Jump to content

danif

Members
  • Content Count

    70
  • Joined

  • Last visited

About danif

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

2,508 profile views
  1. danif

    OpenCore Discussion

    Thank you!. I added that case and now I can use DEVICE_LOCK bit. I'd like to ask for your opinion about my main problem with oc right now, maybe you can orient me in the right direction. My MB is not posting ocasionally (with led code AA, meaning no problem), when i try reseting or switch off-on, after 3-9 times it will rarely post but when it does bios setup has some unasked changes (most of the time CSM is enabled, once it enabled SecureBoot...). What 'fixes' the problem always is to reflash the latest bios. This problem started at the same time that I started using Open Core. I am uploading my current EFI folder just in case it is related to configuration. Thanks again. EFI - danif.zip
  2. danif

    OpenCore Discussion

    Ok thanks, no worries. Well just in case, if there were an easy way to hard code the string i need to search, just let me know how the change would look like. That way I could compile a personal oc version with that feature. Enviado desde mi Mi A2 Lite mediante Tapatalk
  3. danif

    OpenCore Discussion

    Hi, I'm starting to prepare my opencore migration and I'd like to ask for some help: 1) Scanpolicy: I cannot use any DEVICE_LOCK bit because my nvme path is kind of different from what oc expects I guess --> PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x3)/Pci(0x0,0x0)/Unit(0x1)/HD(6,GPT,...) 2) Section NVRAM is where I'm lost, can somebody give some hints, please? I used mainly default options (only changed boot-args), but there is, at least, one problem. When nvram variables are 'inherited' from clover previous boots I can boot ok BUT when using clean nvram, opencore fails to (i guess) load nvidia webdrivers. I compared both boots logs and I found this difference: 00:704 00:000 OC: Setting NVRAM 4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14:UIScale - ignored, exists 00:704 00:000 OC: Setting NVRAM 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82:boot-args - Success 00:704 00:000 OC: Setting NVRAM 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82:csr-active-config - ignored, exists 00:704 00:000 OC: Setting NVRAM 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82:nvda_drv - ignored, exists 00:705 00:000 OC: Setting NVRAM 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82:prev-lang:kbd - Success What values should I use in these 'ignored, exists' variables (nvda_drv and csr-active-config)? And where can i read if i need to change/config section legacySchema? Thanks in advance.
  4. danif

    EFI Variable Store on Aptio V (Haswell-E and up)

    Thank you, I have finally native NVRAM working with this patch. I can confirm it is working on Asus X99 Deluxe 2. I copy here the patch because it didn't work first when I tried to copy your code from google translated webpage linked, it had some sintax problem. # AMI APTIO V NvramSmiDxe (Socket 2011-v3 MB: C612, X99) NVRAM whitelist unlock 54B070F3-9EB8-47CC-ADAF-39029C853CBB 10 P:0F84B300000041F6:90E9B300000041F6
  5. Hi everyone! I'll be updating these days a friend's computer that I installed 5 years ago. It's running Mavericks and the idea is to upgrade it to High Sierra. Motherboard and cpu are: Asus Rampage IV Extreme / 4820k CPU I want to ask if someone with this motherboard could share their efi folder so I use it as a starting point or link me to a thread where most actual dsdt/ssdt patches are being discussed. Ill share of course my final configuration just in case someone find it useful. Thanks.
  6. danif

    Clover General discussion

    Two days ago, I had the same problem, if I tried to compile myself with BuildClover (10.12.6 xcode8) I had that error, if I tried booting with file from SF, there was no problem (same rev)... I downgraded-compiled, downgraded-compiled ... until I found the last rev I could compile without this error ( it was 4232 I think).. Now I cannot confirm because since I updated to Xcode9, buildClover 4.5.5 -> 4.5.6 and clover to rev4247 I was able to compile sucessfully As you are not using buildClover, and already commited > 4247 then maybe problem is xcode, are you using xcode 8?
  7. danif

    Clover General discussion

    @fabiosun, 
 what are your problems with new autopatching feature? Random reboots? I've been using it for two months without any problem. I didn't try 10.13 yet but in 10.12.6 my setup is stable.
 I will share some info about my config so that you can test as we have same mobo. Which aptio fix are you using? Since June I droped nick`s solution and I've been using apianti's solution (loading an efi driver he wrote from clover shell to inspect memory map and then using aptiofixv2 with slide boot arg pointing to a big chunk of memory, in our mobo its slide=128 at least in my current 1504 bios version). I can boot with thunderbolt enabled in bios and of course with one nvidia gfx card (never tried two or more). 
 Bios: attached screencaps for cpu config Clover: attached my efi folder with latest clover, you will have to adapt to your config. In config plist I deleted smbios so you can use yours. You will have to change also ssdt for pm. If you need any other config from bios just tell me. BiosCpu.zip EFI-X99-Deluxe2.zip
  8. danif

    HWSensors3

    Sorry but I'm travelling and I won't have access to my computer until Tuesday or so. Hopefully someone else can report kernel messages before. Thanks!!
  9. danif

    HWSensors3

    Nouveau linux drivers for nvidia has implemented 10 days ago initial support for pascal temperature sensor: https://github.com/skeggsb/nouveau/blob/master/drm/nouveau/nvkm/subdev/therm/gp100.c
  10. danif

    Clover General discussion

    Problem solved in r4144, now xcpm is enabled automatically without kernel patches in config.plist Thanks syscl
  11. danif

    Clover General discussion

    No sorry, it doesn't enable xcpm, that's the problem. I can and could boot ok with r4141 and r4143 without any kernel patch in config.plist but it doesn't enable xcpm it tries to enable AppleIntelCPUPowerManagement mode. You can see it in my latest logs file name: "systemLatestClover.log" with my previous clover revision (i think it was 4076) it enables xcpm, obviously with config.plist kernel patches. You can check it in "systemOldClover.log". Sorry for my english.
  12. danif

    Clover General discussion

    Thanks, you are right, I can boot with only one of them. Thanks, as @PMheart noted, this wasn't the problem. I'm attaching new logs with new and old clover info. Let me know if you need any other logs Broadwell-E test2.zip
  13. danif

    Clover General discussion

    I had this 4 patches in config.plist when booting clover 4070: 10.12.x, _cpuid_set_info() Fix for Broadwell-E © Pike R. Alpha 83c0e9 -> 83c0e1 10.12.6, Enable XCPM on Broadwell-E © Pike R. Alpha 8d43c483 f822 -> 8d43bc83 f822 10.12.x, Reboot fix #1 © Pike R. Alpha 554889e5 41574156 41554154 53504189d64189f7 4889fb45 85ff0f84 -> c39089e5 41574156 41554154 53504189d64189f7 4889fb45 85ff0f84 10.12.x, Reboot fix #2 © Pike R. Alpha 005de908 0000000f 1f840000 000000554889e541 -> 005de908 0000000f 1f840000 000000c39089e541
  14. danif

    Clover General discussion

    Hi, I have a Broadwell-E cpu and I can help with testing if you guide me. I have alredy compiled r4141 and I'm attaching config.plist, AppleIntelInfo, bootlog and maclog output (by the way is there any option for maclog to only log the last boot?) XPCM is not enabled. should I add a new boolean key in config.plist? Running 10.12.6 Thanks. Broadwell-E test1 .zip
  15. danif

    Clover Problems and Solutions

    @apianti, I tried to boot replacing aptiofix-free2000 with your OsxMemoryRelocationDxe.efi and adding slide=128 into config.plist but I get this error: "Error allocating 0x800 pages at 0x0...10200000 alloc type 2 Error loading kernel cache (0x9) Boot failed, sleeping..." Should I do something different? Attaching memmap memmap.txt
×