Jump to content

moly82

Members
  • Content count

    196
  • Joined

  • Last visited

  1. moly82

    i5-2500k, cpu scaling is working?

    ciao NoamAA and thanks for the reply! yes I forgot to update the post but in the meantime I tried with IntelCPU Monitor kext + SMC Monitor and I can see both temperatures and frequencies on the 4 cores.. freqs are changing in real time according to the load.. so it seems the speedstep is working! thanks bye!
  2. moly82

    i5-2500k, funziona lo speedstep automatico?

    forse avevo alleggerito la grafica per vedere il forum anche dal blackberry ora non vedo più dove rimettere tutto a posto cmq.. se scopri qualcosa allora fammi sapere grazie ancora e ciao a tutti!
  3. moly82

    i5-2500k, funziona lo speedstep automatico?

    giuro non vedo la firma di nessuno! http://imageshack.us/f/829/schermata022455972alle0.png/ cmq si nel boot.plist ho sia Cstates che Pstates abilitato.. e ho un i5-2500k su gigabyte z68ma! ora seguo la guida grazie ragazzi! ok ho installato SMC control oltre al kext che mi hai indicato! la temperatura è intorno ai 30° pare mediamente sui 4 cores quando non faccio niente di "pesante".. quando lancio geekbench si alza un pochino tipo 35-40.. quindi direi che sono buone.. poi cmq proverò a fare qualcosa di veramente impegnativo e vedere a quanto arrivano.. da smc control vedo anche variare le frequenze sui 4 cores a seconda del carico cmq! quindi sembra andare lo speedstep no? grande grazie ciao!
  4. moly82

    i5-2500k, funziona lo speedstep automatico?

    grazie per la risp! in monitoraggio attività vedo 4 grafici per i 4 core direi.. con pressochè zero attività con sistema idle e molta attività su tutti i core per esempio quando lancio geekbench.. quindi credo che tutti i core stiano andando.. ma questo non prova che lo speedstep sta funzionando vero? per le temp invece posso verficarle solo da bios vero? da bios leggo valori che credo molto bassi.. non so se sono reali.. temperatura di sistema dice 41° mentre temperatura del processore dice 31°.. ok che non sto stressando praticamente mai troppo il sistema però mi sembra di ricordare che solitamente le temp sono molto più alte.. boh? cmq nella tua firma non vedo alcun guida/link....!! ciao!
  5. moly82

    i5-2500k, cpu scaling is working?

    that was easy.. thanks! I see the four cores, almost no activity when the system is idle, and a lot of activity with multiple apps running or geekbench running.. so that's should be OK but this doesn't mean cpu scaling is working.. does it? isn't it just showing the cpu load in a particular moment? thanks bye!
  6. ciao ragazzi, ho installato lion seguendo le guide tonymac e il suo [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url].. funge tutto direi, ho solo un dubbio sulla cpu.. so che è anche usata da apple quindi dovrebbe essere tutto a posto, però venendo da diversi hack dove per funzionare a volte occorreva disabilitare dei core, o lo speedstep era ballerino etc, volevo sapere se c'è un modo per verificare che la frequenza della cpu scali sul serio in base al carico di lavoro (quindi, credo, prolungandone la vita), e se tutti i cores sono correttamente abilitati.. c'è il modo per verificare? (avendo selezionato userDSDT in [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] nel boot.plist dentro extra ho le opzioni cfstate e cpstate abilitate) grazie in anticipo a tutti ciao!
  7. hi guys, I installed Lion following tonymac's guide and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url].. everything works fine, just a few (known) problems with hd3000.. also sleep is fine and I can see no problems/error booting in verbose mode.. I am on 64bit but.. I come from many hacks where I had problems with automatic cpu scaling and/or some CPU cores disabled (cpus=1 to be able to boot etc).. and so I would just like to check if here everything is really good as it seems I know the CPU is also used by apple so everything should be ok but who knows.. my question is: is there a way to know if the i5-2500k is really fully working 100% (all cores correctly enabled) and if it is really scaling automatically as it should do depending on the cpu load? (I used UserDSDT so in my plist boot file I have the cfstate and cpstate options enabled) in the past I used voodoo monitor to check that.. but in 64bit it won't work I think and also I would like to keep the system as more "vanilla" as possible.. so I would prefer not to install other 3rd party kexts if not really needed.. is there maybe a program or another way to check? maybe looking at dmesg or maybe also a terminal command like cat /proc/cpuinfo in linux? thanks in advance to anyone.. bye!
  8. moly82

    [help] strange problem with airport

    ah ok I know.. but then it is strange that after formatting and reinstalling 10.6.6 from scratch airport didn't start working again.. it had to! ;( I don't have x4500 in that PC.. it has x3100.. got everything working with acceleration using the kext present in the installer..! Actually what doesn't work is sleep, airport, webcam and SD card reader.. but the only really important thing is the airport (and surely there is the way to get it working it worked OOB perfectly the first time I installed 10.6.6.. ) bye!
  9. moly82

    [help] strange problem with airport

    many thanks for the answer. about the smbios.plist, I downloaded the one for MacBook4,1, then I think it is enough to put it in /Extra right? I will try tonight at home and let you know I don't understand what you mean about the problem being on distros.. you mean hazard? By the way I really can't figure out why during the first install the airport worked perfectly.. again thanks bye!
  10. hi all, the airport is a bcm4311 here is what happened.. I installed 10.6.6i Hazard and the airport was automatically recognized and enabled since the installation, no problems at all. then I updated to 10.6.8 and it stopped to work. Also, the system became tragically slow. searching the forum I thought it was a problem on the appleacpiplatform and iopcifamily kext. so I installed the ones from the 10.6.6 install, but nothing changed (no airport, system so slow), so I formatted and reinstalled 10.6.6, thinking to stay with that the problem is that now also with 10.6.6 the board is turned off (but recognized) and even clicking on "switch it on" nothing happens! I have to give back the note to my girlfriend soon so I wanted to fix the airport problem.. also because it worked OOB during the first install.. anyone can help me? how can I enable the airport again? thanks in advance to everyone, bye bye PS: the board is still working, I put it in my eeepc hack and it is correctly recognized and enabled.. so it must be something else in the girlfriend laptop HW or SW.. dunno know!
  11. ciao a tutti, come da titolo ho un problema strano con la airport (BCM4311) ecco com'è andata.. ho installato 10.6.6i Hazard, e la airport è stata riconosciuta e abilitata senza problemi sin dall'installazione, tutto ok poi ho aggiornato a 10.6.8 e ha smesso di funzionare, dice "spenta" e anche se clicco su "accendi" non succede niente. inoltre con 10.6.8 il sistema era lentissimo, proprio inutilizzabile. leggendo sul forum ho attribuito la colpa ai kext appleacpiplatform e iopcifamily. una volta rimessi quelli della 10.6.6 cmq il sistema è rimasto cmq lentissimo e la airport continuava a non andare. a quel punto ho formattato tutto e rimesso 10.6.6, deciso a tenermi quella. il problema è che ora anche con 10.6.6 la airport rimane spenta! (ma è rinosciuta). anche cliccando su accendi non succede niente devo "consegnare" il portatile alla mia ragazza in questi giorni e senza airport è un peccato.. tanto più che era stata riconosciuta al volo! qualche consiglio per aiutarmi a riabilitare la schedina in proposito? grazie mille in anticipo a tutto ciao ciao ps: la scheda funziona ancora, l'ho messa su un altro hack e viene riconosciuta e abilitata senza problemi.. quindi è qualcos'altro nel nel SW o nell'HW boh..!
  12. I all, I'm getting crazy.. I installed retail SL using [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] + [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] method. Here is exactly what I did: - installed 10.6.0 - upgraded to 10.6.8 - installed [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] (some kext and chimera as bootloader) but unfortunately everytime I try to boot from HD I get a boot0 error.. the only way to boot OSX is to leave the [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] CD inside. here is what it says: boot0 GPT boot0 testing boot0 testing boot0 testing boot0 error I followed a guide found in tonymac step by step from a guy with my exact same mobo and cpu, but then I have this booting problem :censored2: I also installed some hacks in the past, but it is the first time I face this problem can you please help me? I really dunno what else to try.. I also tried installing chameleon from a standalone package, it doesn't help everything installs successfully (multbeast or the chameleon package) but then I can not boot from HD, it seems I am not writing the boot0 for any reason.. or maybe the OSX partition is not active/bootbale? please help me I am really at a dead point thanks in advance to anyone. . PS: I attach some outputs of my HD/partitioning scheme.. I hope it helps.. Mac-Pro-di-Fiammanghilla:~ Fiammanghilla$ diskutil list /dev/disk0 #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *1.0 TB disk0 1: EFI 209.7 MB disk0s1 2: Apple_HFS Mac 80.0 GB disk0s2 3: Apple_HFS Fiammanghilla 919.7 GB disk0s3 Mac-Pro-di-Fiammanghilla:~ Fiammanghilla$ sudo fdisk -e /dev/rdisk0 Enter 'help' for information fdisk: 1> p Disk: /dev/rdisk0 geometry: 121601/255/63 [1953525168 sectors] Offset: 0 Signature: 0xAA55 Starting Ending #: id cyl hd sec - cyl hd sec [ start - size] ------------------------------------------------------------------------ *1: EE 1023 254 63 - 1023 254 63 [ 1 - 1953525167] <Unknown ID> 2: 00 0 0 0 - 0 0 0 [ 0 - 0] unused 3: 00 0 0 0 - 0 0 0 [ 0 - 0] unused 4: 00 0 0 0 - 0 0 0 [ 0 - 0] unused fdisk: 1>
  13. moly82

    Apple Lion the project

    si confermo io giro a 32..
  14. moly82

    Apple Lion the project

    ragazzi ho googlato ma non ho trovato niente sapete se posso mettere lion sul mio vecchio ma ancora galoppante ( ) eeePC 901 per caso? se si.. e' reattivo? qualche guida che potrei seguire? grazie in anticipo a todos.. bye!
  15. grazie.. anche le ventole del case stesso discorso automaticamente regolate da PWM (bios credo).. spero siano gestite davvero da osx sennò piuttosto forse meglio quelle non regolabili e che girano sempre al max.. boh?! per il dissy io avrei trovato questo per l'i5-2500K: http://www.e-key.it/prod-dissipatore-cpu-a...-intel-7193.htm ci sono anche le misure però non so dire se poi starà dentro al case.. devo verificare le dimensioni interne del case? come case pensavo di prendere questo: http://www.eprice.it/Case-SILVERSTONE/s-3087144 grazie mille
×