Jump to content

seraph1024

Members
  • Content count

    8
  • Joined

  • Last visited

About seraph1024

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

    I tried MBP 8,1 8,3. Both are not working. Odd. I even changed the number of ports from 1 to 3. Something else is missing. Also when I am not in verbose mode for booting, the apple logo seems big (somewhat off scale) but boots into 1600x900 without issues though.
  2. Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

    I'll write up an howto dual boot this weekend. I am still trying to perfect the machine. So far, when i move the AppleHDA out to /system/ it worked for the next boot but since it has not worked. Also I do not have video out from Display port or VGA. I thought your setup has it running. Anything I should be watching out for on this setup?
  3. Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

    Attached is the darwin dump of my whole system. I have successfully dual boot using UEFI on both Win8 and ML. I followed all the instructions but my setup is a little different. I have 2 HDs on my machine. I am not using the CD tray. You can get a HD tray replacement on Amazon fairly cheap. I got mine for around 50 2 years ago. The deal is as follows: Install Win8 on first drive (original HD slot). Then install ML on 2nd HD/CD bay and partition as needed -- I am using 240GB SSD so I split in half. Half for data and half for OSX. This is where I differ from the original post. Instead of writing the EFI contents to the EFI partition, I mount the EFI partition from the FIRST drive with Win8. I renamed the Boot to Boot.old and copy over the rest so you'll get in the EFI partition, you'll get ACPI, BOOT, ROM, kexts, and Windows. Reboot. When you do not press F12, it'll boot into Windows as before. If you press F12, you can select HD1 and Clover menu shows up. At that point, you can either boot into Windows, OSX, or OSX recovery. I still have to deal with Audio but that's a whole different issue. Kogen, I can send you screen shots or post the screen shots of the changes here the the EFI partition so people can dual boot as well. I figure if you keep it in one post, it's easier to find for all rather than dig thru the whole thread. DarwinDumper_2.6.4_Lenovo_ML_root.zip
  4. Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

    I figured it out. It was the dropping DMAR and going to bios and turning off the NVIDIA optimus mode off. That took care of the whole install and all. Yes I got the T420 about 2 years ago. So it was right as the T430 begin to come out. The motherboard can handle 16GB RAM. I am dual booting right now. One SSD (128) holds Win8. The 256 is partitioned in 2. Half for data shared between 2 OSes and half for OSX. Working good so far. I also got a small USB wifi module so that goes in the USB slot by the battery bay so it's out of the way. Just remember to turn of the power feature on BIOS. Well, 3 things so far: 1:Not sure which format to use but clover is now installed on mac HD and still does not show up as bootable drive thru BIOS. 2:Audio is not working but I assume some kext is missing or needed to be modified. And finally 3: Everytime OSX is booted, Bluetooth keeps searching for Keyboard. Odd. Typing from T420 on Mac mode so it's good so far though. Thanks for all the help.
  5. Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

    I have tried disabling OEM table DMAR. That went further. I got to as far as the screen where it's asking for mouse/keyboard (bluetooth) which i had and then KP. I think it's the recovery screen and I got as far as being able to partition a new drive before it KP once. I am running on Lenovo T420, i7 with 16GB of RAM and 256GB SSD drive. For the install media, I am using a 2GB standard USB stick formatted as FAT32 then Ran Clover with EFI option (not standard and both of the 64bit checked) on the latest clover. As for the OSX, I have a MBP 15" retina and I downloaded ML 10.8 on there thru the store. I made a 8GB boot USB with that. Thanks for the help so far. Do you need any particular info. I am trying to get the message before KP but it keep rebooting before I can even write it down.
  6. Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

    Well, after moving things around, it is now going in a loop.
  7. Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

    Thanks for the quick reply. Same issue even with FakeSMC in both folders. I do have dual video cards on this verison. Could that be the issue?
  8. Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

    I am doing this on my Lenovo T420 (Type 4178-6WU) with SN R8-Y2BLZ. I have tried different DSDT files as well. I keep getting hung on ACPI_SMC_PlatformPlugin::InitFanThrottleControl - Waiting for AppleSMC What else am i missing. I am using a FAT32 USB with CLOVER2 and your EFI update from the first post.
×