Jump to content

e97

Members
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

About e97

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Recent Profile Visitors

934 profile views
  1. hello. Can you please share instructions and files to get OSX working on a dual 2011 setup? you included a link to sixflow but it's not loading anymore. Thanks

  2. [HOWTO] ACPI access for monitoring

    Thanks @Slice ! The version of FakeSMC I'm using is pretty old, I will try the latest ones with additional plug-ins. I see the ITE87xx here https://github.com/kozlek/HWSensors/tree/master/SuperIOSensors, but the latest binary at http://hwsensors.com/releases doesn't have SuperIOSensors.kext - is it built into the latest FakeSMC.kext or do I need to manually compile?
  3. [HOWTO] ACPI access for monitoring

    Heya @Slice posted DSDT above. Got any advice on what to look for?
  4. [HOWTO] ACPI access for monitoring

    Thanks for taking a look. Here is the DSDT (zipped) and DumpLog.txt DSDT.aml.zip DumpLog.txt I checked AID64 in Windows 10 to get config info and testing HW when first building my HackPro and everything appeared to be working properly so the sensors are there. I can get AIDA64 screenshots from Ubuntu if necessary,
  5. [HOWTO] ACPI access for monitoring

    Hi @Slice! @RehabMan said "Sounds like your configuration for ACPISensors/HwMonitor is not correct." so I think making a DSDT might fix my CPU and GPU fan issue The CPU fans start off low and spin up every once in a while, not sure why. After some time, they get stuck on full speed. Here's screenshots of: HWSensors: Macs Fan Control: I pulled the original DSDT from Clover and searched for "FAN", "Thermal", "OperatingRegion", but didn't find anything. I did find some values: Name (TMF1, Zero) Name (TMF2, Zero) Name (TMF3, Zero) perhaps they are related to the fan? I'm looking to make CPU0 and CPU1 and GPU fan speed show properly and allow the system to control them.
  6. Having the same issue with 10.11.6 - this solution did not work for me. The only thing that seems to work so far is a reboot. Re-registering the widgets http://apple.stackexchange.com/questions/274771/missing-notification-center-widgets Then searching for "TODAY" and opening the preferences pane in "System Preferences" seems to have reset and fixed the issue.
  7. HDMI 2.0 for 4k 60hz?

    I went through this same problem and the IOkit patch didnt work. What happened was I got a Displayport 1.2 to HDMI 2.0 (3840x2160@60) Active Adapter. Eventually I got rid of the whole setup and got a monitor and used DisplayPort 1.2 natively - much better experience and clarity in visuals.
  8. Try entering all 0s for the phone number, I think thats what I did. That was when I was using the built in VGA.. using a GTX 970 at the moment
  9. I use the translate feature of Google Chrome to create and post comments, however it seems on that forum, you need to "contribute" something otherwise the post is rejected. For better performance, you need to have the SSDT file generated for your CPUs using pikeRalpha's ssdtgen script and make sure its then placed in the patched SSDT Clover directory. Read these two threads: ------------------ Tyan S7050GM4NR , e5 2670 x2 Hackintosh system build 및 El Capitan installation Translated instructions for ssdtPRGen.sh 4-1 Speedstep If you are using a downloaded ssdtPRGen.sh of Pike Ralpha. Download from here https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.shViewer(use master branch) Open a terminal and go to the directory and run the following ssdtPRGen.sh using the CPU information. sudo ./ssdtPRGen.sh -c 1 -w 3 -turbo <YOUR TURBO SPEED> You can use the generated ssdt.aml.
  10. I have a GTX 970 working with Clover on 10.11.5. After booting with nv_disable=1, install nVIDIA Web drivers for your version of OS X. Upon rebooting you will have a black screen. I think the kext cache or something similar needs to be rebuilt - what I do is, I boot clover from a USB drive and remove a non-critical kext, boot, make sure graphics is working add the kext back and then reboot. Ideally, there is a command to force a rebuild of the kext caches but this works for now. Boot into single user mode: To fix an unbootable system via Terminal: ## check the filesystem 1. fsck -fy ## mount root partition as read-writeable 2. mount -uw / ## rebuild kernel cache 3. touch /System/Library/Extensions && kextcache -u / 4. reboot
  11. Typing this from my 10.11.5 install! I created a 4 disk RAID10 of Seagate 4TB hard disks using disk utility from Yosemite (10.10) and encrypted the corestorage volume. diskutil info shows a sector size of 512. However when using an external the disk in a USB 3.0 enclosure, the diskutil info shows a 4096 sector size. How can I get El Capitan to use native 4096 sector size and not 512e emulated?
  12. I'm looking for an inexpensive card that will support 4K @ 60 Hz thats natively supported in OS X. Not looking for gaming or anything so much as just productivity. Previously I was using a GTX 960, but plan to dedicate that for machine learning so need a separate card. Ideally something < $100, <$50 wold be phenomenal!
  13. Be sure to turn off the Power Management in the BIOS so you're Geekbench ~34K OS X: Ethernet works natively. HDMI audio was also working. Virtualized OS X: Ethernet, HDMI Audio working. no GPU passthrough. However I'm not a fan of virtualized, would prefer OS X as the base. Perhaps if I had another GPU and did pass through it might be different.
  14. Were a bunch of posts deleted? http://www.insanelymac.com/forum/topic/312430-forum-downtime-and-status/
  15. I have one PCI-E nVIDIA GPU and one onboard VGA. Is it possible to share the nVIDIA GPU between two or more guests: OS X El Capitan 10.11.x and Ubuntu, Windows? I'm thinking of running 16.04 Desktop / Server as the host with KVM/qemu or Xen and then virtualize: 1) OS X for Adobe apps, CAD, software development, potential light gaming (League of Legends, Starcraft) so latency would be an issue and 2) Ubuntu for machine learning (GPU), software development, compiling and 3) Windows for certain apps that only work on Windows.
×