Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About TomTom1

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
  • Location
  1. G73SW ML 10.8.2 Install

    I just had my 10.8.3 done and see there is a 10.8.4 out. Good, I still remembered all the steps. Nothing special, same method as doing 10.8.3. Everything works as it suppose to. It's safe, so enjoy!
  2. G73SW ML 10.8.2 Install

    Yes, Volumes control by the tv itself, Mac side is gray out, and when unplugged, everything goes back to normal (internal speakers) automatically. Right, I think it is probably because my openGL is already enabled. And for the performance after the whole update including 10.8.3 and Cuda, I did get a lot less openGL channel timeout when letting Energy Saver set to turn off screen and sleep when idle (Still get the time out every now and then, but definately a lot more stable now). And I did kept trying to tell computer to go to sleep manually, and wake it up, over and over, trying to get it crash, but so far, this way is now safe (damn thing won't die, hehehe), so I can always turn off the Energy Saver and tell it to sleep manually. I will try only the screen sleep next time when I rendering something big, yet unimportant. Right, I forgot to mention that I messed it up at the first attempt, so I need to restore the partition back, and that's why I need to use the boot1h. Everything is easy except the part that the keyboard has "double side tape" (very sticky too) taped it onto the metal base, So I just take my time and use the paint scraper pry it open a little by little, so I don't bend it. Good I didn't damage anything, I had open it and put it back and open again... twice, using the same way, oh, btw, the back of the keyboard has some kind of foil where the tape is on, I think the guy in the video broke the foil (ripped) and so he said the Keyboard is damage, but if you do it slowly you can keep it from ripping open. BTW, I'm debating whether to stick a plain paper to where the double-side tape is, so I don't have to fight with it every time I open it. But apparently the tape is what keeping the Keyboard nice and flush after you put it back down, so ..... it's all up to your preference.
  3. G73SW ML 10.8.2 Install

    Works great for me, so far. only a couple steps I'd like to point out and verify. Added the lines <key>nvda_drv</key> <string>1</string> to my Extra/org.chameleon.Boot.plist and then I install the lastest (Chameleon-2.2svn-r2235.pkg) and just in case my 750gb HD always have problem with putting the boot file, I download the i386.zip for 2235 and dd=if ... it using the 10.8.2 installation usb drive. Error: 0 substitution I just ignore it and see what happen for now. Maybe it's because I did it already. (before this NV update and right after I update to 10.8.3 and lastest CUDA) Now I didn't delete everything from the S/L/cache yet, going to do it later and see if it really work even after the cache rebuilt. Also two interest things I notice on the first post from Jeff when I try to remember the process of installation before I update to 10.8.3. 1. I don't recall or I missed the part where I should check the option in Enoch install/Modules (ACPICodec, klibc....and some other things) all I did was the bare minimum. (standard and the setting was done manually at the boot.plist) 2. another thing I missed was the S/L/Displays/Overrides/DisplayVendorID-def I didn't replace it either, is still using the original from OSX install. I did try to add it in after I updated to 10.8.3 (first attempt).... results: audio dead, system crash every 30 mins, don't sleep, hang when doing shut down. (tried replace kexts and rebuilt cache, still same) So I just curious about what are those two steps are trying to do? (when it is working) Anyway, I'll post anything if I found something/question. Thank you. Oh, btw, while I was replacing my DC jack, I did go ahead and removed the metalic foil behind the touch-pad. now the touch-pad is very smooth and works great. (so I here recommended if anyone open up their G73 to that level, you should definitely do that too.)
  4. G73SW ML 10.8.2 Install

    would love to try 10.8.3 soon as I get the part to fix my DC jack (hate this happening to me, but it did ) Anyway, did you just simply update to 8.3 without doing anything special? Thanks
  5. G73SW ML 10.8.2 Install

    Same here, at least 50% of the time now. InsomniaX sounds a good idea for me, Thanks. Happening sometime here, too. Once it get knocked out, even go win7 can still not get it back, just remove battery and plug, leave it for a couple sec, then put it back and boot. That solved my G73sw USB3 problem.
  6. G73SW ML 10.8.2 Install

    Thank you, ellnic! Yes, I did, tried 0 on the previous attempts (done 3 attempts after my post), didn't help, so I just leave it on 3 this time (since I kindda not having the space problem). And I later tried the method from other post at tonymac(sorry out of town right now don't have all that bookmarks with me), anyway, it's about replacing a bunch of NV kexts, and "ditto" the frameworks files, and then run the openCL script (looks just like that Jeff's 1st post on this thread). After that, the freeze problem reduced from almost 100% of the time to 50% (and also notice that if the screensaver loads all by itself without problem, most likely the screen sleep would be fine). So I got half happy with it and just turn off the hard-drive sleep and computer sleep all together. and get by for now. Still looking for solution in my spare time :-( Oh btw, the method I'm using is your at (I think it's at) page 10 in the thread. And the file is currently using Dec10, (10.8.2 Kern......something.zip was used on my previous attempt) for some reason, I felt that the computer run bit more smooth using the Dec10 (maybe because that I will still have to take some kexts from Dec10 and mix with 10.8.2.....zip in order to have audio and such so instead of mixing it, I use the straight Dec10 file). Unless you have another version that I somehow missed, if so, please let me know, Thank you.
  7. G73SW ML 10.8.2 Install

    Hi everyone, I've been experiencing the problem of "NVDA(OpenGL): Channel timeout!", especially after display sleep (not the Computer sleep). Tried set the computer sleep and display sleep the sametime under Energy Saver, doesn't help either (once the Display sleep). The computer can only go to sleep when I told it to, but not the scheduled one. Still digging around for the answer, just thought if anyone here having the same problem, or perhaps the solution. oh, BTW, having the 2nd monitor connected /or had already woke up once(keyboard light is on) while it happen, increase the chance of freeze the system.
  8. G73SW ML 10.8.2 Install

    Great guide, you guys, Thanks you so much. Finally get my G73SW-1ATZ work on the same as you guys. Some interesting points I'd like to add at installation: if you use 750GB HD like me, need to install boot0 manually. Either use “dd if=…” method if you have the i386 folder’s files (Enoch is locked can’t view package contents, not sure which version of boot file they’re using), or install Enoch again while your HD is connected through USB (USB2SATA adapter), in that case, if you're plug it into another hackintosh (different hardware), remember to restore your original extra folder from the first install before you put it back and restart. Having VGA port plugged in while restart/or start 90% of time will knock out your USB3, so does HDMI. (if having USB3 drive also plugged-in and do start/restart, get better chance not to get knock out) The 10.8.2 Kernel, 1.zip will knock out my audio after I tried HDMI port and stay off restart/ or fresh start (no audio either on HDMI nor built-in speaker, and no mic either). But in order to pass the MacBook...Upd2.0.dmg installation I made it through after replaced with 10.8.2 Kerne.....zip (maybe all I need was just change my smbio to 9.1, who knows but it's ok it doesn't take time to change around) so I put them back to Dec 10.zip after that (all audio devices will work including HDMI. P.S. the volume control for HDMI will grey out but you can control the volume from the other end). It is no longer the case after my third and forth ... attempts. I can go direct to 10.8.2 Ke....9, 1.zip with no problem anymore, strange...! However, I still need some kext from Dec 10.zip in order to have everything working. so I took 4 kexts that other doesn't have and combine them, work fine now. There are AppleACPIBatteryManager, CalDigitFastIO, RealtekRTL81xx, and IOWMIFamily. (well, I'm not sure if the last one really necessary but since it's not going to replace any of the kext from original install, I think it won't hurt anything, worst case cernerio is just the 200KB of space :-) Since my Bluetooth works with or without mod I also put the original “IOBluetoothFamily.kext” back as well, and left AsusNBWMI alone. But the differences between Dec 10 and 10.8.2… also includes the Extra folder SSDT are the same, but dsdt and the lines in org.cham…plist is what my concern, I think that the kernel flag –f is ok being there, but not sure about Cstates or Pstates Dec 10 has it, the newer one doesn’t, and vise versa the UseKernelCache. Must have something to do with the difference in DSDT I guess, right? Just gotta keep search and test it out and report back. Or if anyone already knows the answer for that, please post it. BTW, any recommending app for testing CPU on Mac? How many times you can do sleep/wake is limitless when computer starts out fresh (without the key-light), tested it 5 times in the roll with the button or close the lid. But when I intentionally sleep it and wake and restart to have the key-light stay on, you can only sleep/wake once after restart, and continue that, shut down will hang. Update: After a couple attempts, my key-light no longer come up anymore, so the hang or the limit for sleep is no long the case since the key-light never turn on. (don't have other OS to wake it up, am using the HD for my 10.8.2 attempt so I can leave my 10.7.2 and data untouched, don't know how to use linux CD either) Finally, I found that there is a physical fix for the annoying touch pad on YouTube, if you happen to replace memories at another two slots, you might as well do it. (I’m still waiting the motivation of the additional 4GB But the second half of the video about the buttons, I don’t think I would do that, it’s fine for me the way it is right now, and that’s just my opinion. http://www.youtube.com/watch?v=iUN9CKMSSwg Strange things happen: After put all the applications back in (Not using Migration Asst), key-light no longer came on after wake, and just out of curiosity I replace all the files to 10.8.2 Kernel, 1.zip version, connect to HDMI, everything is still working. So strange, swapping back and forth Dec 10 and that, all the same. (did delete files in cache folder everytime, but can't find the bootcache.kext in S/L/E anymore)
  9. Snow Leopard 10.6 Bad Axe 2 Guide..

    Not sure if all the BadAxe2 user here are all already moved on or just didn't come back often enough. To answer my own post: USB Flash Drive: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=199832 work!! Just make sure that all the required files are correct. For me, it was the DSDT.aml that fail me on this method the first time I try. So I'll attach that here. And use -f -v the whole time until you have the permission fix (I fix it the sametime I install [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url]). I actually use combine method between the one above and [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] method so to make my EVGA GTS450 to work properly. 1. use the first method to boot the installer, and partition and install 10.6.3. 2. keep that USB connected and boot with -f -v (you can skip the v if you like). 3. connecting step 3 of the [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] Download and install the 10.6.5 and [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url]. 4. Install the lastest Chameleon and then tonymacx86-NVIDIA-Update. 5. Done. Still, my PS/2 keyboard, mouse, and Marvell SATA still don't work. (tried all the method that supose to work back in 10.5 none of them work in my 10.6) So, if anyone know, please post your method. Thanks!
  10. Snow Leopard 10.6 Bad Axe 2 Guide..

    Tried everything, remove my hardware to most simple configuration: Bad Axe 2 (Bios ver. BX97520J.86A.2838.2008.0903.1859)+ (2)x1GB DDRII 800 + 320GB HD (disk0s1: EFI, disk0s2: SLgoHere, disk0s3: Mac Data with a disposable 10.5.7, disk0s4: Nothing or sometime put the SL installation Dvd here) + XFX 7600GT 256DDR3 + keyboard and Mouse. That's it! with that config, I tried: Boot-132: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=127330 Doesn't work!! myHack installer: http://osx86.sojugarden.com/installer/ Doesn't work!! Chameleon + Hidden EFI Partition: http://forum.voodooprojects.org/index.php?topic=649.0 Doesn't work!! Chameleon v2 RC1 USB Bootloader w/Netkas PCEFIv10.1 patched boot: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=182227# Doesn't work!! ------------ all went through smoothly without error prompted ------------ But still get KP or some case I got BlackScreen crash (no Video output, and system hang) whenever I try to boot into the installation disk, or boot the fresh installed SL (force install in a running 10.5.7 using the method of "OSInstall.mpkg") Try gathered all the different instructions all over the places, and none of them work for me, very frustrated! Someone there please help......
  11. Oh, add this in "ASUS Model U3S6 USB 3.0 & SATA 6Gb/s Add-on card". Did anybody try this in your Hackint0sh?
  12. Snow Leopard on Bad Axe 2

    Did you mean this "BadAxe2 Marvell SATA working in Snow Leopard"??? Tryied search in this site/ and on google.com with the key word you said. Still couldn't find the solution so far.
  13. and tryied it! No luck!!
  14. Snow Leopard on Bad Axe 2

    Wow, 100% on 10.5.8 !? Mine doesn't, I search all over the net, and still couldn't find a way to make my Marvell SATA to work. (It always worked fine until 10.5.5 and quit working after I try to update to 5.7 and 5.8, or direct to 5.8 combo) If your Marvell works, would you share that how you get it to work? Thanks.
  15. Work well, Thanks. My Keyboard and Mouse set is Logitech wireless Desktop combo. and the Operating System that applied this help is Jas 10.5.4 Leopard Server (after upgrade to 10.5.8 using the 10.5.8 v11 combo update from apple) Big Thanks again.