Jump to content

metamorphism

Members
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

About metamorphism

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. PCI boards not recognized on ASUS M3A78-EM

    Hello: Thanks again for the help. You are correct, it is the 4Pi SE-II 5 Volt PCI card that I'm attempting to install in the hackintosh. It is unfortunately a proprietary card and the company is no longer in business. Hence there is little to no chance of finding a driver set or modified kexts anywhere. I'm sure I have the most recent set of drivers and I've put them up at www.sfu.ca/mdd/transfer/ You should be able to get them from there to have a look at.
  2. PCI boards not recognized on ASUS M3A78-EM

    The kext is loaded in LibraryStartupItems/FPXDriver The only part of the kext that can be edited is StartupParameters.plist Its code is: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>Description</key> <string>FPXDriver</string> <key>Messages</key> <dict> <key>start</key> <string>Loading FPXDriver</string> <key>stop</key> <string>Unloading FPXDriver</string> </dict> <key>OrderPreference</key> <string>None</string> <key>Provides</key> <array> <string>FPXDriver</string> </array> <key>Requires</key> <array> <string>Disks</string> </array> </dict> </plist> > > In the G4 the information is as follows: > > Type: Other Bridge Device > > Driver Installed: Yes > > Bus: PCI > > Slot: SLOT-4 > > Vendor ID: 0x10b5 > > Device ID: 0x9050 > > SubSystem Vendor ID: 0x10b5 > > Subsystem ID: 0x1092 > > Revision ID: 0x0002 Can you tell me what mods I need to do to get the card working? Are the mods only to the StartParameters.plist in the LibraryStartupItems/FPXDriver folder or do I need to make modes elsewhere as well. Thanks for the help
  3. PCI boards not recognized on ASUS M3A78-EM

    I can use LSPCI and see the card information. This returns some vague card info about PCI-Bridge device, Vendor ID: 0x10b5, and Device ID: 0x9050. The drivers are loaded as legacy kexts via Rosetta and I suspect as the card is not seen in About this Mac, the driver is not being loaded. Looking at the console app log, the system tries to load the driver, but can't seem to find the PCI card. Is there a boot option line I can use to get About this Mac to see the PCI cards?
  4. Beautiful install from OSX install disk. Everything is rock solid stable and running smoothly except I can't see any cards on the PCI bus. I've tried about 10 cards now that my G4 can see, but they do not show up on my hackintosh. I've tried the PCIRootUID=1, npci=0x2000 and npci=0x3000 and still nothing is visible. Any ideas out there?
×