Jump to content

xamad

Members
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

About xamad

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday 06/05/1977

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Asti, Piemonte, Italy
  1. inizialmente (uso i driver nvinject dell'10.5.2 beta) quando tentavo di abilitare la funzione dual mi si spegneva sia il 15 del notebook sia il 20 esterno (in vga out) cosi' ho smanettato e qui ho trovato il modo di farcelo vedere.. http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...mp;#entry585229 Ora, io non so se ci sono schede video in cui funziona il dual e altre in cui no, personalmente pensavo che fosse solo necessario trovare il valore NVCAP giusto! magari sbaglio percarita' io cmq ho una 8600M GT e funziona il dvout con il syncmaster 2032bw samsung ciao!
  2. io ho un acer aspire 5920g, probabilmente montiamo lo stesso chip, nel mio caso l'ALC888 ho cercato nel forum insanelymac e sul forum della iatkos (la release che uso) e ho fatto qualche prova Se vuoi avere il mic in puoi scaricarti l'apple hda 2.0, da linux generarti il core_dump e darlo in pasto a questo apple hda (c'e' un forum Apple HDA che ti spiega per filo e per segno come fare esattamente, addirittura puoi scaricarti i file di core_dump per il tuo chipset da un sito) che ti installa dei driver che ti abilitano Headphone e Mic - in, ma ti avverto che tristemente spegne l'output delle casse... per ora non ho trovato una soluzione alternativa, per cui mi sono reinstallato gli azalia, se trovo qualcosa ti faccio sapere!
  3. se a qualcuno interessa, ho postato il fix per il vga out qui: http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...mp;#entry585229 ho ancora problemi a far funzionare l'audio realtek HD (ALC888), avete qualche idea?
  4. AppleHDA Solution - Work in progress

    From my post on acer thread -> http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...mp;#entry585229 I've installed a iAtkos 1.0ir2 on my ACER Aspire 5920g I got VGA Out Working (take a look on the upper url for the fix) on my 20" LCD display with a NVidia 8600M GT 256 but still no luck with audio drivers! i've ICH8 with ALC888 on board: with original Azalia driver i got only stereo with internal speaker but NO mic-in and with AppleHDA 2.0 i got headphone and mic in work BUT NO internal speaker HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_10250121&REV_1001\4&1FC02E00&0&0001 i attach to this repley my core_dump0.txt (on my kubuntu on codec#0) Please help me! core_dump0.txt
  5. Asus Laptop Owners

    Hallo everyone, this is my second experience on hackintosh (and just i was a mac user in '80, my first computer) I've bought an ACER Aspire 5920g I've installed a iAtkos 1.0ir2 patching with ppf file and works excellent for me this is my specs hardware: (Tri-Boot XP, Kubuntu 7.1. and Osx) ACER ASPIRE 5920g Gemstone Core 2 Duo T7300 2.0 GHz Intel Centrino Core 2 Duo Enhanced SpeedStep Technology 2048MB DDR2 RAM Geforce 8600M GT 256 MB chipset family <-Working Hard Drive 160GB Serial ATA HD Audio Realtek chipset ALC888 <- with Azalia driver i got only stereo out with internal speaker but no mic-in <- with AppleHDA 2.0 i got headphone and mic in work BUT NO internal speaker out Network 10/100/1000 Gigabit Ethernet Broadcom <- Not Working Intel PRO/Wireless 3945 a/b/g 54Mbps Wi-Fi IEEE 802.11a/b/g <- Not Working Onboard LCD: 15"4 CrystalBrite 1280x800 <- Working Webcam Crystal Eye <- Working with mercury msn and ichat Second Monitor: 20" LCD Samsung SyncMaster 2032BW <- Dual view and Mirroring Working (read below the fix) Apple Software Update <- Working QE/CI <- Working on both display Alternative network device: still using a sitecom external usb wifi card that work with 10.4.x driver on my 10.5.1 This is the trick for have a VGA out WORKING on my mac box: - download and install PlistEditPro from here - then with PlistEditPro modify the Info.plist in NVinject.kext (the value to edit is in IOKitPersonalities -> NVinject -> entriesToAdd -> NVCAP) changing the NVCAP value with this value of a 15" MacBook Pro 8600M GT 256Mb: 040101010e0001000e0000000000010b00000000 - save, repair permission and reboot with -v -f options and the second display this time finally work (before i got both two blank screen when i was trying to detect external display) Don't edit Info.plist with a text editor or vi, doesn't work because the nvcap value isn't in clear text and you need a program like plistedit or with xcode tools from apple! --- Now i need to fix audio because i need to use both mic and onboard display, anyone can help me? i've ICH8 with ALC888 on board, with Azalia driver i got only stereo with internal speaker but no mic-in and with AppleHDA 2.0 i got headphone and mic in work BUT NO internal speaker HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_10250121&REV_1001\4&1FC02E00&0&0001 i've attached to this post my core_dump.txt (on my kubuntu on codec#0) please help me! core_dump0.txt
×