Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About jimmymcmahon

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Pandora's Box (Beta 2 Testing)

    Hi guys, I have tried various methods and procedures to get Mountain Lion installed on my HP Elitebook 2570p (integrated HD4000) graphics... (note this is a laptop not a desktop...it has an LCD screen, a VGA port and a Display port) Each time I have come across the issue that if I do not boot with the flag GraphicsEnabler=No, Then the laptop screen will go blank (black) after the initial Apple logo screen (with spinning wheel).. I have spent literally hours, trying to get the internal display to work to absolutely no avail (string injection, Chamelon etc etc) When I do boot with GraphicsEnabler = No.... The system loads but its stuck at the 1024 x 768 resolution with no option to change it. I see that Pandoras box 2 changlog indicates that it sets boot kernel flags for HD3000 /4000 graphics. Does this mean it should automatically detect my HD4000 and make the internal display work without all the drama I have experienced previously ? Or will i still need to edit plists etc etc? Whilst we are on the topic...when the screen goes black I find that I have no way of rebooting the system without physically holding down the power button and chopping the power. Does anyone know of a friendlier way to reboot the system whilst it is in this state as im concerned I am gradually damaging my components shutting down this way (I must have done it about 500 times now whilst trying to get the internal HD4000 be detected).
  2. Hp elitebook 2570p w/ Mountain Lion

    Thanks mate, I got mountain lion installed however I can only boot up with GraphicsEnabler=No . If I leave this flag off, i get the white apple screen with the spinning wheel and then the screen goes completely black. I have tried many methods to get this working including injection etc to no avail. Has anyone managed to get this working at all?
  3. Hi guys, I have a HP Elitebook 2570p (2013 version) Core i7 3520M Integrated HD 4000 graphics I have tried many many methods without any success. (more than likely user error on my part but hey ).... I tried the above method and changed the value to all of the mobile definitions as it is a laptop but I still get the black screen. (I guess this is due to me having other stuff installed over the top which would be conflicting with it) I am going to do a fresh mountain lion install now with nothing else installed. I have a windows partition installed on the disk. Is there anything I can do in windows that will help me determine the correct AAPL, ig-platform-id which I need? Any help or guidance would be much appreciated. Many thanks in advance.
  4. Can't get Intel HD4000 to work

    Hi guys, I used un1b3ast to boot/install from USB...on my Elitebook 2570p (same internal hardware as 8570p - HD4000 graphics) I had to use the GraphicsEnabler=No -f switch to get to the installer screen (as otherwise the screen just goes black) I went through the install process... the machine rebooted...with the USB stick still installed ..I was then presented with an option to select my USB stick or the new Mountain Lion install ... I selected the Mountain Lion install (with no flags) and got a black screen again...... Rebooted, tried the mountain lion install with the safe mode flag and was able to get to the desktop of the Mac....(albeit in safe mode)... Did you guys experience similar issues ? I assume I need to install something once I am on the desktop (via multi1b3ast or similar) to enable booting without having to enter flags each time? Can anyone please advise accordingly as I am pretty stuck at the moment. If I have to enter commands each time I restart I guess ill have to switch back to winbl0wz Any help would be much appreciated.
  5. Can't get Intel HD4000 to work

    Hi Tikifg or macee did you ever get wifi working at all?? Thanks for the response mate. Are you running 10.8.4?
  6. Hi guys, I have just purchased a HP Elitebook 2570p (2013 model) and am interested to see if it is going to be possible to get any flavour of OSX running on it (preferably the newer the better ;P ) Below is the full spec but in short it has an intel core i7 3520M (Ivy Bridge) with HD 4000 integrated graphics.... Mobile Intel QM77 Express (vPro support) 8GB DDR3 PC3-12800 SDRAM (1600 MHz) http://h18004.www1.hp.com/products/quickspecs/14314_div/14314_div.pdf Processors Information ------------------------------------------------------------------------- Processor 1 ID = 0 Number of cores 2 (max 8) Number of threads 4 (max 16) Name Intel Core i7 3520M Codename Ivy Bridge Specification Intel® Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz Package (platform ID) Socket 988B rPGA (0x4) CPUID 6.A.9 Extended CPUID 6.3A Core Stepping E1/L1 Technology 22 nm TDP Limit 35 Watts Core Speed 1198.3 MHz Multiplier x Bus Speed 12.0 x 99.9 MHz Stock frequency 2900 MHz Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, EM64T, VT-x, AES, AVX L1 Data cache 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size L1 Instruction cache 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size L2 cache 2 x 256 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size L3 cache 4 MBytes, 16-way set associative, 64-byte line size FID/VID Control yes Turbo Mode supported, enabled Max non-turbo ratio 29x Max turbo ratio 36x Max efficiency ratio 12x Min Power 24 Watts O/C bins +4 Ratio 1 core 36x Ratio 2 cores 34x Ratio 3 cores 34x Ratio 4 cores 34x TSC 2896.2 MHz APERF 1197.4 MHz MPERF 2896.0 MHz Chipset ------------------------------------------------------------------------- Northbridge Intel Ivy Bridge rev. 09 Southbridge Intel ID1E55 rev. 04 Memory Type DDR3 Memory Size 8056 MBytes Channels Dual Memory Frequency 798.9 MHz (1:6) CAS# latency (CL) 9.0 RAS# to CAS# delay (tRCD) 9 RAS# Precharge (tRP) 9 Cycle Time (tRAS) 24 Command Rate (CR) 1T MCHBAR I/O Base address 0x0FED10000 MCHBAR I/O Size 19456 MCHBAR registers Display Adapters ------------------------------------------------------------------------- Display adapter 0 Display name \\.\DISPLAY1 Name Intel® HD Graphics 4000 Memory size 2112 MB PCI device bus 0 (0x0), device 2 (0x2), function 0 (0x0) Vendor ID 0x8086 (0x103C) Model ID 0x0166 (0x17A7) Performance Level 0 Win32_VideoController AdapterRAM = 0x84000000 (2214592512) Software ------------------------------------------------------------------------- Windows Version Microsoft Windows 7 (6.1) 64-bit Service Pack 1 (Build 7601) DirectX Version 11.0 Any help or pointers would be much appreciated. In the interim i'm going to keep reading up some more Any tips for the best tutorial to follow? Im quite tech savvy and can follow most instructions ... Many thanks in advance.
  7. Can't get Intel HD4000 to work

    hi mate, Do you have an elitebook 8570p also ? which guide did you follow to do the install mate? Do i need to purchase the original mountain lion image (or will an image from another source do ? )
  8. Can't get Intel HD4000 to work

    Hi mate, I have just acquired a new HP elitebook 2570p which has exactly the same components as yours I believe and is basically the same laptop but smaller screen. HD 4000 integrated graphics.. i7 3520m 8gig ram DDR3 SRS sound I have a 180GB SSD in mine however, but I dont think that should make much difference with regards to the install process ? Which tutorial did you follow mate? Do you have a link at all? I am quite tech savvy and can follow instructions without a problem Many thanks in advance Jimmy