Jump to content

Tinkergnome

Donators
  • Content count

    31
  • Joined

  • Last visited

About Tinkergnome

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday June 21

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Pensacola, Fl
  1. I am using my SAS controller HW raid will not work with OSX. LPT SERIAL and FIREWIRE PATA and Floppy DISABLED. the performance settings everything is enabled execpt CPUID that is disabled. If firewire is enabled you will not be able to get your ethernet to show as en0 and will not be able to use the appstore and software updates. If you have CPUID enabled you will get kernel panics constantly and will not boot. I used the software myhack to make my OSX86 install media the install media since I am using a hd6670 ATI GPU so i have to move my ati600controller.kext from /s/l/e to /extra. For the SAS Controller use the attached AppleLSIFusionMPT.kext place it in /s/l/e/. As far as SATA goes i am not sure if this will work on the installer disk but using a -f tends to show all devices I was able to install mine to the SAS and run these commands to get my sata devices working after install. cd /System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS sudo mv IOAHCIBlockStorage IOAHCIBlockStorage.orig sudo cp IOAHCIBlockStorage.orig IOAHCIBlockStorage sudo /usr/bin/perl -pi -e 's|\x8b\x4a\x00\x00\xeb\x03|\x8b\x4a\x00\x00\xe8\x01|g' IOAHCIBlockStorage sudo /usr/bin/perl -pi -e 's|\x74\x0e\x48\x8d\x3d\x72\x92\x00\x00|\xbf\xc8\x00\x00\x00\x90\x90\x90\x90|g' IOAHCIBlockStorage sudo touch /System/Library/Extensions For the sound and network to work use the attached files after you install everything. Also attached is a copy of my /Extra folder you may not need all the stuff in it but it should help you get most everything sorted out. Well be a day or 2 for the files as I am out of town
  2. Precision 690 Guide

    I have got my Dell Precision 690 running 10.8.4 almost flawsly minor things like not wanting to sleep or shutdown completly sometimes are the only real issues I am running into right now. I am using my SAS controller, HW raid will not work with OSX. Disable LPT SERIAL and FIREWIRE PATA and Floppy CPUID, the rest of the performance settings should be enabled If firewire is enabled you will not be able to get your ethernet to show as en0 and will not be able to use the appstore and software updates. If you have CPUID will kernel panic I used myhack to make my OSX86 install media http://myhack.sojugarden.com/guide/ .In the install media since I am using a hd6670 ATI GPU so moved my ati600controller.kext from /s/l/e to /extra. For the SAS Controller use the attached AppleLSIFusionMPT.kext rename it and place it in /s/l/e/. As far as SATA goes i am not sure if this will work on the installer disk but using a -f tends to show all devices I was able to install mine to the SAS and run these commands to get my sata devices working after install. cd /System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS sudo mv IOAHCIBlockStorage IOAHCIBlockStorage.orig sudo cp IOAHCIBlockStorage.orig IOAHCIBlockStorage sudo /usr/bin/perl -pi -e 's|\x8b\x4a\x00\x00\xeb\x03|\x8b\x4a\x00\x00\xe8\x01|g' IOAHCIBlockStorage sudo /usr/bin/perl -pi -e 's|\x74\x0e\x48\x8d\x3d\x72\x92\x00\x00|\xbf\xc8\x00\x00\x00\x90\x90\x90\x90|g' IOAHCIBlockStorage sudo touch /System/Library/Extensions For the sound and network to work use the attached files after you install everything. Also attached is a copy of my /Extra folder you may not need all the stuff in it but it should help you get most everything sorted out. Will update if I can get the rest sorted out Extra.zip AppleLSIFusionMPT.kext.zip Network&Sound.zip
  3. Missing Sata

    Ok back at needing a wee bit of help again... Updated to 10.8.3 and sata disappeared again found a bit of code cd /System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS sudo mv IOAHCIBlockStorage IOAHCIBlockStorage.orig sudo cp IOAHCIBlockStorage.orig IOAHCIBlockStorage sudo /usr/bin/perl -pi -e 's|\xcb\x57\x00\x00\xee\x03|\xcb\x57\x00\x00\xea\x01|g' IOAHCIBlockStorage sudo /usr/bin/perl -pi -e 's|\x74\x0e\x48\x8d\x3d\x72\x94\x00\x00|\xbf\xc8\x00\x00\x00\x90\x90\x90\x90|g' IOAHCIBlockStorage sudo touch /System/Library/Extensions Supposed to be fix for 10.8.3 but drives are still missing any ideas
  4. Missing Sata

    Hey Maniac10 I do not think that is my problem. I use my SAS drive as main boot device sata connections were for dvd and storage drive. However thanks to artur-pt he did point me in a direction to fix the issue just need to do a wee bit of patching to the IOAHCIBlockstorage.kext the patch follows. Just hope this will carry over to 10.8.3 cd /System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS sudo mv IOAHCIBlockStorage IOAHCIBlockStorage.orig sudo cp IOAHCIBlockStorage.orig IOAHCIBlockStorage sudo /usr/bin/perl -pi -e 's|\x8b\x4a\x00\x00\xeb\x03|\x8b\x4a\x00\x00\xe8\x01|g' IOAHCIBlockStorage sudo /usr/bin/perl -pi -e 's|\x74\x0e\x48\x8d\x3d\x72\x92\x00\x00|\xbf\xc8\x00\x00\x00\x90\x90\x90\x90|g' IOAHCIBlockStorage sudo touch /System/Library/Extensions Almost all my issues are fixed now just hope to sort out the video a bit better.
  5. Missing Sata

    Hey Artur-pt i found this information here But apparently it does not work on 10.8.2 I have also found several threads mentioning trim support would those kext work or is there one in particular i should use should work??
  6. Mountain Lion ASUS EAH6670/DIS/1GD5

    Ok tried that and read a bunch i guess what i am not relaying properly is that the card does work but and does well but things like dvdplayer do not work attached is a screen shot
  7. Mountain Lion ASUS EAH6670/DIS/1GD5

    Thanks will give that a go
  8. Missing Sata

    Hello i have a Dell Precision 690 my osx install is the LSI SAS controller. Everything there works fine. However unless I use the -f boot flag my sata drives do not show up. Using the system info app they show as a "631xESB/632xESB SATA AHCI Controller. With a Class ID of 0106, Ven ID 8086, Dev ID 269e. How do i get them to show up upon normal boot no -f flag. thank you
  9. Mountain Lion ASUS EAH6670/DIS/1GD5

    hey Rogiervd I have tried that several times as well as using different FB personalities trying to get this thing to work proper still no dice. I have found a Kext that was edited for this card and it still does not seem to load the FB.
  10. Mountain Lion ASUS EAH6670/DIS/1GD5

    Hello everyone, I need a wee bit of help getting this card to function completely. It is a ASUS HD6670 1GB DDR5 with 1 DVI-D, 1HDMI, and 1 DVI-D. Currently it is detected as a AMD Radeon HD6xxx 1024MB. As far as I can tell I do not have a framebuffer loaded. I have tried using AtiConfig= Pithecia, Lotus, Ipomoea, and Pondweed. As from the best i can figure they are from the 6000 kext and have 3 connectors. Any help would be greatly appreciated. Hardware Dell Precision 690 X2 quad core x5355 Xeon Processors 16GB PC2-5300F ECC DDR2-667 FB LSI-1068 SAS Controller 250GB WD VelocaRaptor OSX86 120GB WD VelocaRaptor "W7" Broadcom BCM5752 Sigmatel STAC92XX HD Audio Device
  11. Dell Precision 690 Post Install Help

    Here you go Michael’s Mac Pro.ioreg.txt
  12. Dell Precision 690 Post Install Help

    Hey Rampage it appears that if i use AtiConfig=Pithecia and AtiPorts=3 then i seem to be good to go.
  13. they are dual core procs. The ram is this http://www.ebay.com/itm/2GB-4-X-512MB-SAMSUNG-PC2-5300F-DDR2-MEMORY-M395T6553EZ4-CE66-TESTED-/161023055340?pt=US_Memory_RAM_&hash=item257db8d5ec could do 10 and ill cover shipping if you want
  14. Hey Alex i have yet to try your version of the drive but i am running into the device not built in issue on my 5752 do you think it would fix it or do you have any pointers to fix it i am on 10.8.2 Dell Precision 690 2 x4 xeon 16GB ram ASUS HD6670 have tried kernelflag builtin=yes with deleting files as well as interfaces rebooting and re-adding them have added efi code into bootloader neither have seemed to fix the issue will try you version 2.3 on new install partition when i finish making a new installer
  15. Dell Precision 690 Post Install Help

    Hey Rampage I am having a devil of a time figuring out what framebuffer is used i realy dont know how to start and figure it out properly. I have found tons of different things regarding it and not realy any helped. I did find a modified kext for my GPU have yet to have success with it though. Going to try and reinstall everything with the modified kext you sent me for the sas drivers and use that ati6000controller kext and hope for the best might get a little further along. Still have issue with the nic not showing up as internal any ideas as to where to go next for that.
×