Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Becks Pham

  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About Becks Pham

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday 05/12/1989

Profile Information

  • Gender
  • Location
  1. Use this one from iFabio's post : http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=231075
  2. @Jemmyuk Use this kext to make the sound work ! 1. Repair Permission for the OS partition 2. Delete your AppleHDA.kext in S/L/E 3. Copy my AppleHDA.kext to S/L/E 4. Rebuild cache using the KextUtility 5. Restart and check the sound PS: I labeled the file yellow color ! Mirror download : http://www.mediafire.com/?sjq9635n3acpp3b AppleHDA.kext.zip
  3. You have to repair permission before you delete files in S/L/E. To repair permission. Go to Utility -> Disk Utility -> choose the OS partition then click Repair Permission The ATI 5770 graphic card working in 64bit with the original kext from Apple. I'll post my guide soon.
  4. 1. To remove kext in S/L/E, you can use KextUtility to repair permission and cache then delete the file safety. 2. Another solution for sound, you can use the original AppleHDA.kext from 10.6.2. You can find this file on the internet or get from mine later (because i don't have it now )
  5. You have to remember these important things: 1. Format the USB-Flash Drive with GUID Partition fomart [VERY VERY IMPORTANT] 2. Install the Chameleon into the Flash Drive to boot [Chameleon MAKE YOU BOOT from FLASH DRIVE] 3. Follow the first post step by step. PS: Your build in signature is VERY easy to INSTALL and WORKING !!!
  6. @Jemmyuk : your build will successfully work ! 1. Your screen go blank because the ATI 5770 doesn't work with 64bit when you installing the OS, so why you have to use GraphicsEnabler=No while booting by the Chameleon. 2. Here is the solution. You have to use these method when booting GraphicsEnabler=No arch=i386 Explaination : 2 method above will make you boot with 32bit mode and you won't get blank screen. 3. Follow step by step in the first post, using DSDT and P6T-SE.kext from iFabio. You should install from USB Flash Drive (it's fast and easier but you have to build the USB from a working Mac OS X) Try yourself ! PS: I'll post my guide with my PC using P6T SE and ATI 5770 (both working with 64bit). Here is my working Mac OS 10.6.5 (see my build in signature)
  7. My sound working now with AppleHDA.kext from 10.6.2 and no HDAEnable.kext in S/L/E
  8. [For P6T SE using Mac OS X 10.6.5] I tried so many in this topic and have no luck. Finally, i tried to use the original AppleHDA.kext from 10.6.2 and it's working now ! PS: Only AppleHDA.kext in S/L/E (no HDAEnable.kext)
  9. I updated to 10.6.5 and run in 64bit but no sound working ... I read and tried many guide in this forum but it still not working. Could anyone tell me what should I do from the beginning to make the sound working ??? Thanks in adavance.
  10. @ischan : I followed this guide too : http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=3&t=5779 But with my experience from make ATI 5770 work with 32bit and i did a fresh install after that. Everything work fine. I post the guide tomorrow because that PC on my company. I prepare all thing and make guide soon. Hope it can help you ! PS: I'll make guide with some picture, i think it will be more helpful than text only
  11. ATI 5770 can work with 64bit on 10.6.5. I'll post my guide soon
  12. ischan, I successfully installed 10.6.5 with P6T SE and ATI 5770 running on 64bit My instruction base on dgobe, iFabio with the mobo. With the ATI 5770, i got a lot of trouble and time to solve and finally i get myself best way to make it working. The important thing with my ATI 5770 that it works with 64bit and "GraphicsEnabler=Yes" Follow netkas's guide only work in 32bit and "GraphicsEnabler=No". netkas's guide is here! I will post my guide how to install P6T SE work with ATI 5770 running on 64bit soon (because I'm working now ) Hi Fabio, I admire you so much for your work with ASUS mobo. I still following and using your stuff for ASUS mobo. Once again, thanks for your work. I get my dream come true with Mac OS now Fabio. Becks Pham
  13. My workstation PC : P6T SE i7 930 KingMax DDR3 6GB ( 3x2GB ) 1600 Cas 9 ASUS EAH5770 512Mb I installed with this build. Everything worked but the Audio is only with Digital-Out, i can not use with the headphone. Any solution for this problem ?
  14. I'll check it out when i get home. I get plan to setup my workstation pc today. My workstation PC : P6T SE i7 930 KingMax DDR3 6GB ( 3x2GB ) 1600 Cas 9 ASUS EAH5770 512Mb this mobo is P6T SE and i'll get some report when it's done.
  15. Thanks for brilliant work by dgobe & iFabio. I successfully installed my PC with your guide. My PC : P6T Deluxe V1 i7 920 eVGA Geforce 9800GX2 SuperTalent DDR3 2Gb x 6 (Total 12Gb) I have a small problem, my PC just recognised the RAM at DDR2 with 800Mhz. Could anyone tell me what wrong with that and how to solve to recognise DDR3 ?