Jump to content

remote.syst3m

Donators
  • Content count

    54
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

remote.syst3m last won the day on January 11 2014

remote.syst3m had the most liked content!

About remote.syst3m

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Contact Methods

  • Website URL
    032.la

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Null Space Labs
  • Interests
    dev / video / python / CTF / hardware / RE

Recent Profile Visitors

4,608 profile views
  1. Go Liquid Cooling, and mod the GPU for Single Slot. I've done this on 5-6 builds so far. I won't accept losing a slot for any reason.
  2. remote.syst3m

    ThunderBolt Drivers

    Awesome that so many have this working now. Cheers! I only had enough time to mod my DSDT and use on my 3 Designaire boards for work. I haven't had all the same experiences as some, NO adapter or device is required to be connected at Boot time. I never experienced this. Akitio TB2 > 3 adapter works much better than the Apple one. Next problem is writing/patching the TB driver to sort out the remaining 3rd party Thunderbolt issues. ATTO is one companies products which do not work and their drivers are located in /Library/Extensions/ NOT /S/L/E. It appears thesedevice drivers are only loaded when given a TB UUID to enumerate through devices, Clearly It's not happening at the moment. It's still a mystery to me. In the meantime I've been trying to get my hands on DataSheets from Intel. Thanks to RacerMaster and maleorderbride for making it available to everyone.
  3. The Thunderbolt menu won't show up unless a cable is plugged into the header, and connected to the AIC card. Which means you should have the TB card already installed. The only other time the menu will appear is when a onboard TB controller exists. (Like on the GA-Designaire Mobo)
  4. remote.syst3m

    ThunderBolt Drivers

    Thanks joevt, very helpful information. I'd like to pool resources. thunderbolt references, datasheets, and documentation is scarce. Here is my NHI0 Device (NHI0) { Name (_ADR, Zero) Name (_STR, Unicode ("Thunderbolt")) Method (_DSM, 4, NotSerialized) { Store (Package (0x03) { "power-save", One, Buffer (One) { 0x00 } }, Local0) DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0)) Return (Local0) } } In the Ioreg of a macbook 13,1 I see some additional properties I will try to inject properties more specific to Thunderbolt.
  5. Nice job! I have not done PETG. All my builds are 4U tho! Dual CPU/GPU 4U.
  6. You can use Aquearo from Aqua Computer. They have a full WC Monitoring system, yet it's windows and have to run in Vbox or VMware.
  7. remote.syst3m

    ThunderBolt Drivers

    I use Macpro6,1. I have not tried another profile. I got it working better from fully defining the XHCI2/3. As for Thunderbolt driver not loading, I have the same. The only time I can get them to load is when I have an XHCI2/3 Error and the system is very slow, Kernel Logs on XHCI2/3 every 1 second. Hotswap does not work like this.
  8. remote.syst3m

    3U rackmounting my hackitosh.

    It's good to have airflow in/out >> rear/front. Some Rack cases do not have fans in the rear. I do water cooling in a 4U rackmount, EK Blocks, Swiftech CPU/Pump Block. BlackIce Radiator. Temps are very cool, but I take the computer(for work) in very hot outdoor conditions.
  9. remote.syst3m

    Any suggestion for a dual LGA1366 board?

    I use the Z9PE and Z10PE, Both work well.
  10. remote.syst3m

    X99 GIGABYTE DSDT Patches

    Nice work my friend.
  11. remote.syst3m

    ThunderBolt Drivers

    Yes This is the same place I'm stuck. Have you tried adding the XHCI Device? As soon as I add XHC2 to the TB Bus in DSDT, I get a Thunderbolt Bus Detected in SysProfiler, but I'm overloaded with Kernel messages about AppleXHCIPCI power state failed. I think proper detection is related to USB3.1, I also noticed that the 3.1 Port on my Motherboard is connected to DSB2 in your photo This is the device I'm adding, compared to EmojiBook Pro( Now known as %ebp) Device (XHC2) { Name (_ADR, Zero) Name (SDPC, Zero) Method (_PRW, 0, NotSerialized) { Return (Package (0x02) { 0x6D, 0x03 }) } Method (_DSM, 4, NotSerialized) { If (LEqual (U2OP, One)) { Store (Package (0x06) { "USBBusNumber", Zero, "AAPL,xhci-clock-id", One, "UsbCompanionControllerPresent", One }, Local0) } Else { Store (Package (0x04) { "USBBusNumber", Zero, "AAPL,xhci-clock-id", One }, Local0) } DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0)) Return (Local0) } Adding the Dev/Ven to NHI IOPCIPrimaryMatch does nothing.. But you'll noticed right away that IOThunderboltPort@5 is now in ioreg. Maybe it's related to X99 XHCI Injector Kext. I keep getting Closer to the Thunderbolt Bus when I start adding more devices to XHC2/3 like DEV0 and RHUB
  12. Now how about the USB 3.1 Controller on that Designare Board, found in the Alpine Ridge Thunderbolt Controller? Each time I add RHUB to the XHC2 I get power state Failures, Although Thunderbolt Hotswap works fine.
  13. remote.syst3m

    ThunderBolt 3 INFO Unique ID Mode

    After studying Thunderbolt3 for a few weeks, I was able to produce working HotSwap on the Designare-EX Board. Will post some details soon.
  14. I have just solved the ThunderBolt3 Hotswap on GA Designare-EX Add-in Card. I suggest this board as the Highest Performace X99 System with working ThunderBolt3 Hotswap.
×