Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About grexai926

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday 09/26/1993

Profile Information

  • Gender
  • Location
  1. To everyone using Ati 6470m ->come look at this topic http://www.insanelymac.com/forum/topic/305496-asus-x54hy-installion-yosemite-1010x-windows-7-dual-boot-ati-6470m-fully-working/ i made this description with vusun123 ati 6470m is fully working with CLOVER im expanding it right now,
  2. Here is a way to make your Ati radeon 6470m work with clover and also To install Os X yosemite to Asus X54HY This is how i made my computer almost fully work A lot of thanks to vusun123 for the ideas and lot of helping !! Please before you start or ask read the description carefully ! ------------------------------------------------------------------------------------------ WHAT YOU NEED 2 pics of 8GB USB to create clover usb and win 7efi usb installer A macintosh or a hackintosh ( it's not a problem if it not works fully ex.: no hardware acceleration) to create your clover usb Programs : In OS-X Downloaded OS-X yosemite from appstore Hackintosh Vietnam tool http://www.insanelymac.com/forum/files/file/210-hackintosh-vietnam-ultimate-aio-tool/ Clover configurator http://www.hackintoshosx.com/files/file/49-clover-configurator/ Darwin dumper https://bitbucket.org/blackosx/darwindumper/downloads In Windows Windows 7.iso viewsonic EDID generator http://viewsonic-edid-editor.software.informer.com/3.1/ i have 1 TB HDD so i usually partition my disk in GPT with 3 partitions 150 GB for Windows, 677GB Data and 100GB AppleOSX ----------------------------------------------------------------- Creating the Win7 usb open your win7 iso copy all to your USB the go to efi/microsoft/ boot copy the "boot"folder one level upper now you should have and efi/boot folder download the bootmgfw-w7.efi.zip file unzip, than rename it to bootx64.efi and copy it to "your usb"/efi/boot folder ------------------------------------------------------------ PARTITIONING now you can boot with your WIN7 usb when it booted open windows CMD ( press shift + f10 to bring it up ) than write these (press enter after every line ) diskpart lis dis sel dis x ( x is the number of your hdd, usually 0 ) clean convert gpt cre par efi size=300 format quick fs=fat32 cre par msr size=128 cre par pri size=153600 format quick fs=ntfs label="Windows" cre par pri size=677400 format quick fs=ntfs label="Data" cre par pri size=102400 format quick fs=ntfs label="Apple" (If you don’t need data partition the order of partitions don’t matter but if you need DATA partition you should pay attention to the order because Yosemite creates a recovery partition and in windows you won’t able to see your DATA when yosemite is not the last partition) after partitioning exit CMD Don't install windows yet ---------------------------------------------------- CREATING CLOVER USB AND YOSEMITE INSTALLER now Go To your OS-X and create you boot USB like it Clover USB like in this link : http://www.insanelymac.com/forum/topic/298027-guide-aio-guides-for-hackintosh/page-2?do=findComment&comment=2030113 IMPORTANT you must pay attention that you MUST NOT rename the partition you make for clover leave it "untitled" because if you rename it WONT boot ( im hungarian, i used Hungarian system language it also worked when i left it "NEVTELEN" ( it means untitled ), but you should probably use english system language) open your clover config.plist with clover configurator Now add ati config = "Lotus" Vram = "1024 , tick inject EDID, inject ATI, inject Vbios , set duallink to 0 ( its importatnt if you have 1366x768 resolution ) On Add macbook pro 8.2 in smbios --------------------------------------------------------------------------------------------------------- INSTALL YOSEMITE if you boot now you will have QE / CI probably with color gradient You can install yosemite to the created partition Apple partiton ( you should format it with disk utility to mac os journaled ) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- EDID editing Run Darwin Dumper on Mac, its enough to tick EDID other report stuff is useless for us now. When EDID report is ready bring it to Windows it should look like this Extracted contents: header: 00 ff ff ff ff ff ff 00 serial number: 30 e4 e3 02 00 00 00 00 00 14 version: 01 03 basic params: 80 22 13 78 0a chroma info: a9 05 9f 5e 58 9c 26 19 50 54 established: 00 00 00 standard: 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 descriptor 1: 58 1b 56 7e 50 00 0e 30 24 30 35 00 58 c2 10 00 00 19 descriptor 2: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 descriptor 3: 00 00 00 fe 00 4c 47 20 44 69 73 70 6c 61 79 0a 20 20 descriptor 4: 00 00 00 fe 00 4c 50 31 35 36 57 48 34 2d 54 4c 42 31 extensions: 00 checksum: 71 In Windows, install Viewsonic EDID Editor. Open the EDID txt from Darwin Dumper, look at the EDID version, it should be 01 03, if so then change it to 01 04; look at basic param, the first byte should be 80, change it to 90. After editing, open Viewsonic EDID Editor and manually input every bytes of the EDID except checksum the program will automatically calculate it. After getting your checksum, write it onto your EDID txt ( edit both EDID version, basic param and checksum in there ) then bring it to Mac.Open your config.plist with Clover Configurator, click on Graphics tab, paste your edited EDID into CustomEDID section mine looks like this ( without enter or space ) : 00FFFFFFFFFFFF0030E4E3020000000000140104902213780AA9059F5E589C26195054 00000001010101010101010101010101010101581B567E50000E302430350058C2100000 19000000000000000000000000000000000000000000FE004C4720446973706C61790A20 20000000FE004C503135365748342D544C42310060 Now if you reboot your graphics card will fully operate You can use hackintosh Vietnam tool to install clover it will install it to the created No Name partition, you should copy the config.plist from usb. Reboot go to bios: add a new boot option : name it as you wish the path should be : EFI\Clover\CloverX64.efi Now you can boot without usb Now install windows 7 to the created windows partition ( USE the usb ) --------------------------------------------------------------------------------------------- YOSEMITE POST INSTALLION Kexts for yosemite: Use the kexts from hackintosh vietnam tool ( like USB3.0, wifi ,battery, asus fn, etc ) battery won't write the percents well, it will always be 0 % but if you click on the battery icon it will count probably good timeleft Touchpad download the latest kext from here install to the EFI partition /EFI/Clover/kexts/other/ http://forum.osxlatitude.com/index.php?/topic/1948-elan-and-focaltech-smart-touchpad-driver-mac-os-x/ two figure gestures will wok only if you change scrolling settings (in settings --> trackpad) AUDIO use the 64 bit version of this pkg, http://www.hackintoshosx.com/files/file/480-voodoohda-282-r86-3264bit-installer-vt2021-51/ HDMI is working - isn't is beautiful? VGA is not tested yet but it should work bootmgfw-w7.efi.zip config.zip
  3. Allright i will give a try to clover again... luckly last week ive flashed the latest BIOS i will report soon Edit: So today i'va tried macbook pro 8.2 smbios but i hasn't solved the problem...same grey screen i think something must be wrong with the patched stuff .... soon i will install to an OTHER HDD a test system with clover so i can report you . ( PS, off) do you have idea how i could i make this 3 partition with yosemite without loosing data( WIN7, yosemite DATA ( NTFS))...on an other notebook ( old stuff ) i tried this but windows can't see my data partitions ( because of the mbr slots )
  4. Clover is not an option, because i my computer does not boot under clover how to set duallink to 0 ? actually it has 1366x768 resolution Edit : this methot what ive written was working with moutain lion( pithecia+ dsdt ) , but now i don't have the the right patched kexts only the dsdt ( insanley mac old upload folder is down) . thats why i moved to mavericks
  5. okay i will try that smbios. I don't use yosemite becasuse i yosemite creates a recovey partition and i can't make the partitions like this : apple os x, windows and data. because if i use yosemite there are no mbr slots left and i can't use data partition under windows. in post 929 i attached vga bios. Thanks for helping
  6. Hi there i am trying to make at 6470m working again but now with mavericks 10.9.5 i have DSDT which made by @Trucker MK i patch my amd6000controller like i changed this 00040000040300000001000012040105 00080000040200000001000011020403 to the patched : 02000000400000000901000010000201 10000000100200000001000000000403 i uploaded the clean and patched one too when i want to start with DSDT and the patched amd6000 i got no errors but this this grey screen so i can boot only safe and its okay dsdt is working you can see it recognises my video card Im using chameleon 2.2 i have reattached my videobios too any ideas what could go wrong and why it doesn't boot normaly ? Wrong patching ? 10.9.5amd6000.zip vgabios.zip
  7. Hi Trucker if you have time would patch me this clean kext (from yosemite (Not DP)). I don't which patch you used exactly, here is my vbios, if you have time please write here what patch you used and what numbers you have changed in hexedit. like you did last time i need lvds and hdmi Thank you again AMD6000Controller.kext.zip vgabios.zip
  8. so i got these... clean chameleon install(2.1), no dsdt no kexts. Only fixed boot 0 error because of 1TB.This is the last picture of verbose booting and than instant reboot. if it is not in verbose mode its reboots immidiatly after i choose my OSX partition
  9. It does not work i got full white screen it only boots verbose mode and i don't know what happens exactly it loads everything when its ready i see full white screen