Jump to content
InsanelyMac Forum

dnld

Members
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

About dnld

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday 03/01/1970

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Thanks HUSABER my Audio system Chip is "SigmaTel STAC9274D", physically I could not inspect. The web site "http://www.bit-tech.net/hardware/2007/02/27/Intel_D975XBX2/1" showing this only. I will try "Azalia" as you advice. Thanking you.
  2. Thanks HUSABER for your kind reply. But I am sorry that these are also not working with my hardware. So, if you have any information please share with me. One more thing I like to state that in Systeminfo Audio (Built In) showing No Built-in Audio. Is there any wrong? In this condition also I am getting stereo audio without any problem.
  3. I am not getting 5.1 surround sounds in my Hakintosh (iATKOS L2 + Combo update) 10.7.4. My motherboard is Intel D975XBX2, Installed Voodoo driver. Sound : Intel 82801G SigmaTel 9227 audio codec SigmaTel 9274D audio codec Please guide me what to do? With regards Donald
  4. I am very much new to this forum. I do not know the rules of the forum regarding repeat post. So I am writing the same thing here to get some help from experts. Same thing I posted in the New Users Lounge, but no body yet replied. Due to this I am writing here again. I tried to install Mac OS X in my system configuration listed below. Ultimately I could success at iAtkos L2 with some hardware change. My system Configuration was as below: Motherboard : Intel Corporation D975XBX2 BIOS : i975 (with updated bios BX97520J.86A.2838 of 9/3/2008) Sound : Intel 82801G SigmaTel 9227 audio codec SigmaTel 9274D audio codec Lan Card : Intel 82573E/82573L Gigabit Ethernet Controller IEEE-1394a Serial ATA Controller : Marvell 88SE6145 Serial ATA Processor : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz Memory : Corsair XMS2 DDR2 PC2-6400 (400Mhz) (4GB Duel channel) Graphic Card : XFX nVidia 8600GT 256mb DDR3 As Display card 8600GT does not support VGA output only DVI giving output, I changed it to my another card nVidia Sparkle 8400GS 512MB and found both the ports are working fine with all resolution by only enabling nVidia Enabler option. Now the system is updated to 10.7.4 by combo updater. I came here to get some help regarding my other SATA port connectivity apart from the main. My other SATA Controller is Marvell 88SE6145. But not showing the drives connected with these (4-nos) ports. Where as it was working fine in windows system, with a driver form Asus. I tried 2 to 3 manipulations found from various forums, but with no results. Moreover I do not require RAID I need these are only for storage purpose. If some one know the process or some one could configure this card in Mac os/Hakintosh please guide me so that I can use it in my Mac os installation. Thanking you, With regards, Dnld
  5. dnld

    Introduce yourself.

    Hello every body. I am new to this forum & I am from India. I love photography, so for post processing need photo editing software. So trying to install Mac OS in my present Intel base desktop, as Mac OS is much stable than Windows. Thanking you, Dnld.
  6. Mac os X Installation on D975XBX2 I am very much new to Mac OS, and need guidance. I tried lots of combination, now my system is booting with iATKOS 10.4.8. But to getting it booted in this version I deleted the Geforce, Nvidia drivers from /System/Library/Extentions directory (As per the guidance of some forum, but lost the link). Now I am getting only basic display without other resolutions. This guidance I found in one of the forums for hakintosh. But one problem I observed that the web browser getting hung when browsing. Is it my fault or some problem with the system I could not understand? I got some other guidance from this forum to upgrade to 10.4.10 and updated. But still my display card driver not found. Please guide me how to upgrade my system to at least Snow Leopard, so that I can use photo editing software working properly. My system Configuration is as below: Motherboard : Intel Corporation D975XBX2 BIOS : i975 (with updated bios BX97520J.86A.2838 of 9/3/2008) Sound : Intel 82801G SigmaTel 9227 audio codec SigmaTel 9274D audio codec Lan Card : Intel 82573E/82573L Gigabit Ethernet Controller IEEE-1394a Serial ATA Controller : Marvell 88SE6145 Serial ATA Processor : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz Memory : Corsair XMS2 DDR2 PC2-6400 (400Mhz) (4GB Duel channel) Graphic Card : XFX nVidia 8600GT 256mb DDR3 With regards Dnld New Development : Yesterday I tried to install iATKOS 5 (inside showing i4.1, Mac OS X 10.6.3) and working fine after deleting Geforce and Nvidia from its place. But could not find out any driver for my Display card. Please give me some guidance to work it properly. With Redards Dnld =X-X= Ultimately I installed Mac OS X 10.7.2 and found it working fine. But with the display card "XFX Nvidia 8600 GT 256 GDDR2" not getting dual monitor support. Only DVI port giving disply, if I connect both the monitor it is unable to boot and not giving any signal for the display and the displays are going to sleep mode. If some body know how to fix it please guide me to solve the problem. With regards Dnld. After installing 10.7.2 upgraded to 10.7.4, I changed graphics card and found it is working with all resolutions. Motherboard : Intel Corporation D975XBX2 Graphic Card : XFX nVidia 8600GT 256mb DDR3 (does not support duel monitor) Changed to : nVidia Sparkle 8400GS 512MB (Working fine with duel as well as all resolution) Now I need help to configure: Serial ATA Controller : Marvell 88SE6145 Serial ATA as normal mode of operation. I have storage devices on these extra SATA port and after installing one driver for the marvell from Asus it was working fine (Not RAID mode). If some one know the process or some one could configure this card in Mac os/Hakintosh please give me some information. If it is not possible than also inform me. With regards Dnld ==XX== Finally I came to know that "Marvell 88SE6145" dose not working with MAC OS. So I decided to change my motherboard. ==XX==
×