Jump to content
InsanelyMac Forum

tworems

Members
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

About tworems

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday 06/19/1981

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Brazil
  1. @Kabyl: I don't know if you still need those, but I'm sending attached here my tests. I've created a total 15 tests because my card has 2 outputs working (DVI and DisplayPort) and I've tried every combination of them. My video card has HDMI too, but it doesn't work on MacOS, no matter wich FB I use (from ATI5000Controller.kext), even if it is on GraphicsEnabler=Yes (testing GE was always No). Everything you might need is attached here (I think). testsp1.tar.gz testsp2.tar.gz Thanks!
  2. Hi! I must say, this hack did the trick perfectly! Thanks! For the record, my video board is a GTX 460, it is not listed on your tutorial. Please see the image attached. My system: Galaxy GTX 460 CG 1GB Gigabyte GA-X58A-UD3R with an i7-930 @2.8GHz MacOS X 10.6.6
  3. I have a Vostro 1400 and for me everything worked except the internal mic, although it is showing 2 mics on sound properties.
  4. Based on my last post, I have found that there is some kind of empty slot on nodes 8 and 9 doing the same trick, according to my dump. Node 8 references 28, which references 25, referencing 22, and then to... 14! And the same works for the node 9: 29, 26, 23, 14. Well, kind of. I need (at least I think) a 12 or a 19 (I'll get to those numbers shortly), and I have there a 12, if you look to the dump on the node 22 you'll find "14 18 15 11 12* 13 10 16 17". It has a 12, with this * that I don't know what means. Now, let me show what I've found on my dump concerning directly to the internal microphone: Node 12 [Pin Complex] wcaps 4194689: Stereo Pincap 530231: IN OUT Detect Trigger ImpSense Vref caps: HIZ 50 GRD 80 Pin Default 2426900784: [Fixed] Mic at Int N/A Conn = Analog, Color = Pink DefAssociation = 3, Sequence = 0 Misc = NO_PRESENCE Pin-ctls: 36: IN VREF_80 Unsolicited: tag=30, enabled=1 Connection: 1 3 Node 19 [Pin Complex] wcaps 4194305: Stereo Pincap 2080: IN Pin Default 2426798144: [Fixed] Mic at Int N/A Conn = Digital, Color = Unknown DefAssociation = 4, Sequence = 0 Pin-ctls: 32: IN Yes, I know, 2 nodes to the internal mic! (The external microphone has only one, posted above) Since I had no idea on which one I should use I tryied to use these "empty" slots adding a 12 or a 19 in the last part. I tryied a few combinations of those. A new item on the Input under Sound was found in all of my attempts. I one or two of them, both items worked for the external mic - please don't ask me why (if I recall well I was using the node 19) - at the rest the external worked fine and the new item didn't work at all. Well, this is what I got up til now. I thought posting it here someone could help me figure that out. Any ideas?
  5. Hi guys, I have a Sigmatel 9228. Observing my linux dump I could find that there is a pattern defining the external microphone. See how it works: In the end of node 7 has a reference to the node 27; In the end of node 27 has a reference to the node 24; In the end of node 24 has a reference to the node 21; and at last the node 21 has a reference to the node 14. Look at the end of each node under Connection: Node 7 [Audio Input] wcaps 1901889: Stereo Converter: stream=0, channel=0 SDI-Select: 0 Power: setting=D0, actual=D0 Delay: 13 samples Connection: 1 27 Processing caps: benign=0, ncoeff=0 Node 14 [Pin Complex] wcaps 4194689: Stereo Pincap 530231: IN OUT Detect Trigger ImpSense Vref caps: HIZ 50 GRD 80 Pin Default 44536112: [Jack] Mic at Ext Front Conn = Analog, Color = Pink DefAssociation = 3, Sequence = 0 Misc = NO_PRESENCE Pin-ctls: 36: IN VREF_80 Unsolicited: tag=00, enabled=0 Connection: 1 4 Node 21 [Audio Selector] wcaps 3145997: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0, nsteps=4, stepsize=39, mute=0 Amp-Out vals: [0 0] Connection: 9 14 18 15 11 12* 13 10 16 17 Node 24 [Audio Selector] wcaps 3145987: Stereo Amp-In Amp-In caps: N/A Amp-In vals: [0 0] Connection: 1 21 Node 27 [Audio Selector] wcaps 3148045: Stereo Amp-Out R/L Amp-Out caps: ofs=0, nsteps=0, stepsize=0, mute=1 Amp-Out vals: [0 0] Connection: 3 24* 19 20 Just for the record, this is exactly how things are defined on the Info.plist on mine AppleHDA.kext. So, now I'm trying to find a similar pattern for the internal microphone. Continue...
  6. I would recommend you to use a software called Ukelele ( http://scripts.sil.org/cms/scripts/page.ph...&id=ukelele ). It is a keyboard layout editor.
  7. Hi, this is not the same as the Portugal keyboard layout. And I have a update about the keyboard layout I sent to you: It seems that the key "/" on the keyboard is in conflict with the stop button in the media-keys! Up to now, I have no clue on solving it, but I'm still looking for something to change it somehow. I'll post here if something comes up. EDIT: Found out... the thing is them both (the abnt2 and the media-keys) use the same "/System/Library/Extensions/ApplePS2Controller.kext/Contents/PlugIns/ApplePS2Keyboard.kext/Contents/MacOS/ApplePS2Keyboard", but in diferent versions/modifications. The ABNT2 keyboard have 2 or 3 extra keys a standard keyboard does not have, so the guy who made the kext edited that file. The same is for the media keys. Now I am thinking about create a third version of that kext to solve this... when I got time. Cheers!
  8. Hi Sonotone, 1) Hey, do you mind adding a package in your post-installer? I have a Vostro 1400 with ABNT2 keyboard layout (Brazilian Portuguese) and I think having this package directly in your pack would be great! Plus, I believe I'm not the only one with a Dell made in Brazil. I attached the keyboard-layout to this message just in case. 2) Your post-installer still installs two-fingering with the media-keys? I remember that when I tried to install my media-keys with your package some kind of preparation for two-finger scrolling came together, and since my laptop is a Vostro, (you know) this mess up with my trackpad. Well, the point is some posts ago I saw you saying you'd remove this, I want to know if you already did it, so I can install the media-keys directly from your package. Thanks! :-D Great work on this thread! Leopard_PS2_ABNT2.pkg.zip
  9. It doesn't seems to work on Vostro 1400. I tryed for a day and nothing... if someone got it functional, please tell me.
  10. Hi! I've tried the sleep/wake monitor, but unfortunately didn't work and the sound, deleting Extensions.mkext doesn't work anymore as well...
  11. Hi MacGirl, I`m new here. I`m a owner of a Vostro 1400 with a Sigmatel 9228. After 4/5 days researching all the web for something to make my audio device work, I`ve succeed with the following: - Sound through speakers and left jack; - Mic through jack, not onboard microphone. What I did: I`ve installed the DellPackage.0.3.2 audio for Sigmatel 9228 from sonotone (I even tried my own linux dump with Taruga`s patch and didn`t work). It will work in the first boot then won`t work again. I just have to delete the Extensions.mkext, then reboot. The audio will be working again. I'm using iATKOS v2.0i by the way. I am also uploading my linux codec dump, just in case. Hoping this helps... cheers! codec_stac9228_card0_codec0.txt
×