot of problems.. I had to erase the AppleIntelCPUPowerManagement.kext that was causing kernel panic and to copy the AppleOnboardPCATA.kext (taken from this great -SkG- guide), but i can't start the post installation registering procedure. I think that it's an Installation DVD problem The 10.5.1 works perfectly except the Video QE\CI (however i get the 1280 resolution) and the Wi-fi Atheros 5005g.
  11. no infos . i posted on the thread to know more too. Let's stay in touch, hopefully it will be released soon. My ati express 1100 is working really bad... If you have news or receive the driver, let me know.
  12. thanks for your very nice guide! I've installed Leopard in my acer aspire 5101 without problems, except for the wireless card and the ATI 1100. Is your wi card working? thanks
×