Jump to content

kurbads

Members
  • Content count

    24
  • Joined

  • Last visited

About kurbads

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Driver for LSI MegaRAID SAS family

    Found them, they work! Dukzcry, please add these drivers to your main page as people who look for these will find your page first. Also because you are paying so much attention to aspect that your driver is not for 'fusion' cards, please explain what it is and how does it matter. Point out that there is a driver for fusion cards. Here is the device list the driver works with <key>IOPCIPrimaryMatch</key> <string>0x00641000&0xFFFFFFFF 0x00651000&0xFFFFFFFF 0x00701000&0xFFFFFFFF 0x00721000&0xFFFFFFFF 0x007E1000&0xFFFFFFFF 0x00861000&0xFFFFFFFF 0x00871000&0xFFFFFFFF 0x006E1000&0xFFFFFFFF</string> LSI_2308_DRIVERS.zip Cheers! David LSI_2308_DRIVERS.zip
  2. How? I inserted <key>IOPCIMatch</key> <string>0x00701000 0x00721000</string> and all I got was Kext signature validation error code -67030 I do not need RAID to work, I only need card to work and for OS to see my 8TB SAS drive.
  3. Driver for LSI MegaRAID SAS family

    Would you mind sharing where to get them? Or could you please host them somewhere?
  4. Driver for LSI MegaRAID SAS family

    Bought this LSI 9211-8i on eBay. Loaded it with the latest firmware and bios. Created a RAID array on Windows on the same machine. Boot into Mac - nothing, as if there was no sign of it. Edited dukzcry kext 0x73001000 to 0x72001000 no luck. The prefer MSI is already set to 'false'. Is this my destiny?
  5. Driver for LSI MegaRAID SAS family

    Hi, I have both LSI 9211-8i and PERC H310 cards. None of them show up in El Capitan. Do I need to upgrade to Sierra? If read somewhere High Sierra has it's own driver for LSI / Poweredge. Regardless of if I put the kext in SLE or Clover EFI or both. The kext shows as not loaded in System Report. The card shows in during boot and shows number of attached disks. Do I have to create array of disks even for card to show up? I only have one 8TB SAS drive to attach. That's what the second card was bought for. I use the first one to test SSDs before sale on eBay, 8 at a time. Both cards seem to be pretty well supported by your driver. Is it OS version independent? David Edit: I run the sudo kextutil -v /System/Library/Extensions/SASMegaRAID.kext with fellowing results Defaulting to kernel file '/System/Library/Kernels/kernel' Diagnostics for /System/Library/Extensions/SASMegaRAID.kext: Code Signing Failure: not code signed /System/Library/Extensions/SASMegaRAID.kext appears to be loadable (not including linkage for on-disk libraries). kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext "/System/Library/Extensions/SASMegaRAID.kext" kext signature failure override allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext "/System/Library/Extensions/SASMegaRAID.kext" Loading /System/Library/Extensions/SASMegaRAID.kext. /System/Library/Extensions/SASMegaRAID.kext successfully loaded (or already loaded). After this kext shows as loaded in Profiler extensions but no cards show up anywhere and it shows up as not loaded after restart.
  6. Thanks, that does kind of help. After the patch the version 51 runs after restart under 10.7.5. By the way there are 3 versions of plist files which have this 10.9.0 string. I have found that the best plist editor is XP and Word 95. Windows File Explorer searches and browses mac app packages just like normal folders. But there is another problem. The Google does not remember any passwords and the profile has to be signed in every time you launch Google. This is similar to Google run from ML post factor. That's why I am running Lion even though I can run Mountain Lion post factor. The version tricking flags some security alarms in Chrome and it does not run correctly.
  7. I managed to update Google Chrome to the latest version (51) by changing 10.7.5 to 10.9.1 in /System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist Chrome was required a restart to complete the update and run fine. The yellow warning bar about not receiving the updates showed up and quickly disappeared. But... When I restarted the system, it didn't boot. I had to boot into recovery and change OS version back to 10.7.5. Obviously Google Chrome did not run anymore and was complaining about version 10.9 being required. I tried update again and it worked again. I even changed the system version back while Chrome was open and it still worked. After trying to restart Chrome, alas, it failed with a message And a greyed out Chrome circle in Dock SO MY BIG QUESTION IS: I wonder is there a way to script Google Chrome launch the way it patches the systemversion.plist, runs Chrome and then quickly patches the plist back to it's original state? Or... to make Chrome to look somewhere else for system version? Or... to make systemversion.plist to have original system during boot and have patched version when booted? Anybody savvy enough to collaborate? P.S. Please do not ask off topic questions like, why do I not update to El Capitan or why do I not throw away my Xenon quad core hackintosh and buy a new mac or why would I not use Firefox.
  8. VoodooHDA AD1988B 7.1

    SPDIF outputs one (right) channel when Green out selected. No SPDIF when SPDIF selected. Creating analogue aggregate device doesn't affect the one channel SPDIF output. P5K3 mobo, Palit GTX 460 video, Lion 10.7.3, org.chameleon.Boot.plist
  9. Enabling HD4000?

    Hi, I've got HD4000 kext loaded OOB. Even with MacBookPro mid 2008 definition. I have mixed sandy/ivy mobo (DC3217BY). I used ##### install method. The kext came with os install unless ##### put it there. The animations play smoothly. But there is no OpenGL. SNB kext is not loaded though. AppleIntelHD4000Graphics: Version: 8.18.26 Last Modified: 20/09/2013 06:39 Loaded: Yes Get Info String: AppleIntelHD4000Graphics 8.18.26 Obtained from: Apple Kind: Intel Architectures: x86_64 64-Bit (Intel): Yes Location: /System/Library/Extensions/AppleIntelHD4000Graphics.kext Kext Version: 8.1.8 Load Address: 18446743521833700000 Valid: Yes Authentic: Yes Dependencies: Satisfied Signed by: Software Signing, Apple Code Signing Certification Authority, Apple Root CA AppleIntelCPUPowerManagement: Version: 216.0.0 Last Modified: 20/09/2013 06:16 Loaded: Yes Obtained from: Unknown Kind: Intel Architectures: x86_64 64-Bit (Intel): Yes Location: /System/Library/Extensions/AppleIntelCPUPowerManagement.kext Kext Version: 216.0.0 Load Address: 18446743521834200000 Valid: Yes Authentic: Yes Dependencies: Satisfied Signed by: Unknown AppleIntelSNBGraphicsFB: Version: 8.18.27 Last Modified: 20/09/2013 07:06 Loaded: No Get Info String: AppleIntelSNBGraphicsFB 8.18.27 Obtained from: Apple Kind: Intel Architectures: x86_64 64-Bit (Intel): Yes Location: /System/Library/Extensions/AppleIntelSNBGraphicsFB.kext Kext Version: 8.1.8 Valid: Yes Authentic: Yes Dependencies: Satisfied Signed by: Software Signing, Apple Code Signing Certification Authority, Apple Root CA Edit: It turns out Mavericks support HD4000 OOB. I screwed the settings by installing old ML AppleFremebufferCapri to get sound. When I patched the original Mavericks Capri, I got video and HDMI sound working properly. Also I think my setup is not mixed Sandy/Ivy. I have QS77 and 3rd gen i3. I really can't understand which is Sandy and which is Ivy and when it's mixed.
  10. There is no command SET in diskpart in XP. Is it really a Vista thing? Or there is an error in syntax? Does magic here means set type=af is not working e.g. it is imaginary thing?
  11. Realtek RTL8191

    Me too. I have installed iAtkos v7 on Gauja V-10B netbook with Realtek 8191SE WiFi. Sound and video acceleration works. Webcam and WiFi doesn't. Maybe it is possible somewhere in kexts to write the 8191 card is 8187 and try if it works? There are solutions where OSX was made think one device is another and it worked. How it is done?
  12. intel G45 chipset and x4500 graphics...

    Intel's site stating DG45FC is miniITX mobo. Are you sure it is DG45FC then?
  13. VIAATA.kext - Problem with SATA HD

    How Apple VIA kext is edited? Where the device ID is added? I cann't find the Appleviaata.kext on my harddrive. I have iAtkos v7. Now there are original universal kexts for Sil3124 and Sil3132. Can they be edited to add other Silicon Image PCI controllers like Sil0680A? How to try if modifing the kext works? I understand this is off topic. I have system 10.5.7. But why this discussion has not renewed in later systems? Does it mean everybody is using fully working PCI SATA/IDE devices with nothing to discuss? I have 6 internal SATA ports with 5 SATA drives attached, and 6 IDE DVD burners. Two of them attached to working Asus P5K3 Deluxe built-in JMicron ATA controller. But four others are connected to Sil0680A ATA PCI controller. This is almost last thing which prevents me from migrating complately form XP to OSX. Also is there a way to run XP natively nder OSX? If it was, I could run the emulation of XP which has the drivers and burn DVDs in XP without exiting OSX. But I could not find any way of adding phisical device. In VMWare under XP it is at least possible to add physical drive but under OSX it is not. I could not find a way to start my existing XP installation on TrueCrypt encryped drive. The drive has to be mounted first which means it is already decrypted. Also there was an option to add physical device in 68K Mac emulator BasiliskII under Windows. It allowed to add SCSI cards and devices natively and even rename them to be more compatible with Mac OS 8.
  14. need Silicon Image 0680 ATA device kext!

    I am also looking for drivers for this device. It has Silicon Image chip. I read somewhere the cards with this chip are natively supported in OSX. So even if this special card is not supported it wold be easy to adjust some existing driver, is not it?
  15. I made clean reinstall and now the com.apple.boot.plist states <key>Kernel</key> <string>mach_kernel</string> So it was that easy, wasn't it? The thing why my machine did not start after I put this manually was I had not enabled AHCI mode for sata and head Execute disable bit disabled since it led to constant Explorer shutdowns when movie file was selected under XP.
×