Jump to content
InsanelyMac Forum

white_eagle

Members
  • Content count

    18
  • Joined

  • Last visited

About white_eagle

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Contact Methods

  • Skype
    white_eagle4

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Macedonia
  1. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    You can surely do it on ANY laptop (whose monitor is not connected via eDP - you can check this through Linux) running first gen Intel Core processor (i3 or i5) with an integrated Intel HD Graphics 5700 (0042:8086 and 0046:8086). Just try it.
  2. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    I DID IT GUYS! I really don't know what the problem was, but this time instead of using iAtkos I used an original .dmg appstore file for OSX ML with myHack instead of that stupid method from that other commercial Hackintosh forum I don't even want to mention (& it can go to hell for giving me such headaches). Afterwards I just followed EVERYTHING outlined here http://www.insanelym...-graphics-qeci/ and the attachments are proof that everything's working. Next I'll be installing all the other drivers that worked in my initial iAtkos installation and that'll be it! Good job guys! I'll be donating to this AWESOME forum when I get a hold of some better cash in the next week and I recommend you to do it if you can spare some pizza money!
  3. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    just one more question, I googled your laptop and it comes in different configurations. What kind of processor do you have (I understand it is first gen 2010 Intel but I need the model number) ? Thanks
  4. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    Can you please tell me the EXACT procedure you used to so this from the moment you put in the iAtkos ML2 USB/DVD which customization options you enabled/disabled and after it installed what exact kexts and/or resolution.dylib files you put in your S/L/E folder and/or other modifications and tweaks you may have did. I would be EXTREMELY grateful as I have the SAME graphics card but am unable to successfully enable QE/CI. Thank you!!
  5. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    UPDATE: It seems I was able to somehow get (partial?) CI support because I am able to play flash videos without skips (which wasn't possible before even though I had the same kext loaded). I repeat, I can play youtube but do not have QE support. OpenGL says I'm using Apple's software renderer so I don't know what happened here. Any hints?
  6. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    I do use Natit.kext Anyways This operation was a no go I either got black screens or kernel panics when I used any kext in combination with Pentothal's Resolution.dylib. I am getting frustrated that I am not at least even getting CI support so I'd be able to watch videos (though I suspect during one installation I was able to watch a youtube video without glitches but didn't really pay attention to it at the time - I may have borked something up afterwards - I curse myself for having to do something else at that moment), let alone QE support! I have attached the Resolution.dylib I use currently as it may help some other folks to at least get their resolutions right. This will probably make me backup most of the kexts that work for me (except the video kexts) and do a completely fresh new installation the following days. I am currently using iAtkos ML2 (though the initial installation was without any drivers, so I supposed it was like a vanilla installation) and will look into completely other methods (any suggestions?). Then I will look into following the guide http://www.insanelym...el-hd-graphics/ completely as it is without any other modifications and report back in the following days. Thanks a lot guys. Resolution that works with FB.dylib.zip
  7. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    Okay, so booting with MY Resolution.dylib and the appleintelhdgraphics.kext returned a kernel panic. What I am going to do now is re-use Pentothal's resolution.dylib and load all the other intel kexts, then if it isn't working I will try some combinations of them, and hopefuly it will work. Wish me luck!
  8. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    Here's what happens, I have successfully booted and kext wizard says AppleIntelHDGraphics (8.1.0) is loaded (since that's the only kext I put in), but I have now lost the resolution (currently am on 1024x768). The difference is this time system preferences states that my graphics card has 128 MBs of memory (see the screenshots). I am now going to restore ONLY my resolution.dylib to see what happens. I will not restore any other kexts until later. oops forgot the screenshots the appleintelhdgraphics.kext
  9. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    Have I made a mistake in my post by saying I have eDP? I'm suspecting I might have LVDS panel like the others here. Here's the reg dump: http://pastebin.ca/2331108 Meanwhile I'm rebooting, I've now removed the FB kext and use only your resolution.dylib & the HD kext Wish me luck!
  10. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    I got the same one.
  11. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    I have the same problem, I do have the higher resolution without QE/CI as you do, but it resolution only loads if I put the FB singlelink kext in S/L/E, so we're not quite in the same boat. I cannot boot with the ordinary HD kext as I said previously, though. What laptop model are you attempting this on?
  12. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    Are you using the custom Resolution.dylib from the other thread? It may help into booting with a higher resolution, but I can't promise QE/CI. Which exact kexts do you have installed and are you using a modified Resolution.dylib? Also what's your configuration? Thanks
  13. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    If anyone's interested, here's how my graphics card is detected in SL 10.8.2 (sys specs in my sig) with the FB and natit kexts (without the standard AppleIntelHDGraphics kext): Do you have QE/CI support?
  14. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    I was just wondering, I am no hacker myself so I have no idea if it would work, but would it be possible to change the os-info to have the value just for the DisplayPort (and without LVDS) since eDP is just another DisplayPort implementation so we can boot in the machine properly using the Intel HD kexts and get full QE/CI support?
  15. white_eagle

    AppleIntelHDGraphicsFB fixed (SL 10.6.8)

    I think you may have misunderstood me, I get black screen only when I attempt to load the system with the original AppleIntelHDGraphics.kext or the modified MLDPAppleIntelHDGraphics.kext. If I don't use them at all I can boot it without a problem. The black screen we get must be because of the eDP connection we all unluckily share and sadly there doesn't appear to be a fix. I am in fact using the Resolution.dylib module from this post as I was unable to compile my own (see the last post of mine in that thread) in conjunction with only the 2 kexts (natit and AppleIntelHDGraphicsFB single link). I think I will try a completely fresh new install and do everything step-by-step once more just to be sure. I am not sure how I would be able to check if the kext loaded, but I think it does because when I remove the FB kext I lose the 1366x768x32 resolution and the system info does specify the Intel HD Graphics as it should but also says kext not loaded. I will post screenshots from how they differ tomorrow when I'll be able to log in from the hackintosh. ps. I also put my system specs in my signature for future reference.
×