Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

edex96

Members
  • Content count

    20
  • Joined

  • Last visited

About edex96

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday 02/01/1992

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. HP Envy 17 6700HQ intel HD 530 partially working

    @Refresh-IT Did you benchmark your 530 if its not, can you do test and post it here. I have 6700HQ same as yours and I did install the kext and the config that you shared up there but nothing changed. Can you please write down exactly what steps did you follow to make your intel HD 530 work.(I think you have sound problem over HDMI)
  2. I installed "El Capitan" with Chameleon everything is fine except GPU. I was able to activate my (0x6741, 0x05131025, CHIP_FAMILY_TURKS, "AMD Radeon HD 6650M") in mavericks by using (patched DSDT + patched kext). But the same method is not valid on this new release why? a help would be great here is http://1drv.ms/1NfqFEs (darwin dump + clean AMD6000Controller.kext from El Capitan + vgabios dump + clean dsdt + working patched dsdt + dpci screen shots)
  3. Here is the problem. I clone the 10.9.1 partition which was working almost perfect and update to 10.9.3 and then i install the dsdt + injected kext and i get this common problem. what causes acep
  4. @Trucker For first, thanks for your consideration. I did the patch to the 10.9.1 and 10.9.3 clean kexts and see a kinda weirdo thing that is 10.9.1 is worked as before what you share and 10.9.3 is gave me a speedy flickering screen. So that's why i thought maybe you did one more thing so the reason of my last post is understanding if there is more thing i can do. so that's why i asked again. For last, i know if i search more i'll discover more. But one of the reason of forum creation is sharing knowledge and helping to non-geek guys in a suitable way. Have a good day.
  5. @Trucker MK i'm using 10.9 kext from first page with no problems and i want the 10.9.3 version of it, so if i understand what exactly you have done with ATI6000Controller_10.9_DP1.zip kext that i can figure out some way, or you can do that faster than me and i'll be really appreciated as last time.
  6. @Trucker MK I just want to know how you patch "my dsdt " and "kext" what you have done exactly i thought i missed a point despite reading ninth time your first post something's going wrong in my opinion
  7. @Trucker MK I would like to ask a few q to u 1- If i try any other frame buffer how much likely will i succeed and can i use the same dsdt on mountain lion and mavericks or in every update in mavericks ? 2- Look here. Can u give me an advise, what must be done to increase the performance to the default level of gpu ? (VBIOS or entire PEGP) ?
  8. @Trucker MK i tested this My best discovered Ipomoea configuration for DSDT + Patched ATI6000Controller.kext: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 10 01 00 03 00 08 00 00 00 02 00 00 00 01 00 00 11 02 04 01 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 00 00 01 05 and this I am now using this combination of HotPlugIDs, I will update the kexts eventually. 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 10 01 00 03 00 08 00 00 00 02 00 00 00 01 00 00 11 02 01 01 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 00 00 02 05 But it's not working with 10.9.2 update's "AMD6000Controller.kext" look here I don't understand what kralbesiktas said. Do you?
  9. SUCCESS AMD Radeon HD 6650M: Name: ATY,Ipomoea Type: Display Controller Driver Installed: Yes MSI: Yes Bus: PCI Slot: PCIe Slot-1 Vendor ID: 0x1002 Device ID: 0x6741 Subsystem Vendor ID: 0x1025 Subsystem ID: 0x0513 Revision ID: 0x0000 Link Width: x16 Link Speed: 2.5 GT/s it's not really big deal to get working whole system for PACKARDBELL LS44HR Users [[[[[ I bought a Samsung 840 pro 256gb about 1 month before and it's changed my life that i couldn't imagine ]]]]]]
  10. I provided the vbios.rom file with this code " ioreg -arw0 -d1 -n display | xpath '//key[.=ATY,bin_image]/following-sibling::*[1]/text()' | base64 -D -o ~/Desktop/vbios.rom " Lacedaemon compiled a dsdt from my dsl for 10.8.2 but I had a pure dsdt without no edit you can look here ( http://www.osx86.net...html#post136268 ) by the way I don't need the AppleHDA.kext because my alc269 working good (I had some trouble with mic and headphone when I was using 10.8.2 but now I am using 10.8.3 and everything is working fine also launch manager began to work dsdt.aml.zip vbios.rom.zip AppleHDA.zip
  11. if I attach my dsdt can you edit for 10.8.3 and if you make a video tutorial about all these stuffs (manifest(obvious)one) will make me and who has like mine issue happy
×