Jump to content
InsanelyMac Forum

dta

Members
  • Content count

    17
  • Joined

  • Last visited

  1. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    I fixed the sleep issue with the monitor staying black and not powering back on after wake! It was USB related. I compared DSDTs from Apple's new MacBookAir5,2 and MacBookPro9,2 as well as the IOREGs. You have to use a known USB fix and edit your DSDT and put the following DSM methods inside your USB devices (mine where EHC1, EHC2, XHC): Method (_DSM, 4, NotSerialized) { Store (Package (0x09) { "AAPL,current-available", 0x0834, "AAPL,current-extra", 0x0898, "AAPL,current-extra-in-sleep", 0x0640, "AAPL,max-port-current-in-sleep", 0x0834, Buffer (One) { 0x00 } }, Local0) DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0)) Return (Local0) } Please let me know if this fixes your wake issues.
  2. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    I found some additional device properties from MacBookAir5,2 and MacBookPro9,2 on this site http://tdev.me/2010/...ardware-dumps/. Not sure if something is useful. MacBookAir5,2: <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <string>0x01660009</string> <key>boot-gamma-restored</key> <data> AAAAAAAAAAA= </data> <key>graphic-options</key> <string>0x0000000c</string> <key>saved-config</key> <data> VQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAEAAgAJAGYBAAAAAgDSAPoAQAAAACYCEAeoBAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAEDAwEA BhDwnAIBYAAAAAAAAAABApBaTAWgBYQDoAAAABoAAAAwACAAAwAGAKAFhAMA GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAA= </data> </dict> MacBookPro9,2: <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> AwBmAQ== </data> <key>AAPL00,DataJustify</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL00,Dither</key> <data> AAAAAA== </data> <key>AAPL00,DualLink</key> <data> AAAAAA== </data> <key>AAPL00,InverterFrequency</key> <data> AAAAAA== </data> <key>AAPL00,LinkFormat</key> <data> AAAAAA== </data> <key>AAPL00,LinkType</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL00,PixelFormat</key> <data> AAAAAA== </data> <key>AAPL00,T1</key> <data> AAAAAA== </data> <key>AAPL00,T2</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL00,T3</key> <data> yAAAAA== </data> <key>AAPL00,T4</key> <data> yAAAAA== </data> <key>AAPL00,T5</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL00,T6</key> <data> AAAAAA== </data> <key>AAPL00,T7</key> <data> kAEAAA== </data> <key>boot-gamma-restored</key> <data> AAAAAAAAAAA= </data> <key>graphic-options</key> <data> BAAAAA== </data> <key>saved-config</key> <data> VQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAEAAgADAGYBAAAAAADIAMgAAAAAAF4BEAcPAQAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAEBAgUA BhDFnAIBAAQAAAAAAAAAACBDUgQABSADjwAAAC4AAAAwACAAAwAGAAAFIAMA FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAA= </data> </dict>
  3. dta

    bluetooth 4.0

    They are all pretty much the same ... I have a Digitus DN-30210, you get it in Germany, it's basically the same as Delock or this one here: http://www.ebay.de/itm/Dual-Mode-Bluetooth-4-0-Micro-USB-Dongle-Low-Energy-Technology-Wireless-Adapter-/290745793552?pt=US_USB_Bluetooth_Adapters_Dongles&hash=item43b1ccbc10. But there are a lot more that look exactly the same. They are not going to work OOB in Lion, you have to edit the kext file ... also there are some issues if you want to use it to wake up from sleep. But they are definitely working OOB in Mountain Lion. Mountain Lion has official OOB support for these 2 dongles: http://www.amazon.com/IOGEAR-Bluetooth-Micro-Adapter-GBU521/dp/B007GFX0PY http://www.amazon.com/Medialink-USB-Bluetooth-Adapter-Technology/dp/B004LNXO28 But as I said a lot more are working if they have the same device id (for example Delock, Digitus).
  4. dta

    HWSensors

    Hey, thanks for all your work put into this. This is on my MSI Z77A-G43 (Fintek F71868AD): Everything is working except for the voltages. I couldn't find my chip in the .plist file (Fintek F71868AD), it is being recognized as: SuperIODevice: found Fintek F71869A on port=0x4e address=0x290 Would you add it?
  5. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    Is someone also experiencing that deinterlacing in DVD player is not working correctly? No matter what settings, it's doing nothing. Switched back to my Geforce 8600GTS to check if it's a bug in ML but it's working there. Also Safari crashed on me twice with an error message from WindowServer in logs. I am currently on my 8600GTS again and no crashes so far.
  6. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    Thanks for your files and good to know your sleep is working. Maybe it's because you have a mobile chipset and myself and McDan are running desktop chipsets. I'm wondering if your device and revision id match exactly with your ig-platform-id, because on my system they don't. I'm not sure about this but in your AGPM injector you have max-power-state 17 ... aren't there 19 states from 350-1300? Maybe you could try if you are getting higher OpenGL bench results.
  7. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    Is someone with working HD4000 able to wake up from sleep? My system wakes up but monitor stays black, darkwake=0 does not help ... the monitor does not get a signal from HD4000. While testing I also noticed some stability issues when overclocking ... anything higher than normal clock (even if I crank up VCore like crazy) will result in a crash as soon as I entered my password and desktop is loading. I think it is a graphics problem because I am getting this repeated times before crash: WindowServer[77]: CGXGetConnectionProperty: Invalid connection 42499 But might be my mainboard not being able to handle overclocks well. Without overclock everything runs fine, weird thing is that I can overclock my GPU without that crash happening, but not my CPU.
  8. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    1. Yes, you have to type them exactly on the machine with HD4000 you are going to use 2. http://www.sendspace.com/file/pp1cjz 3. No, both should be recognized (but you would have to enable integrated graphics in BIOS, not PEG)
  9. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    Finally fixed my pstates issue and AGPM is now also loading correctly! This one drove me crazy unitl I figured it out... my SMBios.plist was somewhat corrupted or there have been missing some entries (I used one generated with Champlist). I created a new one with Chameleon Wizard which contains much more information and now everything works again. SpeedStepping, TurboBoost, AGPM loading up!
  10. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    Could you do me a favor and check if you are getting more than 2 pstates? Are you using p- and cstate generation in Chameleon? Also does AGPM load on your system with MacMini5,1 SMBIOS?
  11. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    That's great, glad it works now! You don't have to spend money.
  12. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    You have to use gfxutil (google for it) to get device path, command is either: ./gfxutil -f display or maybe ./gfxutil -f GFX0 (if you also have dedicated graphics installed) or maybe ./gfxutil -f IGPU (if you also have dedicated graphics installed) Copy this device path or save it somewhere then you need a .plist with injections (here is mine: https://rapidshare.c...xutil.plist.zip). Paste in your device path and set AAPL,ig-platform-id. Then gfxutil again to get string ./gfxutil -i xml -o hex ./gfxutil.plist ./string.hex
  13. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    My HD4000 also reports 01620009 but I'm using 01620005 and it works on a MSI Z77A-G43 (only EFI string, no DSDT). You could try setting GraphicsEnabler to yes or no and check if that makes a difference. I had to set my VRAM for HD4000 in BIOS to either 32MB or 64MB otherwise I got stripes and graphics errors or it was very unstable. What exactly is working and what not? Which SMBIOS are you using? Are you able to boot into OSX?
  14. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    8800000001000000010000007c0000000200000002010c00d041030a000000000101060000027fff0400100000006d006f00640065006c0000001a000000496e74656c20484420477261706869637320343030302c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d006900640000000800000005006201
  15. dta

    HD4000 full acceleration for 10.8 / 10.7.5

    Hmm, I can't get AGPM to load. Tried different models in SMBIOS, but nothing worked. Also I've noticed that there is now no more TurboBoost, highest clock is standard clock ... but I think this might be normal due to max TDP restrictions? Not normal should be that I'm now only getting 2 pstates using the generators in Chameleon. Before enabling the HD4000 I've been getting a minimum of 6 pstates. Update: I have fixed the TurboBoost issue (had to enable "Adjust CPU Frequency in OS" in BIOS), weird because with HD4000 disabled I didn't had to do that. Pstates are still not working correctly, Chameleon simply doesn't generate them. I suppose it would work if I would create my own SSDT. Update2: Everything Fixed! See post #41
×