Jump to content

vele

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

About vele

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Location
    Macedonia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Thank you very much. I just bought this board with an i3 8100. Excellent work explaining how to install. Just for the others who have this CPU and want to run High Sierra with the integrated graphics, the catch is to change into 0x59120000 (see hidden text under Graphics). Since I have an old Nvidia I was stuck at the graphics but once I changed the ID it all worked out of the box, I just had to patch the audio, each time after update, since AppleHDA is replaced. I did use your DSDT! I am running 18,1 smbios. I do not see any flickering... Odd. I did put in CLOVER > Kexts > Other > XHCI-300-series-injector.kext. See the pics I attached how my clover looks like. Thanks again
  2. vele

    64-bit apps crash

    With the 10.5.5 update kernel 9.5.0 64-bit apps now work. I don't what happened but chess.app and java running 64-bit mode.
  3. Same problem here Darwin veles-macbook.local 9.2.2 Darwin Kernel Version 9.2.2: Tue Mar 4 21:17:34 PST 2008; root:xnu-1228.4.31~1/RELEASE_I386 i386 veles-macbook:~ vele$ I even changed my dual core e2180 for a core2duo e4600 and chess.app and geekbench64.app fail with this Process: Chess [470] Path: /Users/vele/Desktop/Chess.app/Contents/MacOS/Chess Identifier: com.apple.Chess Version: ??? (???) Build Info: Chess-1050014~18 Code Type: X86-64 (Native) Parent Process: launchd [291] Date/Time: 2008-08-14 21:23:15.024 +0200 OS Version: Mac OS X 10.5.4 (9E17) Report Version: 6 Exception Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP) Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000 Crashed Thread: 0 Dyld Error Message: Library not loaded: /System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Versions/A/Frameworks/ImageIO.framework/Versions/A/Resources/libJPEG.dylib Referenced from: /System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Versions/A/Frameworks/ImageIO.framework/Versions/A/ImageIO Reason: no suitable image found. Did find: /System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Versions/A/Frameworks/ImageIO.framework/Versions/A/Resources/libJPEG.dylib: no matching architecture in universal wrapper I wonder if these patched kernels really work with 64-bit apps or maybe it is motherboard or bios problem. I have a Gigabyte ga945gcm-s2c which is designed for core2duos so they must support 64bit mode, in bios there is a hidden menu for ENABLE HPET 64 bit mode if you hit ctrl+f1. But this dosen't seem to matter, with or without 64-bit mode enabled in bios OS X kernel should recognize EMT64 on an intel processor and switch on 64 bit mode. It does that indeed if you whatch kernel messages it says in the very begining that it is booting with 64 bit mode and when it boots in GetInfo of an app capable of 64-bit mode such as chess.app it gives you an option to run the app in 32-bit. so everything is fine with EMT64 recognition however execution fails with the error above. Please comment
  4. vele

    64-bit apps crash

    Tried all kernels from All_kernels pack. Still crashing. Enabled 64 bit support in bios. It boots with 64 bit suppoort in get info in chess.app it gives me an option "run in 32-bit mode" and it runs fine but in 64 not. My processor is intel dual core e2180 with EM64t. Are only core2duos cpable of ruinning 64 bit apps? Anybody else with this processor succesfuily running 64 bit apps?
  5. vele

    NForce SATA Controller

    @razor1394 where can i find that kext fixed for SATA DVD writers. I have also a Pioneer SATA DVD writer?
  6. vele

    AppleHDA Solution - Work in progress

    Thanks for the ALC662 codec dump. I used it and it works fine. However since I have an wake up from sleep issue with AppleHDA.kext I would like to try the Azzalia on Leopard 10.5.1. Which Azalia have you used on your Leo and do I need the ALCinject for the Azalia. Thanks
  7. vele

    AppleHDA Solution - Work in progress

    No change. It dosen't work. After sleep no sound and system freezes. System.log gives me the same message. Thank you anyway.
  8. vele

    AppleHDA Solution - Work in progress

    ALC 662 on leo 10.5.1 working with patcher ver 1.20 with no master volume control with ALC662.txt dump found on this forum. I am using the latest sleep_kernel from irc. My problem is that AppleHDA won't turn on after sleep, causing a crash on the first sound produced after wake up. this is what system log says: Feb 18 18:13:12 veles-acpi kernel[0]: System Sleep Feb 18 18:25:53 veles-acpi kernel[0]: System Wake Feb 18 18:26:04 veles-acpi kernel[0]: AppleHDADriver::setPowerState(0x41c2200, 0 -> 1) timed out after 10100 ms I have a Gigabyte GA-M61SME-S2L motherboiard with nForce405 and onboard Realtek ALC662 codec. I really need the sleep to work but I also need sound after sleep. Taruga any ideas of how to solve this problem. Is it a kernel issue? I don't mind that the ALC662 doesn't have a working master volume or that sound is distorted because is set to maximum i really need sleep and sound.
  9. God damn! How stupid of me to think that EFI+vanila kernel will work straight forward. Who said that EFI + Vanilla kernel will solve all the future updates on a hacintosh. I didn't know that this thread existed so I installed the 10.5.2 update (thought it will work as the 10.5.1 worked) and on reboot i get the hphet errors. INEDIBLE or anyone else who did the stupid straight forward update: did you manage to save your 10.5.1 Leo or did you get pass any kernel panics?
  10. vele

    Will leopard work on my setup

    MacNovice: search this post http://forum.insanelymac.com/index.php?showforum=140 your audio manufacturer: ADI 1988A 8 -Channel CODEC try searching ADI
  11. there is an interesting thread on VIA SATA controller here http://forum.insanelymac.com/lofiversion/i...php/t37127.html and another thing. disable IDE from BIOS. Look here: http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=37683
  12. So you think the board is what's causing the problem?
  13. gotoh: any idea how to get rid of the kextd[27]: kextd_watch_volumes: couldn´t set up diskarb sessions diskarb isn´t ready yet we´ll trie it soon It slows bootup for about 30 seconds. Is it to do with the other ntfs partitian i have on my disk or the JAS 10.4.8? My config JAS 10.4.8 AMD 4000+ hard disk 40gig : ULTRA/ATA 133, onboard Nvidia geforce 6100 (not working) disabled Nvidia Geforce 7300GT 512MB (with moded ROM) working with Titan Nforce 405 Chipset Realtek ALC 662 (working with codec dump and AppleHDA.kext patch) Will Tubgirl fix the diskarb problem? Thx
  14. vele

    AppleHDA Solution - Work in progress

    Great Job! If only the input worked. I don't see taruga's alc262 test files on the front page, but with one of these, the second or third the input worked. Good luck
  15. vele

    AppleHDA Solution - Work in progress

    Is this true. I have a NEC Versa m360 (QUA_KW3) with a Realtek HD Audio chip (ALC262), I would very much like to help with testing. I downloaded the three new ALC262 files from taruga and I get sound only from pc speakers, no line out (headphones), however I get mic in with the alc262test2.zip file. Taruga: what dump files should I send in order to help. Should I send you the Linux codec dump file or anything? Please help.
×