Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

xorne

Members
  • Content count

    21
  • Joined

  • Last visited

About xorne

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Pandora's Box OS X installer

    What a {censored} great tool! He produced a magick usb key installer that work everywhere thanks a lot guys
  2. I found the solution : copy the IOSCSIArchitectureModelFamily.kext from Snow Leo and all ports are OK for me
  3. Yes, but only on the SATA1 and SATA2 port Under 10.6.x all sata ports are OK, any idea how to fix that with Lion ?
  4. App Store problem

    Same problem for me with chameleon 1221. Check in network preferences, you must have working ethernet or airport first. Go back to chameleon 1078 (with Chameleon Wizard it's easy) Reboot, all done for me
  5. great job! thank you for those nice scripts! successfuly installed osx lion dp4 on my P5K: follow instructions, comment all ethernet/sound install in mkboot/finalize script install lion, after install don't reboot, install IOATAFamily kext provided by dune (full SATA access) install AttansicL1Ethernet kext for ethernet install latest voodooHDA kext for sound all in S/L/E reboot, all works thanks again, lion roxxx
  6. Success for me too, with a 8800 GT 1 Go !! I was stucked on 10.6.2, blank screen with 10.6.3 and 2 HDMI monitors. With the .rom file and this in my com.apple.Boot.plist all it's ok with 10.6.3 update <key>GraphicsEnabler</key> <string>yes</string> <key>VideoROM</key> <string>nvidia.rom</string> <key>VBIOS</key> <string>yes</string> <key>Graphics Mode</key> <string>1920x1200x32 </string> Thanks a lot guys !
  7. 10.6.3 Released !

    Hi After 10.6.3 update, look like graphics enabler doesnt work anymore for my 8800 GT 1Go I can boot in vesa mode, but with graphics enabler (chameleon rc4) or efi string : blank screen any idea? thanks!
  8. TUTO : Installation Snow Leopard sur p5k.

    Il n'y pas de mode AHCI sur le controlleur SATA de la P5K (c'est bien le pb d'ailleurs) Il y a effectivement un mode AHCI via jMicron, mais je doute que tu passes par lui? Désactive jMicron dans le bios et voit ce qui se passe au boot ca ne devrait rien changer. Vérifie bien par contre que ton mode SATA est bien en "Enhanced" ou qqchose du genre La en principe, avec le bon kext tu devrais voir tous tes ports SATA a+
  9. TUTO : Installation Snow Leopard sur p5k.

    Si SL ne voit pas ton disk, VMware ne le verra pas non plus... En dernier ressort essaye de mettre le kext dans /System/Library/Extentions plutot que dans /Extra/Extentions Essaye de booter en 32 bit (arch=i386) voir si ca change qqchose. Il n'y a aucune raison que ca ne fonctionne pas sur ta P5K. Dans le BIOS quels sont tes paramètres SATA?
  10. Atheros Network Drivers

    Hi all, For me (P5K mobo + Atheros PCI card ) airport is 100% ok in 64 and 32 bits with the netkas fix : http://files.netkas.org/10.6.2/AtherosFix.kext.zip Install in /E/E/ et add your chipset vendor Id in /Extra/Extensions/AtherosFix.kext/Contents/Info.plist ie: mine is 168c,1a <dict> <key>Atheros i386</key> <dict> <key>CFBundleIdentifier</key> <string>com.apple.driver.AirPort.Atheros</string> <key>IOClass</key> <string>AirPort_AthrFusion</string> <key>IOMatchCategory</key> <string>IODefaultMatchCategory</string> <key>IONameMatch</key> <array> <string>pci168c,1a</string> <string>pci168c,13</string> </array> <key>IOProbeScore</key> <integer>65000</integer> <key>IOProviderClass</key> <string>IOPCIDevice</string> </dict> <key>Atheros x86_64</key> <dict> <key>CFBundleIdentifier</key> <string>com.apple.driver.AirPort.Atheros21</string> <key>IOClass</key> <string>AirPort_AthrFusion21</string> <key>IOMatchCategory</key> <string>IODefaultMatchCategory</string> <key>IONameMatch</key> <array> <string>pci168c,1a</string> <string>pci168c,13</string> </array> <key>IOProbeScore</key> <integer>60000</integer> <key>IOProviderClass</key> <string>IOPCIDevice</string> </dict> </dict>
  11. TUTO : Installation Snow Leopard sur p5k.

    Es-tu sur d'avoir le bon kext? Chez moi avec la derniere release du kext de Dune j'ai bien tous mes ports SATA en 32 et 64 bits Je te le joins. Il fonctionne parfaitement y compris en 10.6.2 Supprime le IOATAFamily.kext de ton repertoire Extra/Extention et installe celui la Lance Kext Utility pour reparer les permissions, reboot et ca devrait rouler. A noter que chez moi j'ai un SL 10.6.2 64 bit 100% fonctionnel sur ma P5K, 8800GT 1Go, et même le wifi via une carte PCI Atheros (5005G) qui grace au fix de netkas fonctionne sans pb http://files.netkas.org/10.6.2/AtherosFix.kext.zip IOATAFamily.kext_10.6.1_Universal_x32_x64.zip
  12. TUTO : Installation Snow Leopard sur p5k.

    Salut, Dune vient de mettre a disposition la version 64bits pour SL de AppleIntelPIIXATA ! http://www.insanelymac.com/forum/index.php...8335&st=320 Je ne l'ai pas encore testé mais a priori ca fonctionne. Installe cette kext dans ton repertoire /Extras/Extensions et ca devrait rouler. a§
  13. attached here. and just for info, Chameleon RC3 ignore the -x32 flag (look like know bug), for booting SL in 32 bits use: arch=i386 ICHxAll4PortsSL32bit.zip
  14. Hey Dune, Nice news, you're right, take care of your wife first 2nd, thanks a lot for your great job. Just for info, this kext : http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=189257 work well for me on P5K mobo (ich9 without AHCI) with SL in 32 bits (all SATA ports are recognized) Maybe if you can get sources and recompil for SL 64 bits all will roxorrr ?
  15. TUTO : Installation Snow Leopard sur p5k.

    Salut tout le monde, Je reviens vers vous apres avoir trouvé quelques soluces sur ce pb des 2 premiers ports SATA seulement reconnus sous SL. En fait ce pb est du au kext AppleIntelPIIXATA.kext en 64bits de Dune, ce kext est pour le moment incapable d'aller plus loin que le SATA2 pour les chipsets ICH9 sans AHCI (cas de figure pour la P5K). Par contre en 32 bits, le AppleIntelPIIXATA.kext ci-dessous la marche impec, y compris sous SL : http://redirectingat.com/?id=292X457&u...L32bit.zip.html Le soucis c'est que Chameleon RC3 bug 9/10 avec l'argument -x32, en effet on boot quand meme en 64 bits ! (on peut verifier dans menu pomme > a propos de ce mac > plus d'infos) La solution pour booter en 32bits et de mettre l'argument arch=i386 soit dans son Extra/com.apple.Boot.plist soit via chameleon avant de booter SL <key>Kernel Flags</key> <string>-v arch=i386</string> (attention pas de tiret devant arch, -arch=i386 ne fonctionne pas!) En 32 bits j'ai bien tous mes ports SATA qui fonctionnent, j'ai même retrouvé le wifi ! J'ai un SL 100% fonctionnel en 32 bits sous P5K (video, son, wifi, ethernet, SATA) A priori tous les kext de LEO fonctionnent sous SL en 32 bits Donc en attendant un AppleIntelPIIXATA.kext 64 bits fonctionnel, cette soluce marche nickel, et honnêtement, à l'usage (je bosse 8h par jour sous SL) je ne vois aucune différence entre le fait d'être en 64 ou 32 bits a+
×