Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About sajiddesigner

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hello, I have issues with Nvidia Geforce GT 120. On Dell or HP Monitors, Display and resolution is fine using DVI port. No Display is available using HDMI port. On Samsung Syncmaster, display seems to be stretched cut from sides, cannot see dock or some sides of display on larger resolution. My specs are Dell Optiplex 780 High Sierra 10.13.3 8GB ram, Quad Core CPU Nvidia Geforce GT120 See below shots to understand issue. (See description below each image). (when i use 1600x1200 Resolution) Scaled resolution 1600X1200 every thing looks stretched horizontally. If i choose default display option, still having same issue. If i choose 1920X1440 resolution, every thing looks fine but Docks has disappeared from bottom. For Samsung syncmaster, i think I need HDMI output as to fix Screen resolution and display issues. Can some body suggests me how can i fix this.
  2. Hello Can you please confirm where can i get these kexts.. I googled but i am not getting any download source for these kexts. Thank you
  3. Hello I have completed by build. Used Bootflags dart=0 rootless=0 kext-dev-mode=1 -alcbeta -lilubeta and used lilu.kext and NvdiaGraphicsFixup together to get Nvidia Geforce 210 Working Now i am going to test with Nvidia Geforce GF120
  4. I already have NvidiaGraphicsFixup in kexts forlder. did not checked Lilu.kext I cannot roll back to Sierra as i need High Sierra.
  5. Hello, I have installed 10.13 High Sierra on Dell Opti Plex 780 and i have Issues with Graphics Card Specs are 8 GB RAM Quad Core Q9400 processor NVIDIA GeForce 210 (1GB ) Graphics 500 GB SATA HDD i have followed following guide to create bootable USB http://www.insanelymac.com/forum/topic/332512-guide-macos-high-sierra-1013-dell-optiplex-780-760/ I have used DSDT / config.plist etc from Above URL and kexts provided by @chris1111 in another post. (http://www.insanelymac.com/forum/topic/312656-guide-macos-sierra-1012-dell-optiplex-780-760-755-790-990/page-70) I managed to boot into Mac OS X, Sound is working fine but i am still having issues with Graphic Card. I used bootflag nv_disable=1 .. If i remove this bootflag, i am unable to boot into OS I am getting a very low Graphics Memory (3MB only) .. Can any one, share kexts or drivers for NVDIA Geforce 210. I have also tried NVIDIA Web Driver, but it is not working.. I also have other graphics card available NVIDIA Geforce 120 and ATI RADEON 7XXX .. i can go with those, if they are supported in Mac OS 10.13.X Waiting for reply.. Sajid
  6. Hello Friends I am creating another Hackintosh. One i created few month ago was a huge success and now i am trying to upgrade.. My specs are Sys Specs: DELL OptiPlex 780 (Tower). Intel Core2Quad QQ400, 8GB DDR3, NVDIA Geforce 210 1GB Bootloader: Clover latest, Mac OS High Sierra 10.13, I managed to install Hackintosh . Sound, wake, sleep and shutdown works fine. I have not tested Ethernet yet. I am having issues with Graphics Card, it is showing 3MB only. I have installed using same Old USB, i created for my last build and i just used Boot flag nv_disable=1 to get it working but Graphics performance is very poor. I have tried installing NVDIA Web drivers but they are not working. Can any body please share some good kexts or resources for NvDIA Geforce 210 (1GB) graphics card. I also have two other spare graphics card. Nvdia Geforce GF120 and ATI Radeon HD7450 and i can go with those cards as well ..
  7. I have successfully updated to Mac OS 10.13.2 without any issues. Just downloaded latest combo update from App store, restarted the computer and every thing is work as it was earlier.
  8. Yes sure. This is was just a test PC. I am upgrading this to Quad Core and 8 GB RAM. I have created this for students who have low budget and want to learn iOS development. So i don't think any one will afford HDD. and yes if any one who can afford SSD, then i will suggest him to use SSD. I will put complete article on Insanely mac soon.
  9. Thank you all of you guys for helping me out. Special Thanks and respects to Chris1111, with his help i am able complete my build. I will share details in another article. My Hardware Specs & Costs: - Dell Optiplex 780 - Intel Core 2 Duo 3 8400 - 4GB DDR3 RAM - 320 GB HDD (Whole PC cost me US $55 or 5500 Pak Rupees) - Graphics Card PNY Geforce 210 1GB ( Used Graphics Card cost me $30 or 3000 Pak Rupees. Graphics card is little costly as its difficult to find graphics cards in Pakistan) Total System Cost: 85$ ( or 8500 Pak Rupees) On board LAN, Audio front and back ports, USB ports, Sleep and restart all works fine as normal.
  10. There is nothing special in System Preferences-> Sound Options... See attached screen shots voodooScreen.zip
  11. Hello bro. good morning/evening. Thank you for your reply. I am using DVI port. I know VGA port does not work good with Mac OS. I have changed monitor settings and display is better now Now i have sound issue. Front and Rear Mic/Speaker are not working For sound, i have tried AppleHDA and VoodooHDA.kext VoodooHDA came from your Actual Post for Dell Optiplex Sierra. But it is detecting HDMI Audio (four ports) Tried AppleHDA from http://www.insanelymac.com/forum/files/file/534-dell-optiplex-760-780-fix-for-analog-inputs-outputs-and-for-hdmi-audio-output-for-nvidia-geforce-210/ But it did not worked..
  12. Please find attached zip file for System info Also see terminal image zip contains both sys info and screenshot Screen Shot 2017-12-31 at 14.19.02.zip
  13. YEs booting.. its in process. Friend.. Graphics card detected.. showing actual graphics card name and model .. Serial No is also showing. Graphics improved. previously resolution was 800X600 .. Now it is 1024X768 But i think, still graphics is not fully operational. As Screen colors are not good.
  14. ok friend i am testing. Also please what kext should i use for LAN and SOund . Lan and SOund also not working
  15. Graphics card is Geforce 210 1GB Kexts removed: See attached file (Removed kext are marked with blue lines) Attched image 2: Image labeled with 2-Final marks current KExts being used COnfig.plist : see attached i have opened the same config.plist file in clover configurator (one i sent you above) and tried to generate System IDs. But after copying config.plist in EFI /Clover , System stucks at FakeSMCKeyStore: started Nvidia Web Drivers are also not installing..