Jump to content

DazOo

Members
  • Content count

    8
  • Joined

  • Last visited

About DazOo

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Figured out it was related to my EDID. Had to fix it with FixEDID, install my kext, and merge my files in S/L/Display Overrides. That fixed the login screen resolution, and injecting to clover as well showed full resolution. Thanks to all.
  2. By injecting you mean? At Clover's config.plist, IDs, EFI strings?
  3. Now as the title says, I've got a bit of a problem with login resolution. Long story short: - Clean install - Installed Chameleon - Up to date kexts for my card Result: Chameleon boot screen, boot logo and login screen, low resolution. As sooned as I logged in, full resolution. No lag, no problem. - Added "Graphics Mode", Chameleon boot screen full resolution, boot logo full resolution, desktop full resolution but login screen, 640x480 or 800x600! Then, - Clean install - Installed Clover - Installed up to date kexts Same result as above, adding again graphic properties to config, fixing everything apart from the login screen! Anyone? PS for the mods. Wrong section. Should be on post-install. My bad!
  4. DazOo

    REQ: GMA950 ID 27ae

    Yeap, arch/GraphicsEnabler etc. Maybe I did something wrong I dunno. The netbook installer never asked me anything to be honest. It just said something about disk preparing, reboot, and never got it started again. I downloaded it from here . Keep in mind that I used all the stock kexts from the distro, and not the snow leopard's which at least gave me resolution.
  5. DazOo

    REQ: GMA950 ID 27ae

    Just got my laptop back. Tried fresh Lion install from iatkos distro but netbook installer didn't work neither with chameleon boot loader. It actually made it worse since it wouldn't boot after that at all, including safe mode.
  6. DazOo

    REQ: GMA950 ID 27ae

    Thanx for the tip I will try and post back when I get my laptop back from bad power jack replacement, but doesn't that apply to snow leopard? Also I found another post, here but it's in italian which I don't understand and google translate doesn't help much, and the guy who posted the answer won't reply back.
  7. DazOo

    REQ: GMA950 ID 27ae

    Καλησπέρα παιδιά και απο'δω. Ανέβασα ενα Request εδω: http://www.insanelymac.com/forum/topic/298812-req-gma950-id-27ae/ Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σας παρακαλώ. Μου έδωσαν ένα παλιό HP 530, και το έφτιαξα. Μέχρι στιγμής έχει γίνει αλλαγή σε δίσκο απο 120 σε 320άρι, 3GB Ram απο 1, και αλλαγή επεξεργαστή απο Dual Core σε Core 2 Duo. Επίσης whitelist το Bios για να ξεκλειδώσω το ασύρματο και του έβαλα μια Broadcom 4311 που δουλεύει OOB. Για να μπώ στο θέμα. Έβαλα το iATKos S3 (10.6.3) και έπαιξε μια χαρά, αλλά δεν με καλύπτει το snow leopard, μιας που δεν έχει full screen και άλλα καλούδια που έχει το Lion. Αυτός ήταν ο λόγος που του έκανα και τις αναβαθμίσεις ώστε να μπορεί να πάρει το Lion. Το πρόβλημα είναι με την κάρτα γραφικών. Το ID είναι 27ae και ότι και αν έχω δοκιμάσει δεν ξεκινάει το QE/CI. Το μόνο που κατάφερα είναι να παίξει η ανάλυση με τα kexts του Snow leopard απο το 10.6.8 αλλά μέχρι εκεί. Έχω δοκιμάσει Kexts απο Lion DP 1, kexts απο το osx86, frame buffer, EFI String, να βάλω το id της κάρτας σε όλα τα προαναφερθένα στα plist τους, και δοκιμές με παραλλαγές των boot flags όπως -F, arch=i386, GraphicsEnabler=YES και NO αλλά δεν. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει γιατί δεν ξέρω πώς, είναι να πειράξω το DSDT που ίσως να κρύβει και το μυστικό. Αν κάποιος έχει μια ιδέα πως μπορεί να παίξει το μηχάνημα ας βοηθήσει γιατί πραγματικά με κούρασε εδώ και βδομάδες που το παλεύω. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  8. DazOo

    REQ: GMA950 ID 27ae

    Hello, I decided to make a request to anyone that can help since I got nothing else to try. I bought an HP 530, that has GMA950 ID 27ae. So far, after weeks of reading, downloading kexts, patching and reinstalling Lion, I only managed to get full resolution using snow leopard's 10.6.8 kexts, but no QE/CI. Tried EFI string, replacing frame buffer, editing Lion DP 1 kexts by adding my id and installing them to my system, tried with boot flags, arch=i386, GraphicsEnabler=yes and no etc etc but nothing worked. So please please! if somebody has any idea of how to enable QE/CI on this ID I'd be really really grateful. Rest specs of the laptop, are 3GB ram instead of 1GB, 320GB hdd instead of 120, and Core 2 Duo @ 2.00Ghz instead of Dual Core @ 1.8Ghz.
×