Jump to content

xlucian

Members
  • Content count

    57
  • Joined

  • Last visited

About xlucian

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. xlucian

    OS X Yosemite DP's builds!

    I did download the latest QUO bios and got all the ozmosis files and moded my bios. 10.10 is loading half way, let it for a few seconds but nothing happen. Will leave it a bit longer to see if it loads. I didn't know that the loading bar only goes half way. I only had 10.10 pure on usb and then also tried with only FakeSmc on it. Will try again after my holiday
  2. xlucian

    Ozmosis

    I have been trying to install 10.10 just to see how it looks and feels, but all I get, when booting my usb stick, is a loading bar in the middle of the screen that only goes half way then it stops. I added kext-dev-mode=1 in my bios in ozmosis. FakeSms is inside bios, but also tried with it im S/L/E and get same thing. 10.9.3 work perfect with only FankeSmc, DSDT moded for HDEF and patched AppleHDA. GPU seen as 7xxx but it does see it with 2048 ram. Strange thing is that if I boot with the internal GPU the XFX is seen in system info as HD 7850
  3. xlucian

    OS X Yosemite DP's builds!

    maybe someone is using it and managed to install it
  4. xlucian

    OS X Yosemite DP's builds!

    I have been trying to install 10.10 just to see how it looks and feels, but all I get, when booting my usb stick, is a loading bar in the middle of the screen that only goes half way then it stops. I added kext-dev-mode=1 in my bios in ozmosis. FakeSms is inside bios, but also tried with it im S/L/E and get same thing. 10.9.3 work perfect with only FankeSmc, DSDT moded for HDEF and patched AppleHDA. GPU seen as 7xxx but it does see it with 2048 ram. Strange thing is that if I boot with the internal GPU the XFX is seen in system info as HD 7850
  5. used myHack 3.1 to create an install usb, the install work like a charm and so far no big issues.....some app incompatibility and yahoo mess sometimes crashes when opened
  6. xlucian

    10.7.4 is OUT !

    Updated from 10.7.3 to 10.7.4 from software update as always but this time got a kernel panic from AppleIntelCPUpowermanagement...thought I had to do a clean install but gave it a shot and booted into windows and used trasmac to detele the kext and rebooted and it worked. Geekbench test is down by at least 2000 points and boot time is up by at least 5 seconds. Usually when it got to the spinning wheel it only took 1 and a half rotation to boot into OS but now it spins like 12 times. This looks more like a downgrade then an update
  7. xlucian

    Install LionGM (tested on P5Q-Deluxe mobo)

    make sure that lan cable is plugged in the bottom port... in my SysPref->Network...lan is shown as Bluetooth pan but it works at full speed if still do not have internet....delete the kext you have installed and look for an other one. got the same problem with switching off....after you see the leds on the case go off....keep pressed the power button to shut it...some time it does shut down restart works ok
  8. xlucian

    Install LionGM (tested on P5Q-Deluxe mobo)

    @Scipionems ...I think I've had this problem....but only on installing Lion on a USB hdd...didn't no why it wouldn't boot. Make sure sata in bios is on AHCI. also try the com.apple.boot.plist I've attached...edit where it says <string>hd(0,2)</string> with your settings. @Candurin how did you get spdif to work? i gave up with the on board sound card and got turtle beach, also can you post you openhaltrestart.kext. Thanks
  9. what worked in my case was delete /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist reboot and that is it ... NetworkInterfaces.plist got recreated but it switched the names...in Su=ystem preferences -> Network ... my where it says wifi..it's actually my marvel 8056 .... and ethernet is my wifi...wich is weird...but as long as it works...don't care
  10. xlucian

    Apple today has launched OS X Lion

    Is this the same as lion gm?
  11. I managed to install 10.7GM on my P5Q-Delux mono. My full PC spec can be found on my signature. The guide that I used is this one. I have 3 hdd and I use the 160Gb one for testing. Steps: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BACKUP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Attention!!!! The OSInstall.mpkg is NOT modified to install on MBR. I gave up the MBR and Windows and I use GUID. 1. Have a working OS X 2. Have the 10.7 GM 3. Create with DiskUtility a 10Gb partition 4. Mount the OS X Lion dmg ( from Install Mac OS X Lion.app -> Show Contents -> Mount InstallESD.dmg -> Show Hidden files -> Mouns BaseSystem.dmg) 5. Restore from Disk Utility the BaseSystem.dmg to the 10Gb partition made 6. After restore unmount BaseSystem.dmg and go to the 10Gb partition and delete Packages from System/Installation 7. Copy Packages folder from Mac OS X Install ESD to Systems/Installation on the 10GB partition 8. Install Chameleon RC5 752 on the 10Gb partition 9. Copy the kexts and com.apple.boot.plist from Extra.zip attachment to you Extra folder in the 10Gb partition. !!!!!!Leave the .plist untouched. I found that without the settings in it boots to a grey wallpaper...and thats it....doesn't go further. With it on my system it booted to installation screen in less then 5 min. !!!! I do not use a DSDT.aml, I have a modified bios. (I'll post it ...if I cant find it ). If you use a DSDT, do make sure you put it in the Extra folder...edit com.apple.boot.plist and set the path for DSDT !!!!These kexts and .plist can be used for SnowLeopard as well 10. Copy from Mac OS X Install ESD to the 10Gb partition the following files: .disk_lable boot.efi kernelcache mach_kernel MacOSX_Media_Background.png 11. Reboot and boot from the HDD with the 10Gb partition. Select from Chameleon the partition you made. 12. Install as normal. !!! --> My first install was a clean one on the 160Gb HDD to test how it works !!! --> My second install was on the HDD with SnowLeopard….I DID NOT erase it, just installed over it. After installation when you are asked to create a USER…you can make a new one…and then transfer you old one. I haven't lost anything. Got my apps, email, iPhoto album, music, settings intact. 13. After install is done boot into your Leo/SnowLeo and install Chameleon on Lion partition and copy the extra folder. 14. Boot into Lion If you use the P5Q-Deluxe mobo you will not have sound and internet. Install the VoodooHDA (you'll only get sound on the Green Jack…better than nothing) and IONetworkingFamily (for Marvel 8056) from kexts.zip. If you use like me the Sapphire ATI 4870HD 1Gb GDDR5 it should fully work. I got 1080p resolution. As far as I can see…I got no errors…and hope I don't get. People recommend that you download updates and then install them and not to use Software Update from System Preferences. I've always updated trough that since Leopard and never had a problem Geekbench Score x32 -> 5705, x64 -> 6151 Don't know the scores on SnowLeo but it was 100-200 points lower, and in windows was a lot lower …under 4800 @@@@@I'll soon post, time depending, a guide on how to install Lion without having a working OS X (using Windows). I have done it with Leopard but first need to see if it works. -> it feels a bit faster -> like the mission control and launchpad -> like the new finder -> hate the scroll set to natural -> i got a couple of times a -50 error when I would open iTunes but it would work. now I don't get the error. I don't know if I installed something that got rid of it. ->restart works always ->it goes to sleep and wakes up...but if you restart or shut down and turn on you will get a bios reset ->shutdown...yes and no...it works in a cycle...if you shutdown and the OS goes off but still got power on computer...long press power button to shut down....when you turn it on and shutdown again...it works as it should and then if you shutdown again the OS goes off but still got power on computer....and so on. ?Does any one know if I cant get sound output from my 4870HD card? I know it has 7.1 trough HDMI...in windows it worked. I have my monitor connected trough HDMI, and the monitor has a 3.5mm and optical output and gets the signal from HDMI. The optical output on my mobo doesn't work. Extra.zip Kexts.zip
  12. xlucian

    Messed up BIOS flash

    SOLVED: the problem was an usb webcam...don't no why but it made my keyboard not visible...and couldn;t do nothing now it works
  13. xlucian

    Messed up BIOS flash

    tried with on ram...same thing. i don't know if there are any fsb jumpers since i've bought it every thing was on defauls...relating cpu and ram settings
  14. I've downloaded a mooded bios (with the necessary os x fixes) for my mobo P5Q Deluxe from http://www.insanelymac.com/forum/index.php...180441&st=0 the install went fine (i'ts not the first time i've flashed a bios) but after reboot on my screen i see the intel logo and writing on the bottom of the screen "Press DEL to run setup, Press TAB to display bios post message" ...and that is it....it won't go any further....if i press del it won't go into setup, it won't react at enything...F2, Esc F8 or any other key. i've tried -clead cmos (using jumper) -clear cmos (removing battery...for about a minute) -swapping the bios chips (one of them should be a backup and unwriteable) same thing after everything can anyone help me to make it work again
×