Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

colorfuel

Members
  • Content count

    122
  • Joined

  • Last visited

About colorfuel

  • Rank
    InsanelyMac Geek
  1. OS X El Capitan DP's builds!

    I had PB1 still running. Now I updated my Clover to r3262, edited my config.plist with the new values required for El Capitan GM and everything installed as expected. I just had to rerun toleda's script for AppleHDA. I am very grateful towards all the people that make these things work so flawlessly.
  2. GTX 970 compatibility?

    @ =)(= Thanks for the info!
  3. GTX 970 compatibility?

    What kind of bugs? Can you explain a bit? Thanks.
  4. Yosemite: Audio - Realtek ALC AppleHDA

    Hi toleda, I was using your script v2 to get audio working on my Yosemite PB2. It did its job perfectly, but I lost audio updating to PB3. Should I just rerun your script or do I need to install a clean AppleHDA.kext and clean the config.plist in clover first? Thanks for your help. edit: attached current AppleHDA and SysInfo edit 2: It works, It just went to internal speakers. I dont know why. Whatever, it works, so thats good. Thanks anyway. Archiv.zip
  5. Installed PB3 over auto update (it was called DP7 in Update but I confirmed 14A361p ). Everything seems to work fine except audio. I'm using Clover with Toledas script. It worked in PB2.
  6. Little snitch 3.3.1

    Thanks for the alternatives!
  7. Mavericks Realtek ALC AppleHDA Audio

    Nice, It worked. Thanks for your help and patience!
  8. Mavericks Realtek ALC AppleHDA Audio

    I mean I tried both AppleHDA.kext. first the new 2.6.1 then the old 2.6.0 currently, I have the 2.6.0 installed AppleHDA.kext.zip
  9. Mavericks Realtek ALC AppleHDA Audio

    Hi, So this is the post in reply of the 10.9.3 thread Problem: No audio device after update to 10.9.3 OS X 10.9.3 / ASUS P8Z77-V Used Clover v.26xx with RealtecALC.kext // with both AppleHDA.kext 2.6.1 and 2.6.0 Not using any patched AppleHDA.kext It worked well in 10.9.2 For toleda (colorfuel).zip
  10. Maverics 10.9.3 official release

    The update broke my audio. ALC892 Using toledas realtekALC.kext in clover, reverted to AppleHDA.kext 2.6.0 -> no audio device rerun toldeas script "command". -> still no audio device :-(
  11. Little snitch 3.3.1

    Just for information: Installing little snitch version 3.3.1 broke my audio Realtek ALC892 (Toleda's kext -> Clover). Removing the littlesnitch.kext from /Library/Extensions solved the issue. Everything was fine with Little Snich version 3.3
  12. Mavericks Realtek ALC AppleHDA Audio

    Hi thank you for helping me. Injectkexts/YES did the trick. The microphone works! I understand now, why I always had to have my fakesmc.kext in S/L/E aswell. (With injectkexts/YES I could remove it) Thanks alot!
  13. Mavericks Realtek ALC AppleHDA Audio

    Hi, I just installed this on my P8Z77-V with ALC892 and it works just fine except the microphone. I am using the Clover method. It just shows a device for Line-in but no Microphone device, it works neither on the rear nor on the front. (But it does in Windows 8.1) I checked everything, used a virgin DSDT.aml (without HDEF edits) and a DSDT.aml with HDEF edits. No difference. Layout id is 1. Checked with IORegistry Explorer. The microphone is just an analog one without own power source. As I said, it works in Windows, so that could not be the problem? edit: I have since changed smbios from MacMini 6.2 to MacPro 6.1 this seems to have solved an issue I had with popping sound. But the microphone still does not work. Infoforhelp.zip
  14. I'm not sure what your exact problem is but I'm guessing you are using Chameleon? In that case set bios to iGPU to first. You'll probabyl get a black screen until you enter OSX but it will boot. Or try Clover. Once you set it up right (which took me quite some time) it works quite well with 7950.
  15. Clover General discussion

    HFSPlus.efi did the trick. Though it wasn't that easy to find. Thank you.
×