Jump to content

lonespeaker

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About lonespeaker

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. lonespeaker

    Pandora's Box (Beta 2 Testing)

    The solution to this for me was to extract the installesd.dmg from the mavericks dmg and put in on the desktop and then use that to do the install. I can confirm creating 2 partitions one of which is 8gb works with usb drive for me.
  2. lonespeaker

    Pandora's Box (Beta 2 Testing)

    Found 2 issues so far. When I run the create installer and enter my password, I am asked again to enter my password - when I do this an error flashes up about a missing command called "Strings" - I have installed the command line utils from xcode but this doesn't seem to work. I get the following error strings: error: unable to find utility "strings", not a developer tool or in PATH Myabe it's because I am running pandora on a mavericks install? Also, I get the following error/warning after dragging my usb drive icon to the installer : Please drag&drop the destination volume's icon device into this window. /Volumes/Untitled ------------------------------------------------------------------ 15297496 KB freespace on /Volumes/Untitled Less than 5,15GB free space left, aborting. ------------------------------------------------------------------
  3. lonespeaker

    AMD APU mountain lion support

    Clover won't work for me in either EFI or BIOS mode so I guess it's game over for me for now.
  4. lonespeaker

    AMD APU mountain lion support

    ok, I guess there is some incompatibility with AMD + aptio + Clover EFI boot. I have managed to compile debug version of clover but it's not helping because it's hanging before it starts to load the gui. I guess I'l have to give up on a pure EFI boot and look into using legacy boot instead. I have managed to get Chameleon 2189 to boot but receiving a reboot a second or so after I select the osx install. Will have to try different kernels.
  5. lonespeaker

    AMD APU mountain lion support

    Thanks. I have managed to get clover to compile ok so now I need to study the code and see where I can output some debug. Could you tell me if your bios is an APTIO one? On mine, it says it at the very top of the bios screen. thanks.
  6. lonespeaker

    AMD APU mountain lion support

    I have done some further testing come to the conclusion that the current version of clover won't work with my system. The EFI firmware is American Megatrends and cpu is the same as yours. I have booted to the xshell64.efi which comes with clover and that seems to work ok, so Im guessing there is something in the compiled clover efi file that is causing me some issue. I'm going to compile clover myself and see if I can get it to output some debug stuff - Im a good C/C++/PHP programmer so should be ok.
  7. lonespeaker

    AMD APU mountain lion support

    No, when my laptop boots, I press F10 to bring up the boot menu. I select my UEFI memory stick and press enter. The laptop screen goes blank, I get a flashing _ in the top left for a second or so and then it disappears and the machine appears to have either hanged or stalled. If I then boot into windows and read the syslog in the EFI/misc folder (on the memory stick) I see that clover starts, detects the cpu and loads the .efi files but then stops at the PCI bit I posted above. I am not sure what the problem is, I am probably doing something totally wrong when installing clover. I see other people have had this issue but never found a solution.
  8. lonespeaker

    AMD APU mountain lion support

    It's not the same laptop but its the same cpu and gpu. Safe boot is disabled and set to UEFI mode - My windows 8 install is an EFI one but even if I enabled UEFI + Legacy I can boot from windows 7 DVD so I m certain it's not the EFI config thats the problem. Clover _is_ being booted, but it is stalling at the PCI inspection stage. I have been doing some further digging around it seems clover might be hanging/crashing when trying to access the GPU. Do you have any kexts installed on the clover boot stick? I'm trying to figure out what I have missed.
  9. lonespeaker

    AMD APU mountain lion support

    Thanks. I've spent hours reading up on Clover and tried many many times, but I cannot get clover to even boot to the clover menu. I enabled the syslog function inthe refit2 config file and have a log of what happens, but it stops at : 1:731 0:003 CPU: 2700 MHz 1:734 0:003 TSC: 2700 MHz 1:737 0:003 PIS: 400 MHz 1:740 0:003 PCI (00|00:00.00) : 1022 1410 class=060000 1:743 0:003 PCI (00|00:01.00) : 1002 9990 class=030000 I've tried 2 usb sticks, I even tried to boot uefi ubuntu and that works, so I'm now at a loss to why I can't even get clover to boot. Would it be possible for you to upload your config.plist file for me to compare with please? I maybe missing a setting or 2 that helps.
  10. lonespeaker

    AMD APU mountain lion support

    my first post, just got a windows 8 laptop which has an AMD A6-4400M cpu so really pleased to see the progress in this thread. Looking forward to your tutorial on how to get this up and running. not quite sure I understand all this Clover stuff yet as I have only ever used OS X on my MBP so doing some reading atm - but if there is any good tutorial available I would be grateful.
×