Jump to content
InsanelyMac Forum

M@dMac

Members
  • Content count

    54
  • Joined

  • Last visited

About M@dMac

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Mérida, Venezuela
  1. cpuinfo-1.0

    cpuinfo_1.0.zip
  2. @Azimuits: hello, thanks for the enabler... nevermind... I think it will work just wonderfully...
  3. Sonotone's package installer with Daniel U Becker's ifconfig & startup item on en0 great work, I'm using vanilla AppleRTL8169 kext. thanks.
  4. Legacy kernel 10.7.0 with custom dyld

    great to hear you passed your CCNA! I got mine back in 2002, need an update!
  5. ApplePCIIDE.kext

    hi! this is the output of lspci -nnvv 03:05.0 RAID bus controller [0104]: VIA Technologies, Inc. VT6421 IDE RAID Controller [1106:3249] (rev 50) Subsystem: VIA Technologies, Inc. VT6421 IDE RAID Controller [1106:3249] Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx- Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx- Latency: 64 Interrupt: pin A routed to IRQ 20 Region 0: I/O ports at e800 Region 1: I/O ports at e400 Region 2: I/O ports at e000 Region 3: I/O ports at d800 Region 4: I/O ports at d400 Region 5: I/O ports at d000 Expansion ROM at febf0000 [disabled] Capabilities: [e0] Power Management version 2 Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-) Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME- working great! very neat of you to deliver this driver, I was hopeless 2 years ago when I bought two adapters bearing this chipset, I thought they would work out-of-the-box but they didn't, now I've got one working on my A780GM-A, I'm using it because I can only work with sata on the mobo, not ide, I get random KP and I realized it was due to the IDE channels being enabled and also I was using AppleATIPATA for it to work, after a while I thought it might have also been the bus master option enabled on BIOS but oh well... it works really well now, only two things, first I can't seem to stop the DVD-RW drive from resetting every once in a while, it kindda anoyis me it waking up every 10 minutes or so, and also... does any of you knows how to enable its expansion rom? so I can boot using the card instead of the mobo?... I almost forgot, which one is newer? the one from here or the one at http://sourceforge.net/projects/osx86drive...iles/Kext/Snow/ ... ? thanks hnak.
  6. Legacy kernel 10.7.0 with custom dyld

    I went back to nawcom kernel @andy: one thing I noticed, VLC opens MP4 H.264 in 64-bit just fine with your kernel... either that or dyld cache was un-updated lol...
  7. Legacy kernel 10.7.0 with custom dyld

    while trying to build vlc 64 this happenned: Finder.txt EDIT: my bad...
  8. Legacy kernel 10.7.0 with custom dyld

    hi, Marvin's AMD Utility v.25 works really nice on systems with this kernel and also using -force64, I actually fixed Finder from crashing everytime I wanted to view mp4 video files on it, wheter it was a thumbnail or using quicklook it always ended up crashing, no more, here is what I did: I went into /System/Library/Frameworks/QuickLook.framework/Resources/quicklookd.app/Contents/MacOS and copied quicklookd to quicklookd_ then trimmed x86_64 code of the binary with lipo quicklookd -thin i386 -output quicklookd.i386 and then copied quicklookd.i386 over quicklookd keeping quicklookd_ in case this would just mess things further... that really took care of quicklookd crashing whenever I tried it on mp4 video content, huge thanks andy, can't thank you enough for the idea, thanks... I was going to point this out at the end of the post, but I'll do it before I forget, there is a quicklookd32.app alongside with quicklookd.app inside /System/Library/Frameworks/QuickLook.framework/Resources/ ... so ... could we just replace one over the other? I guess not since we might just boot without -force64... anyhow, to continue; but then, Finder took over the crash, it was not quicklookd now, it was Finder, and andy had a package with a Finder binary on it but I knew it was for 10.6.6, and I was testing 10.6.7, so I encouraged myself to create my own, so here is what I did: I noticed Marvin's AMD Utility v.25 would crash everytime I ran it on a system running arch=i386 -force64, it would run fine if I took the -force64 away, then noticed andy posting about the binary that had to be patched inside Marvin's AMD Utility v.25.app (thanks for pointing it out) so I went ahead and tried to upx it, also noticing upx would complain stating it already was... so I uncompressed it and BAM! it ran! so I went into /System/Library/CoreServices and made a copy of Finder.app to a folder I created on my home and made Marvin's AMD Utility v.25 create a patcher package reading off that folder with only Finder.app in it, after I hit the Run button a new crash report got into the Logs folder, it pointed to /Applications/Marvin's AMD Utility v.25.app/Contents/Resources/Marvin's AMD Utility.app/Contents/Resources/peter so I tried to successfuly unpack it with upx and did the whole thing again, so another crash report prompted, this time was /Applications/Marvin's AMD Utility v.25.app/Contents/Resources/Marvin's AMD Utility.app/Contents/Resources/big_dick ... yes ... I unpacked it also ... and another ... this time outside Marvin's AMD Utility.app, it was /bin/bash so I did the same as with quicklookd trimming away x86_64 code with lipo... then the last one before Marvin's AMD Utility.app worked correctly: /usr/bin/arch so I did again the same as with quicklookd & bash: trimmed away x86_64! and it worked! I was able to get a Finder binary in the decrypts folder, I replaced the one at CoreServices with it and then repaired perms just in case, no more Finder crashing on mp4 video content. Finder.7z.zip
  9. Legacy kernel 10.7.0 with custom dyld

    hello, I tried this kernel again, Premiere CS4 crashed with this diagnostic: Premiere.txt EDIT: well.. sorry... premiere works only if I boot with std_dyld=yes premiere crashes if I upx it with this diagnostic: (no, I won't turn the following to .txt, hehe...) Process: Adobe Premiere Pro CS4 [222] Path: /Applications/Adobe Premiere Pro CS4/Adobe Premiere Pro CS4.app/Contents/MacOS/Adobe Premiere Pro CS4 Identifier: com.adobe.AdobePremierePro Version: ??? (???) Code Type: X86 (Native) Parent Process: launchd [101] Date/Time: 2011-04-24 01:06:06.270 -0430 OS Version: Mac OS X 10.6.7 (10J869) Report Version: 6 Exception Type: EXC_BAD_INSTRUCTION (SIGILL) Exception Codes: 0x0000000000000001, 0x0000000000000000 Crashed Thread: Unknown Backtrace not available Unknown thread crashed with X86 Thread State (32-bit): eax: 0x000000c5 ebx: 0xbfffc5f8 ecx: 0xbfffc508 edx: 0x0000c554 edi: 0x00000000 esi: 0x00000000 ebp: 0xbfffc564 esp: 0xbfffc508 ss: 0x0000001f efl: 0x00010206 eip: 0x0000c52a cs: 0x00000017 ds: 0x0000001f es: 0x0000001f fs: 0x00000000 gs: 0x00000000 cr2: 0xbfffe016 Binary images description not available hope it can be helpful, and thanks for the efforts! EDIT: I fixed the long a55 post, sorry...
  10. Legacy kernel 10.7.0 with custom dyld

    a friend owns the machine on that pic, I tried this kernel but went back to nawcoms 'coz Premiere didn't want to open, neither CS4 nor CS5, then CS4 worked after I switched back, would you agree on packing w/upx CS4 binary (at least that one, don't know about CS5 thouh) to see if it opens on this kernel? btw xcode 3 runs fine ... dunno yet if it doesn't w/o upx & urs up.
  11. first things first: thanks and congrats; now, when I used this kext I placed it on /E/E after changing 'Console' to 'Root' in the info.plist files, booted just fine and when I tried the combination Ctrl+Alt+Logo+F12 guess what happened... Nothing! nothing happened (I think I'm screwing my english... sorry.) Anyhow, I like the F12 to pull the cd tray out and in, so I went back to good'ol VoodooPS2Controller+AppleACPIPS2 dynamic duo (lol) ... but would love to see this project go further. the specs:
  12. hi, dunno if anyone noticed but you'll get a "File not found." if you just go ahead and click on the Developer Drivers for MacOS download link, it tries to go to http://developer.download.nvidia.com/compu....0.14_macos.dmg while it seems it doesn't actually exist, I mean, the update does exists but as a download available after you install 4.0.13 and then update to 4.0.14 trough System preferences... don't beleive it? go ahead and click here to download 4.0.13 then after installed open the pref panel and click update... it'll pull 4.0.14 from god-knows-where and start the setup wizard ... THEN you'll have 4.0.14... how bizarre.
  13. well... hope it helps anyone... 7za.zip EDIT: 7zX.zip GUI + never UB 7za in Resource folder. Why? ... well, have you tried to unpack a big (4Gb+) 7z'pd file and then got an error? this version should overcome that.
  14. Legacy kernel 10.7.0 with custom dyld

    hi, I packed pbs with the command upx --ultra-brute /System/Library/CoreServices/pbs I'm on an AMD and running 64 bit userland jus fine, will report on other thread as well. I'm going to test this kernel... just to see what's cooking... is there a list of apps needing upx packaging? we should start building one if not... thanks, big thanks bro.
  15. Chameleon RC5 Meklort's Branch

    hi! I just tought it would be a good idea to share these images...
×