Jump to content

poles89

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    poles89 got a reaction from onemanOSX in [Solved] Native graphics acceleration from Intel UHD 630 of i3-8100 on mojave 10.14.2   
    It has been solved by using a connectors patch orginally used by Asus Prime H370M-Plus.
    As I have DVI-D, HDMI & VGA ports my connectors tab settings in Intel FB-Pathcer a.k.a Hackintool should be
     
    Row 1: Index 2, BusID 0x02, Type HDMI
    Row 2: Index 3, BusID 0x04, Type HDMI
    Row 3: Index 1, BusID 0x01, Type DP
     
    Here DVI-D type also written as HDMI. Otherwise the DVI-D port will not work. And the patch:
     
     
    Now my both DVI-D & HDMI ports are working.
  2. Like
    poles89 reacted to ellaosx in [Solved] Native graphics acceleration from Intel UHD 630 of i3-8100 on mojave 10.14.2   
    @poles89
    cleanup config.plist w/o fake IntelGFX & ig-platform-id
     
    1. Install Lilu & Weg.
    2. Install Rehabman's FakePCIID & FakePCIID_Intel_HD_Graphics
    3. Inject Intel=true
    4. set DVMT to 96
  3. Like
    poles89 reacted to ellaosx in [Solved] Native graphics acceleration from Intel UHD 630 of i3-8100 on mojave 10.14.2   
    I have set the dvmt to 96
  4. Like
    poles89 reacted to RandomTech in [Solved] Native graphics acceleration from Intel UHD 630 of i3-8100 on mojave 10.14.2   
    Helping someone out has become very hard on this website as a lot of people are coming to Hackintosh world lately.
    Once I was trying to help a user to chose his new hardware for Hackintosh then I faced a Nvidia fanboy fighting me for something I wasn't sure about. Helping in Hackintosh means (try things out till fix the problem), no one can help another user with straight forward steps which will lead to a super successful Hackintosh, though it can happen but only by luck.
     
    Anyway, I thing 0x5912000 shouldn't be there because its for Caby Lake and you should delete any iGPU related configs in config.plis, use only WEG+Lilu before you run FB-Patch (as its already mentioned in the guide).
    Your FB-Patcher is detecting 0x3E92 as Device Id, so that should be the correct one which you can choose also as PlatformId, for PlatformId I select 0x3E920003 because I also have 0x3E92 Device Id, other way to know the correct Device Id is in Windows by running GPU-Z.
     
    SMBIOS also should be Macmini8,1 or iMac 18,1 as I see people making UHD 630 work successfully, in my case I have a discrete GPU so I think its different but my goal is still try to help.
     
  5. Like
    poles89 got a reaction from RandomTech in [Solved] Native graphics acceleration from Intel UHD 630 of i3-8100 on mojave 10.14.2   
    Hi guys,
     
    Though native graphics acceleration is supported on i3 from Mojave, I'm not able to manage to get it.
     
    This is my system configuration :
    Motherboard:  Asus Prime H370-Plus
    CPU: i3-8100 (UHD 630)
    OS: Mojave 10.14.2
     
    I'm trying every possible way to get full graphics acceleration. But whatever I try it shows only 4MB video memory or leads to Kernal Panic. Here are some ways I have tried so far:
     
    Prerequisites: 
    Installed latest Lilu+WEG on L/E. set DMVT prealloc to 64MB on bios.  
    Option 1: IntelGFX-> 0x3E928086, ig-platform-id-> 0x3E9B0007, Inject Intel = true. Output:  Kernal Panic
    Option 2: Blank IntelGFX, blank ig-platform-id, Inject Intel = false Output:  Kernal Panic
    Option 3:  IntelGFX-> 0x3E928086, ig-platform-id-> 0x5912000, Inject Intel = true.  Output: Booted Successfully but no graphics acceleration.
                   I knew that ig-platform-id-> 0x5912000 doesn't work in mojave and its works only for high sierra but I set this because with this ig-platform-id I can boot. Another way I can boot it by
                   setting invalid Fake IntelGFX value like 0x12345678.
    Option 4:  Downloaded Intel FBPatcher & followed this guide. But as I opened the app, its shows like this:
     
                   
                  
                   It clearly indicates it neither can detect Intel CPU generation nor GPU memory (currently shows 0 MB). I changed to different PlatformId from the drop down but no improvement. Anyway I
                   applied a patch with SMBIOS ->Macmini8,1 by someione's recommendation . I attached a config file (config_fbpather.plist) for this. Output:  Kernal Panic
     
    I have tried the upper mentioned methods with SMBIOS like  iMac14,2 / iMac18[1,2,3]  and Macmini8,1. I'm using HDMI port for display output. Now I don't know whats wrong with theses methods but maybe someone can help me to figure out this problem. I have also attached those config.plist files.
     
    Thanks in advance.
     
    config_fakeid_0x3E928086.plist
    config_fbpatcher.plist
    config_fbpatcher_with_device_id.plist
    config_platform-id_0x59120000.plist
  6. Like
    poles89 reacted to Fergarth in High Sierra Installation - Stuck on gIOScreenLockState 3 Error on First Boot   
    Yes,Disable igpu
    nvda_drv=1 flag on Hi Sierra don't do nothing.
    Remove Emuvariable64.efi during install if in clover folder and try again.
  7. Like
    poles89 reacted to foskvs in High Sierra Installation - Stuck on gIOScreenLockState 3 Error on First Boot   
    Disable IGPU form BIOS. If it is already disabled, attach your CLOVER folder.
×