Jump to content

gazza35

Members
  • Content Count

    78
  • Joined

  • Last visited

About gazza35

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Scotland
  • Interests
    OSX, Photography, Tanks.

Recent Profile Visitors

1,287 profile views
  1. gazza35

    Booting High Sierra

    Ok, quick update - All done, everything spot on, used clover configurator, switched my bios from 12.1 to 16.2 which is more in line with my spec, booted Mojave installer, went on perfect first time, everything updated and running great in a lovely Dark mode, i love it, Mojave is so much better!!!, but again, your advice regarding Graphics cards was what really helped, thanks again.
  2. gazza35

    Booting High Sierra

    Hervé Thanks for all the help, it is appreciated, after careful consideration what you said i have purchased a new PSU and a Sapphire Hd 7970 Dual-x card, all fitted and running with the windows side, so there should be the ability to install Mojave now, still not letting me at the moment, but i think thats because my i5 setup reports as an imac 12-1, which, from what ive read, is probably slightly too old for Mojave, at least i think thats the issue, so i just need to find a newer compatible smbios config if i can and then ill try again. Regards
  3. gazza35

    Booting High Sierra

    Hi thanks, ive tried all of that with no joy, boot args, ive removed reference to Radeon, ive ticked in clover, Inject Nvidia, ive then tried with no boot flags, and also using GraphicsEnabler flag and nothing, nothing at all booting. I believe it could be related not so much to clover but maybe a kext missing from the efi folder, or something in there that shouldnt be.
  4. Hi peeps Was hoping someone might be able to help me with a booting problem. I was running High Sierra with an Amd Radeon HD 7770, Due to whatever reason, it went bang this morning, dead lol, So i still had my old geforce 9600 GT 512mb lying around, ive put that back in for the moment, BUT, now i cant boot, at all. Ive tried alsorts of different things, boot flags, different clover options etc etc, but it just wont boot to the system at all. Anybody got any ideas how to get this to boot or does someone have a working EFI folder that would boot this, any help very much appreciated, specs are in my sig, just with an old geforce at moment tho, rest is the same.
  5. gazza35

    ASUS HD 7770 v2 (1gbddr5)

    Hey thats cool, was no rush, ok its all good thanks, thanks for all the help, but i gave up and bit the bullet, wiped the partition and reinstalled completely. From the reinstall it did boot straight away with no tinkering but the graphics were scrambled, upon re-adding my config and lilu and whatever, its now booting again and running fast. At the end of today im just going to leave it at that, i have no idea what caused the corruption, everything was good until i added the next config file today, thats when the hard drive got corrupted for some reason. Personally, i think i should have reinstalled fresh when i fitted the new card, as it was a swith from an installed Nvidia setup to an Asus setup. Ive had radeons before and had issues with Mac, just one of those cards thats a nightmare to get working. But its all good, i think i could have spent another week trying to unlock the partition but it just wasnt going to happen sadly, got there in the end tho thankfully. Again thanks for the help
  6. gazza35

    ASUS HD 7770 v2 (1gbddr5)

    UPDATE 2 My system is completely screwed up, i cant do anything. Booting from usb to recovery i cant repair disk, it just wont, tried 8 times but repair disk cant repair the damage thats been caused to the partition. Cant re-install OS over the top of the partition to replace all the system files, partition always greyed out and when i try to select it, it just says DISK LOCKED. Right now my Hack is dead and i have no idea what to do next.
  7. gazza35

    ASUS HD 7770 v2 (1gbddr5)

    UPDATE 1 Cannot get Os or the Recovery to boot, completely dead in the water. Booted from a Clover USB, can boot recovery this way, but cant access the Mac partition, greyed out, and therefore i cant repair anything this way. Im currently looking for 1 last method to wipe the EFI if i can and manually install clover from windows, if this is at all possible. Failing that i am going to have to re-install if that doesnt work, if i do get the system working again i will settle for Lilu and whatevergreen because clearly nothing else is going to work without damaging my setup.
  8. gazza35

    ASUS HD 7770 v2 (1gbddr5)

    Thanks for all the help but after days of tinkering still no joy, my system now is not bootable, completely dead, clover wont start my partition at all it just reboots in a loop. This only leaves my windows 8 partition bootable now, so i booted to 8 and restored my original config and bootflags with Lilu and whatevergreen but no change, still in a loop :(. Dont know where to go from here, ive never had these issues on El Capitan or Sierra, im wishing i never upgraded. There doesnt appear to be a way to wipe my HS Efi from windows and re-install Clover from scratch so im probably going to have to make a bootable usb and boot to recovery and reinstall High sierra, as im not very knowledgeable with Mac Os, i have no other ideas on what else i can do.
  9. gazza35

    ASUS HD 7770 v2 (1gbddr5)

    Do i remove whatevergreen and Lilu with that config or do i use it with them ?
  10. gazza35

    ASUS HD 7770 v2 (1gbddr5)

    No joy, but thanks anyway, like so many others with this series of card it appears i may have to settle for the Lilu option, a shame but i dont know where to go from here next, tried just about everything i can think of.
  11. gazza35

    ASUS HD 7770 v2 (1gbddr5)

    Tried it, unfortunatley, no answer. Looking at my config.plist, there are so many things ticked now that werent before i first booted with Lilu, im assuming they are needed for LILU, so ive no idea whether to untick these things or what, i really dont want sit here for 6 months trying to work out what Lilu has done to my config :(. config.plist
  12. gazza35

    ASUS HD 7770 v2 (1gbddr5)

    Thankyou, i shall try now, i did try a post earlier with Radeon deinit and somehow clover wouldnt even show up when i rebooted, it just attempted to boot mac straight away, took me half an hour to get back in via a usb booter, so im just in process of reverting my config to what i did have, i may have to reinstall clover.
  13. gazza35

    ASUS HD 7770 v2 (1gbddr5)

    Hey all So just fitted the dreaded Radeon and yup, problems straight away ha ha. Ok so my card, without anything altered in Clover, boots to a black screen, I did find the whlole LILU thing, i dropped that in and booted that with whatevergreen and it worked, just reports as being a different card and is a little glitchy and when shutting down or restarting it does show some artifacts on the screen. IS there a way to get this card installed in High Sierra correctly withouty having to use the lilu method, is there a modded kext already or does anyone know of a better way than Lilu. Im no expert and my knowledge is slim when it comes to Mac Os, however i am able to follow plainly written tutorials no problem, i may be wrong, i may have to stick with Lilu, but i have a feeling that there is a better method. Any help anybody can give me please ?
  14. gazza35

    Facetime

    Hi guys Finally upgraded to HS, was reluctaNT Because sierra worked so well, but turned out to be easy. On my I5 Hack i wondered if there was a way to get Facetime working?, ive never managed to achieve this, i always just get errors, but i wondered if anyone had managed to get facetime working on their hack?.
  15. gazza35

    Toshiba Laptop

    Thanks, ill try that guide tonight, Getting graphics running properly i can worry about once installed, my main issue is getting something installed and running in the first place so i will tonight try again but with El Capitan, and see how that goes because i cant even get sierra to install.
×