Jump to content
InsanelyMac Forum

raduk

Members
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

About raduk

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hello. Could you, please, help me to resolve the problem I have with two different OS configurations? My hardware specs are in the signature & I use latest Chameleon from SVN. So, iAtkos 10.8.2 works (sometimes there are freezes for 2-3 seconds), but I have to upgrade to install Xcode. 10.8.5 - installed from AppStore on top of iAtkos. Only safe boot works as needed, although there are redrawing issues ( for example, the pages, incl. default start page, in Safari redraw themselves many times ). But when I try to boot to regular mode, after the row that tells me that NVDANV50HAL is loaded, the graphics tries to start: there is a white screen, and immediately thick horizontal lines show that go up towards the top of the screen. Mouse cursor (arrow, not rainbow) is stuck and the PC freezes completely. 10.9 - tried to install from the USB, created from scratch with the help of this thread. The only difference was that the freeze happened 1 to 5 minutes after the GUI was loaded and the lines were on top of the desktop and not the white screen. Here I sometimes got kernel panic about NVDA, but I didn't get a real trace, only the first row, as it was printed so slowly, that it took more than 10 minutes to print it on top of the desktop, without the black screen ( weird!). Now I try to use 10.8.5 after many installations. The same behaviour manifests both with the default Nvidia drivers and with web drivers on ML, using nvda_drv=1, as there are no web drivers for Mavericks yet. In Mavericks the same happens when there were only two unofficial kexts that were loaded: latest version of FakeSMC from kozlek and AppleIntelE1000e for the LAN. Tried to use DSDT (basically, the only patch I've applied was for the m-board from olarila). I really have no idea what should I try next. My main OS is Linux, installed on another HDD, and the graphics works here pretty good. 10.8.2 and safe boot on both 10.8.5 and 10.9 work, so I don't think it is a hardware issue. Please, please try to help me - I need OSX to learn to code Objective C for the work. Thank you!
×