Jump to content

moman2000

Members
  • Content count

    25
  • Joined

  • Last visited

About moman2000

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi, I have been trying to get a stable hack for a while now with my new setup. My specifications are: macOS 10.13.4 GIGABYTE GA-Z97X-UD3H i7 4770K I have attached the output of the F4 and RunMe app. Thanks Send me Mohameds-iMac.zip
  2. Hi, With the help of a bunch of people I have been able to get Sierra 10.12.6 working with a few issues as always. USB 3.0: USB devices eject harshly as the computer sleeps, and upon wake I get an error saying the USB did not eject properly. USB 2.0 ports work great. Sleep: Sleep takes long, almost 20 secs, whereas in version of Mac OS X it was very quick. Windows 10 also does not take long to sleep. HD3000: QE/CI works with full resolution. Graphical glitches mostly especially in videos, iTunes or YouTube Kexts I use: FakeSMC.kext (RehabMan) GenericUSBXHCI.kext (RehabMan) RealtekRTL8111.kext (RehabMan) I also use a DSDT for HD3000: http://www.insanelym...6/#entry2499659 Using stock config.plist that was installed with clover, with the addition of DSDT injection. EFI folder is attached. As far as I can tell these are the only issues I have. Regards, <script> </script> <script> </script> EFI.zip
  3. Delete me please. Thanks.
  4. Sorry for the late reply, college got in the way. I will wait till the audio glitch comes back, so I can get logs for when it works and stops working. This way you can see what is loaded when audio works and what isn't when it stops working. Regards, Mohamed <script> </script>
  5. Very slow website.

    Definintely an issue with the site. I have been having issues this whole week. It seems like their servers are having issues. Regards, Mohamed
  6. I finally got Sierra partially working well. I have QE/CI and Full Resolution Only issues being that my caps lock is very glitchy and I get horizontal lines on my screen when playing a video in YouTube or iTunes. When I do not play videos I do get horizontal lines within the OS, and it is intermittent. Also, I do get a lock-up which comes and goes. This issue is also present on my El Capitan install. EDIT: other issues: Sleep is working but takes some time. Audio doesn't work after waking from sleep. Upon waking the system reports plugged in usb was not ejected properly. Hopefully I will be making guides very soon for my build. Regards, Mohamed
  7. I have successfully got El Capitan installed with no fuss. Everything works, for graphics I just copied the DSDT to the right place and the installer booted at the right resolution and so does the OS itself, QE/CI works. I do however occasionally see lines in videos.The system is not 100% stable, though. I have had a few lock ups and had to force shutdown via power button. Sleep to doesn't work, when I click Sleep, although after a while without clicking sleep the os sleeps. ???? I have also been trying to get Sierra to work. And so far the installer boots. Using the patched DSDT, I get full resolution. Although a big issue I am having is that the installer (1st part) seems to go fine until the end it hangs on 6 seconds then suddenly reboots without the usual countdown timer. Upon rebooting into the usb for the 2nd part the 2nd part doesn't start. Instead I get the screen saying restore back, install sierra, disk utility. Do you know what the issues could be? EDIT: Installing Sierra from within El Capitan from USB partition worked. Currently installing as it should! Regards, Mohamed CLOVER with everything for P8Z68-V LX 2500K HD3000 ONLY.zip
  8. Cool!! Because some of the kext will get installed, once they get installed to the os partition do I need to keep them in the 10.11/kexts folder? 10.11 folder: AHCIPortInjector.kext RealtekRTL8111.kext FakeSMC.kext VoodooPS2Controller.kext Currently everything works with them included. So it doesn't hurt, right?
  9. Ok. Let's get this straight: 1 Install El Cap 2 Install Clover and kexts 2a Configure clover plist 3 Patch Audio Codecs 4 Enable Trim (trim force blah blah) 5 Add Clover to UEFI via EASYUEFI (Windows 10) or 1 Create USB, Create Clover Plis on my current install for the new fresh install 2 Install El Cap 3 Install Clover and kexts 4 Patch Audio Codecs 5 Enable Trim (trim force blah blah) 6 Add Clover to UEFI via EASYUEFI (Windows 10) Which would be best? How's the attached config? config.plist.zip
  10. I will be re-installing as I now know what I need to do. My USB already has the all the files on it (kexts,plist,dsdt) All I need to do is back that up, create a vanilla usb and copy it back. Does Vanilla method include clover e.g., format usb a GUID, createinstallmedia, then install clover to the usb? I have already tried that kext, I will quickly try it again. Hopefully it works. EDIT: USB3 Works Thanks again Regards, Mohamed
  11. Hi, thank you for your contribution. I Will go ahead and test it now. If I am correct I should place this and this only in ACPI/patched? Regards, Mohamed I Have never seen that guide. Looks like I gotta get to reading it. I'm pretty sure I linked another post on this forums. Or was it from another site...? I will have a re-read of the rules. Regards, Mohamed Regards, Mohamed THE DSDT WORKS. Thank you so so much. I have been going at this for a nearly 2 weeks. Everything works, so thank you. I am in love with my Hackintosh. It is now time to install El Capitan on my SSD to get that speeeeeed. Regards, Mohamed I would like to thank everyone involved in this thread. You have totally changed my view on Hackintoshing. It's now time to do research to fix my USB 3.0 issues as I saw guy got it working. Regards, Mohamed
  12. I created a bootable usb with the hfs files from the dmg, specifically 4.hfs. Installation was done without any modifications. Clover is installed as UEFI. I also found a guide on how to properly patch a dsdt:link removed
  13. Thanks for your contribution. When you say disassembled file what do you mean, de-compiled? Once I finish eating I will give you those screenshots. Regards, Mohamed Here you go
  14. Hi, I have recently got my RIG working quite well on El Capitan, with one of the issues being that my resolution needed is not available and the only resolution available is 1024x768. I have no QE/CI and graphics can be laggy and stutters especially when logging in to the OS. I would like to add that in order for El Capitan to realise my GPU is a HD3000 I boot with InjectIntel under Graphics Injection with the ID: 01128086 My RIG's specs are in my signature This GPU and my USB 3.0 are the last things I need to get working. So if you can help that would be great. Screenshots are included in this post. I was also wondering which exact DSDT's/SSDT's I need and where. When I extract them with Clover I get: DSDT.aml SSDT-0.aml SSDT-1.aml SSDT-2.aml SSDT-3x.aml SSDT-4x.aml SSDT-5x.aml My Unmodified DSDT is attached and below is the patch I am trying to apply and compile into the DSDT: # Maintained by: PJALM (help@pjalm.com) for: http://pjalm.com/repos/ # These patches are the registered property of PJALM.COM and can not be # redistributed or modified without the written consent of PJALM.COM. # Links to these patches are allowed. All material is protected under the DMCA. # Last Updated : 05/07/2016 # Patch Name : GFX - Intel HD3000 # Patch Version : 1.0 # Warning : This patch is ment for Series 6/7 systems only, no guarantees of use on other systems. # Rename the GFX0 of the iGPU into device label GFX0 parent_label _SB.PCI0 set_label begin IGPU end; into scope label _SB.PCI0.GFX0 set_label begin _SB.PCI0.IGPU end; into method label GNOT parent_label IGPU code_regex (Notify\s\()GFX0(,\s[0-9A-Za-z]{4}\)) replaceall_matched begin %1IGPU%2 end; into method label _L06 parent_label _GPE code_regex (\\_SB.PCI0.)GFX0(.GS[A-Z]{2}) replaceall_matched begin %1IGPU%2 end; into method label OL1E parent_label _GPE code_regex (\\_SB.PCI0.)GFX0(\.([A-Z])LID) replaceall_matched begin %1IGPU%2 end; into method label _STA parent_label H_EC code_regex (Store\s\(0x[0-9A-F]{2},\s\^\^\^)GFX0(.CLID\)) replace_matched begin %1IGPU%2 end; into method label _WAK code_regex (\\_SB.PCI0.)GFX0(\.([A-Z])LID) replaceall_matched begin %1IGPU%2 end; into method label BRTN code_regex (\\_SB.PCI0.)GFX0(\.DD0\d) replaceall_matched begin %1IGPU%2 end; # Device injection for the Intel HD30000 into method label _DSM parent_label IGPU remove_entry; into device label IGPU insert begin Method (_DSM, 4, NotSerialized)\n {\n Store (Package (0x0E) {\n "AAPL,slot-name", "Built In",\n "name", "Intel Graphics Controller",\n "model", Buffer (0x16) {"Intel HD Graphics 3000"},\n "device_type", Buffer (0x13) {"Graphics Controller"},\n "device-id", Buffer (0x04) {0x26,0x01,0x00,0x00},\n "AAPL,snb-platform-id", Buffer (0x04) {0x10,0x00,0x03,0x00},\n "hda-gfx", Buffer (0x0A) {"onboard-1"}\n }, Local0)\n DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))\n Return (Local0)\n } end; # Change HDEF layout-id for Intel HD audio into method label _DSM parent_label HDEF code_regex ("layout-id",\s*Buffer\s+\(0x04\)\s*\{\s*)0x[0-9A-F]{2},\s*0x[0-9A-F]{2},\s*0x[0-9A-F]{2},\s*0x[0-9A-F]{2} replace_matched begin %10x03,0x00,0x00,0x00 end; Screenshots are attached to this post. DSDT AND SSDT.zip
×