Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About xvisual

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
  • Location
    Wolverhampton, UK
  1. Hi Wishie, I have a dv2630ea laptop, i have tried your method with different versions of pflash and different bios revisions from hp but i cannot make the laptop come back to life, it reads the disk from the usb floppy fine, and it makes about 5 minutes of loud bleeps but it never powers down and i cannot get a display from the machine on reboot, any ideas what i am doing wrong? thanks Ben.
  2. Hey TopazBar, i like your little tutorial, seems like it should make my system bootable using just the first section, only problem is when i enter single user mode, ( black dos type screen ) it enters in read only mode, i access fdisk, updates ok but as soon as i try to write my changes i always get permission denied, im off to try this in the kernel of the installation disk hopefully this will still work, but how can i get write access at this stage as it is a lot faster than waiting for the installer to load properly to get to kernel as i need to use the safe mode, and verbose switches which seem to slow the process. thanks in advance. BEN UPDATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Your AMAZING, THANK YOU, done you first section of code but from Terminal using my correct disc ( rdisk3 ) and for the first time, my laptop has given me an apple logo, on bootup without any discs or pen drives attached, thats good enough for now its getting late ( 04:20am but im happy enough to sleep now ) thank you UPDATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  3. os x 86 Leopard Installation Troubles

    Im starting to think the same thing, ill try it im on fujitsu siemens amilo laptop, and if that fails then i suppose ill have to sacrifice the PC and see how that boots, thats probably the best thing really, could use a spare hdd, ill look back when i manage to get it working on my laptop and try to help you too
  4. Hi guys, currently having a few problems installing leopard, have followed many many tutorials, used the startup file tool, set partition to active bootable etc etc, the best i can get is a flashing cursor when installing on my second partition with vista on the first, or i can get to missing operating system with it the sole HFS+ partition on my hard drive, my first problem i overcame was booting into the installation, i overcame this using the safemode and verbose switches, -x -v this allows me to get to the install, after already creating the new partition with type=af so i can see it, have formatted to Mac Os x Extended ( journaled ) or HFS+ , i am getting to grips with the terminal and have manually patched each file, since when i have two partitions on my hard drive, my pen drive lets os x drop my MAC formatted partition so i have no access. if it helps i am running a HP dv2530ea laptop with Intel gm965 chipsets running on SSe3 so all should be pretty much compatible. if anyone has any ideas or could tell me where i might be going wrong i would be most grateful. ps have used nateleav76_mod patch and the older patch from the files.zip folder, i have also tried brazilmac;s release and ToH, both wont allow me to install Leopard so i can actually boot it. best regards BEN
  5. Missing operating system. . .

    Hi, i too am having this same problem, i have installed OS x many times, and i always get the same error whether i set the ID to AF, format with FAT32, or even when formatted with any of the options i get on the install menu, my computer always shows the same eror as yours, i thought that setting the partitions to active would have helped but it didnt, so if anyone has any ideas on howto resolve this please help! thanks in advance. Guys