Jump to content

Cyberdevs

Local Moderators
  • Content Count

    4,003
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    42

File Comments posted by Cyberdevs


  1. On 12/2/2019 at 4:56 AM, ashcliffe said:

    The setup worked really well. Thank you.

    I got AR9285 working on Catalina. There is a small problem: the signal strength shows 1 dot at the bottom only. The laptop is less than a meeter away from the router and it looks odd. Any ideas?

    Hi, as far as I know the signal strength shouldn't be affected at all, the only thing that comes to mind is to make sure the antennas are connected correctly.


  2. On 10/19/2019 at 9:43 PM, NavHac said:

    Add it to your clover/kext/other/ directory, My WDN4800 worked without any issue.

    IO80211Family.kext.zip

    Yeah it works, it wasn't working before I have been testing this since Mojave's release so I made the installer; but now using the clover/kexts/other works on both Mojave and Catalina. I guess the new revisions of clover made this possible which wasn't working before.

     

    22 hours ago, chriz74 said:

    doesn't work on catalina final, sip is disabled.

    You need to disable SIP in recovery mode, boot into macOS and run the installer and once you're done you need to reboot back into recovery and then you need to rebuild caches and prelinkedkernel and then boot back into macOS OR use the steps that @haunteddevil619 suggested.

  3. Gatekeeper Toggler

    1,939    34

    2 minutes ago, BALDY_MAN said:

    @Cyberdevs i tryed iAtherosInstaller on its own but it would not work for me. I got a long list and it didn't load the kext for me. in 10.15 Beta (19A536g. that's why I used the gatekeeper tool

    Thanks for the reply I'll check it out and see if there's an issue with the 19A536g build.

  4. Gatekeeper Toggler

    1,939    34

    7 minutes ago, BALDY_MAN said:

    @Cyberdevs thanks you for your Great software. I used vertion 3 in Catalina 10.15 Beta (19A536g) to use the Atheros Installer to get my TP-Link 4800 wifi card working. thanks again. I now have wifi

    You are most welcome :)

    But the AtherosInstaller should work ok on its own there's no need to disable Gatekeeper and/or enable the Write Access to the root partition.

  5. Gatekeeper Toggler

    1,939    34

    On 6/30/2019 at 7:09 AM, Sherlocks said:

    i still love it.

    can you make app to easily control system partition with icon on statusbar like this app https://github.com/newmarcel/KeepingYouAwake ?

     

    simple and easy

     

    for catalina
    sudo spctl --master-disable
    sudo mount -uw /
    sudo killall Finder

     

    for example

    if checked started option with command above, enter macos, automatically command sudo mount -uw /, sudo killall Finder. 

     

    always thanks in advance :)

     

    I'll see what I can do :)


  6. 18 hours ago, Gigamaxx said:

    Note:  Catalina needs the Mojave IO80211familykext (modified with Atheros40kext in plugins) to work.   I tested Atheros40 in L/E and Clover but a no go.   Tested by modifying the Catalina IO80211Familykext with Atheros40 but it didn't work either.   It needed the Mojave IO80211 version to finally work.   Just something to look into, it seems these Catalina kexts can't be modified (read only)?

    Thanks for sharing your findings I know that there are issues with only using the AirPortAtheros40.kext, there are other dependencies and I'm already working on my Atheros Installer and it's working on my WiFi adapter by adding some extra kexts. I'm still testing it so it will be ready soon.;)


  7. 11 hours ago, iciconnect said:

    I’ll try this again in a moment. I had noticed I was on Boot Rom 138.0.0.0.0. So I updated it to 140.0.0.0.0. Do you think that could’ve been the issue?

    No I don't think that's the issue but you can update the SMBIOS section in the config.plist to update the ROM version however the most important thing is that to fix permissions and update the kext cache correctly and see if that resolves the issue.

    The installer does the permission fix and the kext cache update but use Mac Optimizer app's "Rebuild System Caches" and see if that helps.


  8. 19 hours ago, iciconnect said:

    Hello does this work for 10.14.3?

    I did a test install on a empty partition. I installed OS 10.14 after setup I installed the AirportAtheros40.text installer. WiFi worked after disabling SIP from recovery. I tried to install the app on my normal Mojave SSD version 10.14.3 and it failed.

     

    Even after disabling SIP. I’m not sure if it had anything to do with me using Time Machine to restore my files before installing the AirportAtheros40.text application. Or if there’s something new find in this version of Mojave that stops the install from taking place. I’m getting all types of error messages about AirportAtheros40.text not located or missing from such and such.

    Hello iciconnect.

    The installer should work fine under macOS 10.14.3 I just ran a test and everything worked just fine. About the SIP you don't have to disable it from recovery mode just use the CsrActiveConfig=0x67 under the Rt Variables in your config.plist to disable SIP. Once you changed the CsrActiveConfig to 0x67 reboot the macOS and the run the installer. If you still have the issues post some screenshots from the errors you are getting so I can see what's going on.

    About the links on Tony's site we do not support their methods or apps so please read the Rules about that.


  9. 4 hours ago, Carlos Novas said:

    Saludos. Cyberdevs todo marchaba bien con la aplicación pero al reinstalar el sistema a 10.14.1 no hay manera de que aparezca la conexión Wifi, alguna manera de solucionar gracias 

    Saludos @Carlos Novas

    If your wifi adapter is using the Atheros chipset the issue you're having most likely is due to the system caches.

    Use this app to rebuild the system caches and after that the wifi will be back.

×