Jump to content

grujicic

Members
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

About grujicic

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. First I would like to thank you guys for the great community and perfect source of the informations. After a lot of struggle i've finally manage to turn this server mobo into great and powerful macpro rig. (smbios - MacPro 5,1) It runs sierra 10.12.12 with no errors but there is one strange catch. This mobo has 7 pcie slots, but only first - bottom three actually works !? dpcimanager don't recognise any of the pcie cards inserted into other / upper 4 pcie slots. (pretty sure that bios settings are correct, and these cards works withouth any problem under windows) I'm using dsdt (there's no way to boot macos installation or the system without one) ** quick example - kt4006 usb 3.0 card (which works oob with 10.12.12) works just fine when is inserted into 3rd pcie slot from the bottom, but doesn't work if it is inserted in any of 4 upper - marked with red - pcie ports.... Basically with this I just want to confirm that the problem is not about pcie cards and specific driver / settings related to them.. it is about slots. Maybe a few of the initial problems i had with this mobo could be a good clue... After successful sierra installation os recognized 12 cpu threads instead of 24, and 16 gb of ECC Ram instead of 32. Cpu cores / threads problem is fixed by adding extra cpus in my dsdt file and ram problem by adding proper slot info via clover configurator. Now both memory and cpu cores works perfectly. Supermicro X8DTH-6f http://www.supermicro.com/products/motherboard/QPI/5500/X8DTH-6F.cfm 2x Xeon e5645 32gb ecc evga GTX 960 2gb ssc Thank you!
×