Jump to content

izo1

Members
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

About izo1

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Recent Profile Visitors

650 profile views
  1. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    Not for me anymore when switched to SAGE/10G from Prime Deluxe II.
  2. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    New 1201 BIOS for SAGE/10G Thankfully ASUS listened to me https://www.asus.com/us/Motherboards/WS-X299-SAGE-10G/HelpDesk_BIOS/ I won't be able to try this for another week or so, but will do when I get the chance.
  3. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    That's fine, enjoy using 1102. It doesn't necessarily mean you're right and I'm wrong. I sit in front of a computer at least 18 hours a day, 6 days a week. For 20+ years. I think I know what I'm talking about.
  4. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    OC is not that difficult, you just have to be very precise in telling it what to do for you, unlike Clover. I also have a perfectly working OC system, there are ZERO problems with any NVMEs and that has nothing to do with OC at all. Most likely your NVMe is the culprit. OC doesn't do anything to hinder your storage or any other device, just make sure your SSDTs are in order and your config is set up properly. I have issues with 1102 and as I said, I am not the only one. Something major has changed, most likely Intel mitigations that ASUS was forced to add. I tried 1102, 3 times by using BIOS_FLASHBK feature, none of times worked with 4G enabled. I reverted back to 0905 and everything was perfect as before. I would not post such claims without checking and double checking first. Performance issue is true, them not knowing that Flashback USB had to be FAT32 MBR is another story. Check my signature, I also have a GC-Titan Ridge, no problems. OC takes time to set up, so take your time with it and read the documentations, even though they are hard to understand. It is worth the headaches.
  5. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    OC. Also tried Clover. I'm not the only one having issues with 1102. Look here https://rog.asus.com/forum/showthread.php?111420-WS-X299-Sage-10G-Memory-issue-with-BIOS-1001/page2
  6. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    I'm on Radeon VII, do not have another GPU to test, but with Above 4G on it stutters to hell with Premiere Pro on 1102. Disabling it works ok but USB is gone when 4G is off. I reverted back to 0905 because I need to get work done and don't want to deal with this right now.
  7. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    No need to do that. A simple firmware update in the past does not change anything major like device paths etc.
  8. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    4G OFF = System is stable but still glitchy, none of USB ports work (internal and external) 4G ON = USB works, system unstable, stuttering in GPU dependent applications such as Premiere Pro. System is unusable. there is also a performance drop overall. I contacted ASUS to take down the BIOS.
  9. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    Anyone here with this mobo, DO NOT upgrade to 1102 BIOS for SAGE/10G unless you want to have issues with Above 4G Decoding. Having major issues (GPU/Radeon VII related), had to revert back to 0905 which is very stable. Good luck.
  10. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    I don't know all the specifics or the technicalities, and you're most likely right, but my previous Vega Frontier Edition and Vega 64 LC did not have this issue. It went from Apple load bar > Apple load screen with no dips to black. Of course there was a small "transition" between the handoff, but it did not send a "no signal" to the monitor like it does now. They did something in 10.14.5. I don't have the Vega cards to test any more, only Radeon VII in possession. But I guess it's no big deal.
  11. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    Yes, the glitches happen without WG, which is related to the Apple/AMD driver. But latest build of WG does fix it. It, along with the dip to black-hand off shouldn't happen in the first place. It will improve in Catalina, so I'm not worried. This second stage black issue started to happen with 10.14.4 or 10.14.5. It did not happen with Vega Frontier Edition, only Radeon VII (when they added support in 10.14.5). The purple lines happen with other AMD cards too since 10.14.5.
  12. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    Use attached. I just built them and works fine for me. I suggest you make a USB stick for testing purposes in general, and when ready move it over to the main partition. AppleALC.kext.zip Lilu.kext.zip WhateverGreen.kext.zip
  13. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    3D performance for Radeon VII is excellent. Latest WG (non-release) fixes purple glitches. Luxmark performance is excellent. FCPX performance is excellent. GeekBench OpenCL/Metal performance is sub-par. Luxmark shows the wrong base clock for Radeon VII. DP/HDMI audio glitch in certain environments for Radeon VII. Display dips to black before login screen. This is where we are. AMD drivers for Radeon VII are bugged. Mojave 10.14.6 did not fix these issues. When the new Mac Pro comes out, expect Catalina to fix many of these issues. However, with Mojave, it's finished and we stop at lower OpenCL performance.
  14. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    It happens without WG/Lilu. It's Apple Radeon VII driver related.
  15. izo1

    AMD Radeon Vii in macOS Mojave 10.14.4 beta

    Yeah this happens with a lot of AMD cards not just Radeon VII. But Radeon VII performance is bad in macOS (for OpenCL not 3D)...the drivers need time to mature, most likely mid cycle in Catalina.
×