Jump to content

Vesken Rogue

Members
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited

About Vesken Rogue

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. I too was experiencing this problem, but from the HOT ISO version of 10.4.6. I had good success with dual booting XP and 10.4.4 before, but following the exact same install process onto a blank HDD, this time around I got the b0 error (which stank), but Hiren's cd easily remade the partition active using partition magic. Then I was getting the "System config file "/com.apple.boot.plist" not found" error. I then used Hiren's again, but used the Boot Magic MBR tool to again set partition ID 1 active, and now OSx starts to boot from the HDD, flies through the loading of a zillion HFS+ kext files, then all of a sudden the pc reboots too fast to catch the kext thats failing, and my BIOS has no Halt-on options! This could be chaulked up to a faulty DVD image, but I highly doubt it. I tried turning off Speedstep, no luck. Its so close to booting, and I lent the darn DVD to a buddy, so reinstalling isn't an option at the moment. Maybe I'll try the Jas DVD later this week.
  2. Hey Taylor, What kind of laptop do you have? I'm looking for this exact same thing, 0x808624C5 kext driver for my Dell Inspiron 600m. I've been looking all over, and I have tried every combination of editing that file and loading the kext, except for the RIGHT combination. So far I havn't gotten it to work. Wondering if I should get into 10.4.4 instead, or would that be a bigger headache? I'll paste what I've run into more or less: i hope this isn't too long These are the errors I get after running the commands below on my Dell 600m with a Sigmatel ATCS AC97 aka C-Major Audio integrated sound card. "The system extension “/System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext“ was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product’s vendor for an update." "The system extension “/System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioIntelICH.kext“ was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product’s vendor for an update." Terminal input: vesken-rogues-computer:~ veskenrogue$ sudo -s Password: vesken-rogues-computer:~ root# cd /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioIntelICH.kext/Contents vesken-rogues-computer:/System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioIntelICH.kext/Contents root# chmod 644 Info.plist vesken-rogues-computer:/System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioIntelICH.kext/Contents root# nano Info.plist <Here I've edited the Info.plist with my 0x808624c5 under the NVIDIA AC97 section as directed in Wiki guide, as well as using a capitol C, making sure I always have full permissions..> vesken-rogues-computer:/System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioIntelICH.kext/Contents root# cd ../../ vesken-rogues-computer:/System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns root# chown -R root:wheel /System/Library/Extensions vesken-rogues-computer:/System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns root# kextload AppleAC97AudioIntelICH.kext kextload: extension /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext is not authentic (check ownership and permissions) kextload: extension /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioIntelICH.kext is not authentic (check ownership and permissions) vesken-rogues-computer:/System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns root# At this point I've run the disk permission repair utility, both now, and before starting the process. Then I ran rm /System/Library/Extensions.kextcache kextcache -k /System/Library/Extensions And I still get the exact same error, I reboot, same. vesken-rogues-computer:/System/Library/Extensions root# kextload AppleAC97Audio.kext 16IOAC97AudioCodec is not compatible with its superclass, 9IOService superclass changed? kextload: a link/load error occured for kernel extension AppleAC97Audio.kext load failed for extension AppleAC97Audio.kext (run kextload with -t for diagnostic output) vesken-rogues-computer:/System/Library/Extensions root# Macgirl's suggestion hasn't quite worked for me -------------------------------------------------------------------- macgirl! YOU ARE MY HERO! it works!!! I have a perfect system now! in case anyone need it, at terminal: sudo -s <type your password> cp -R <path>AppleAC97Audio.kext /System/Library/Extensions/ cd /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/ kextload AppleAC97AudioIntelICH.kext (at this moment, I got sound working) rm /System/Library/Extensions.kextcache kextcache -k /System/Library/Extensions Reboot, sound works! ---------------------------------------------- So, any help would be greatly appreciated. ~Vesken.
  3. Sound Help Inspiron 6000 10.4.1

    Hey Matt, I'm having a hard time getting sound to work with my Sigmatel STAC AC97 "C-Major" Audio on my Dell 600m. I have a hunch you and I probably have the same or similar sound card. I too have tried everything I could find on these boards, but without any luck. Whenever I run kextload on the AppleAC97Audio.kext, I get a permissions or an unable error. I've done all variations of chmod, chown, and even did the whole process logged in as root. I'm running 10.4.1 and wondering how and if I should update to 10.4.4, but I hear that seems to generate even more hassles for people. Any help on this would be greatly appreciated, I've posted in a couple other threads...
  4. New on tiger with 600m

    First off, Macgirl, I must say I think you've got one of the best avatars I've ever seen, it makes me want to go out and meet mac chicks... Anyways, thats cool about the mouse, I guess if I really wanted it I could connect a serial mouse? Or would a conventional non-wireless USB mouse be better? I should try my old iMac single-button mouse first.. Ok, Macgirl, I've been searching and reading these forums for a few days now You seem to be one of the most knowledgeable people on these boards, so to you I will spill my beans. I have tried about every single step I've found on these forums and WiKi to get at least the sound working on my Dell 600m with OS X86. Its a Sigmatel STAC 9750 AC97 aka C-Major AC97 in Windoze. 0x808624C5 I'm running os x installed with an XP partition, dual boots fine. I'm using your recently posted AppleAC97Audio.kext and have it copied to my /System/Library/Extensions folder. I've made sure my permissions on AppleAC97Audio.kext and AppleAC97AudioIntelICH.kext are good for my user account, I've tried doing chmod's with 777, 755, 644 for both kext files and the Info.plist, and I've also done everything logged in as the enabled root account. I use sudo -s when I'm logged on as me. I verified the permissions manually for each target used. I have RW. I've edited my Info.plist with nano by adding 0x808624C5 in ALL the AC97 tags where I found similar deviceID#'s The example said to put it under an NVIDIA key, but my chipset is Intel. Should I only be putting it in one place? One thing I havn't gone ahead with is the maxxus patch, and I'm wondering since I'm using Darwin, do I need VMWare? I don't quite understand that, step 2 in the AC97 Wiki guide. Anyways, the real problem I'm having is that when I execute: cd ../../ chown -R root:wheel /System/Library/Extensions kextload AppleAC97AudioIntelICH.kext .. I get an error that cannot load the kext. I run the Permissions repair utility, and try again: same thing. I clear the cache: rm /System/Library/Extensions.kextcache kextcache -k /System/Library/Extensions ..and try to load the kext again: same error: reboot: same error after repeating entire process. Repeated this entire process logged in as root as well: same error. I'm not sure what I'm doing wrong, but I'm getting frustrated and need some help. I've tried these steps in various combinations, and with multiple reboots, and it just isn't working. Any and all responsed greatly appreciated and looked forward to. ~Vesken
  5. New on tiger with 600m

    I tried Microsoft's MAC drivers for the Intellipoint USB Wireless mouse I have, but it doesn't work.
  6. sigmatel STAC9750T ac97 problems

    I too have searched WIKI and these forums and as of yet have not found a conclusive suggestion for Sigmatel STAC 9750 AC97 Sound card on my Dell 600m.
  7. i have Sigmatel STAC 9750 AC97 and I too, am looking for drivers. ~Vesken
  8. New on tiger with 600m

    Hey there Macheads! I also have a dell 600m I'm trying to figure out the sound and possibly WiFi on. I've got the ATI Mobility 9000 and I was wondering if there is a way to make the x86 OS recognize it. For now I'm happy with 1024, but when I look at the device, it shows : Type: VGA-Compatible Controller Bus: PCI Vendor: ATI (0x1002) Device ID: 0x4c66 Revision ID: 0x0002 Displays: Display: Resolution: 1024 x 768 Depth: 32-bit Color Core Image: Not Supported Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes Quartz Extreme: Not Supported I'm wondering if this is why I'm not getting the advanced graphical stylings I've heard so much about on native systems. Maybe if MAC OS was using drivers for the 9000 Radeon, it would support Quartz Extreme 3D? As for the Audio, System profiler doesn't even see the device at all, it returns no data. I'm looking for a way to enable the sound and WiFi would be nice too. I supposed I could also pick up an Airport USB adapter, anyone know if that works? The Intel PROSET Wireless 2100 is what I have, as well as an SMC Elite Connect 802.11B PCMCIA card I could try. Anyone know about using the Microsoft wireless USB mice with X86? I know the video stuff belongs in another topic, but I'm trying to attract other 600m users. I'm also wondering about this Maxxus patch. Alot of the things I hear it fixes, I already have working, like LAN, Safari, acceptable video.. Anyone know if this is a good step towards getting the Sound recognized? The sound card btw is the SIGMATEL STAC 0750 AC97 integrated. Also, my CPU is running at the full 1500MHz, I had no problems with speedstep enabled. Any and all 600m information would delight me! Heres how I got dual-booting with XP working flawlessly (alot easier than all the posts I read): Blank HDD. Install MAC OS X86 from boot DVD. Create two partitions within the installer, size them as desired, then format the first one AF and install MAC OS X86 there... Now, once your done with your Mac install, pop in your most disgusting Windows flavor boot CD and start the Windoze setup. Use Windoze setup to DELETE the second partition you created with MAC, use the partition sizes to determine which is which. Use Windoze setup to create a new partition in the newly unformatted space, and do a full NTFS format, and proceed with installing Windoze to your liking... Now, everytime you boot, its going straight into Windows, so you have to edit your C:\boot.ini to look like this: ___________________ [boot loader] timeout=7 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Micro$oft Windows XP Underacheiver" /fastdetect /NoExecute=OptIn C:\chain0="Mac Me" ___________________ Now, hit the web and grab a copy of the file "Chain0" and copy it to your C:\ root. Next time you boot, you'll get the standard Windows boot menu, where you can select Mac Me, and then you tell it which HDD part, then away goes Darwin and your in Mac land! Thanks everyone, and btw, OS X86 ROX!!! ~Vesken
  9. Dell Inspiron 600m DVD Drive

    I havn't seen anyone talking about the model I have in my 600M: It appears to be A plain ol Dell model, P/N: 8W007-A01 rev A00. System Profiler tells me its a QSI CDRW/DVD SBW242U: and the drivers are featured at dell, but only for dos/xp of course. It recognizes a dvd title when inserted, but I'll need either advanced video support for my Radeon 9000 or get a recommended software DVD player app... any suggestions? I will try burning soon and post my findings, but I think it will work, System Profiler recognizes its burning capabilities. QSI CDRW/DVD SBW242U: Firmware Revision: UD25 Interconnect: ATAPI Burn Support: Yes (Vendor Supported) Profile Path: VendorSupport.drprofile Cache: 2048 KB Reads DVD: Yes CD-Write: -R, -RW Burn Underrun Protection CD: Yes Write Strategies: CD-TAO, CD-SAO, CD-Raw Media: Media Type: CD-ROM Blank: No Erasable: No Overwritable: No Appendable: No ~Vesken
×