Jump to content

lassard

Members
  • Content count

    20
  • Joined

  • Last visited

About lassard

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Here it works only if I have booted the system with something plugged to the USB 3.0 port. It doesn't need to be a USB 3.0 device. For simplicity I leave my mouse transceiver there and I change it to my USB 3.0 device whenever I want to use it.El Capitan 10.11.2, GenericUSBXHCI 1.2.11, using flag gux-defer-usb2
  2. +1. ASMedia 1042 finally working with GenericUSBXHCI 1.2.11 installed on EFI/CLOVER/kexts/10.11 after two boots with SIP disabled. PS.: the USB 3.0 port works for any device type, not only storage devices. Thanks a lot Apple and RehabMan \o/ \o/
  3. Thanks, so as I imagined, the "no UUID" doesn't necessarily mean that the kext is not working... Here I have energy on the USB 3.0 port but no device is recognized.
  4. Yes, I wasn't using this kext up to now but due to the recent posts, I decided to give it a try on 10.11.2. Can you run kextstat and check that GenericUSBXHCI has an associated UUID? @Metalcored00d well at least I have no issues, the kext doesn't load and that's all.
  5. sorry guys but what GenericUSBXHCI version are you using? I have made several attempts on injecting it through Clover (as I already do with FakeSMC and ApplePS2ElanTouchpad), then I gave up and tried installing it through Kext Utility (as I already do with kexts such as ACPIBatteryManager and ACPIBacklight) but none of them worked. And yes, SIP is disabled... Check this: $ kextstat | grep -v com.apple Index Refs Address Size Wired Name (Version) UUID <Linked Against> 22 0 0xffffff7f82665000 0x8000 0x8000 org.rehabman.driver.AppleSmartBatteryManager (1.55) 43FC443B-927B-33B3-A081-CCAC54573CB2 <11 4 3> 23 1 0xffffff7f8267a000 0x19000 0x19000 org.netkas.driver.FakeSMC (1067) E413738B-EE10-3E97-A888-C7E13A176326 <11 7 5 4 3 1> 24 0 0xffffff7f82693000 0x4000 0x4000 org.hwsensors.driver.CPUSensors (1067) A02F7C19-4DAD-3145-9BE2-B3783A3D0C74 <23 7 5 4 3> 37 2 0xffffff7f8269a000 0xa000 0xa000 org.emlydinesh.driver.ApplePS2Controller (3.3) C4EBF74A-94A7-3B65-AA79-EDC75569DEDD <11 7 5 4 3 1> 46 1 0xffffff7f826a4000 0x9000 0x9000 org.emlydinesh.driver.ApplePS2Keyboard (3.3) 1B7F716C-AD62-3567-AC17-C369A14E7391 <37 35 7 6 5 4 3 1> 47 0 0xffffff7f826ad000 0xd000 0xd000 org.emlydinesh.driver.ApplePS2ElanTouchpad (3.3) 1E26FA2F-10CA-31F4-84F5-2E1CED3D5D8C <46 37 35 7 6 5 4 3 1> 54 0 0xffffff7f8142c000 0x3a000 0x3a000 com.insanelymac.RealtekRTL8111 (1.2.3) C5D66AA1-418D-3D0A-9507-24E6339E2677 <53 12 5 4 3 1> 67 0 0xffffff7f80fd0000 0x2c7000 0x2c7000 com.realtek.driver.RtWlanU (1827.4) 4401D6D7-72FC-391B-A5F1-5C2DB9FE71F4 <53 48 5 4 3 1> 89 0 0xffffff7f82672000 0x5000 0x5000 com.darwin.driver.ACPIBacklight (3.0.1d2) 70E5A058-E45A-3F42-B05C-2AEAD2A5356D <69 12 11 4 3> 97 0 0xffffff7f81c80000 0x6000 0x6000 org.emlydinesh.driver.EAPDFix (2.0.1) 5EA27FE0-A297-3D09-95C2-8149A1A4B5EE <83 81 35 7 6 5 4 3 1> 111 0 0xffffff7f826ba000 0x18000 0x18000 net.osx86.kexts.GenericUSBXHCI (1.2.8d9) no UUID <48 12 7 5 4 3> $ csrutil status System Integrity Protection status: disabled. The only kext that says "No UUID" is GenericUSBXHCI. I tried v.1.2.8d9 (the last version before RehabMan introduced a 10.11-check) and also v1.2.7. Same behavior for both.
  6. I don't know a lot about this stuff, anyway specialized hardware websites seem to mention 1042 and 1074 as equivalent in terms of functionality, e.g. "ten USB 3.0 ports, six soldered on the motherboard rear panel (five of them controlled by one ASMedia ASM1074 chip and one ASMedia ASM1042 chip)" looking at the IOReg, it mentions the usage of GenericUSBXHCI kext (interesting, so far I had only read people claiming about KPs with that kext on El Cap) and there's no mention to ASM1042, although there is to 107x. qwaak, based on the website I linked above, I would suggest to test all of the rear panel USB ports, I believe one of them should not work...
  7. AFAIK, this board has an ASM1074 driver while the El Capitan issue is only with ASM1042. Thanks for reporting though and if you have the time, confirm that your driver really is ASM1074. Thanks again!
  8. Thanks, but it's not my case, I only have two USB 2.0 ports and an ASMedia 1042 USB 3.0 one. And the latter doesn't work at all on ElCap
  9. do you mean you can use the USB 3.0 port as 2.0?
  10. AppleHDA for El Capitan discussion

    I'm using EAPDFix instead of Codec Commander, works fine on Mavericks and also on El Capitan. I like it because I don't need to put the PC to sleep in order to power up EAPD.
  11. AppleHDA for El Capitan discussion

    Nice! Do you notice any difference if you don't apply 6102ec10 and 6202ec10 patches?
  12. AppleHDA for El Capitan discussion

    on El Capitan I got HDMI audio working by using the same Clover configuration that I do for Mavericks. I've managed to activate the volume controls after creating a new dummy AppleHDA269.kext based on the one I use with Mavericks and updating some sections to make more sense with El Capitan's AppleHDA. The new kext loaded fine, the volume menu bar icon is enabled and I can even change the volume level. In System Preferences > Sound > Input I can see the Input Level changing if I make some noise next to my Internal Mic. However no sound at all is coming from the internal speakers. How's that possible if I'm using exactly the same nodes as I do on Mavericks? It sounds like something is just temporarily disabled, just like it happens sometimes on Mavericks when I need to reload EAPDFix.kext For now I'm not using any other audio kext... What do you suggest me, Codec Commander?
  13. Patched AppleUSBXHCI

    Thanks a lot, but confirmed not working with ASMedia 1042, even with newest patches. USB 3.0 is detected with Host Controller Driver: AppleUSBXHCI, but the port is shut down. Tested on Mavericks, where GenericUSBXHCI works fine.
  14. Mavericks Realtek ALC AppleHDA Audio

    Thanks, I'm getting closer So, the only PathMapID inside layout-1 is 269. Then I searched for this PathMapID on Platforms and also found only 1. In the whole <dict> block which ends up having its PathMapID defined as 269, there's no NodeID = 25. There are many others though. I believe one of them should be edited to 25, but how can I know which?
×