Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Past hour
  2. iCanaro

    Problemi aggiornamento 10.14.4

    se non hai altri hack, windows almeno ce l'hai giusto... scarichi e installi mini tool partition wizard, monti ed assegni una lettera alla EFI, la browsi con total commander o explorer++ avviato da admin scarichi clover la versione non installer https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Bootable_ISO/ la 4920 la decomprimi e copi la il contenuto della cartella BOOT e cloverx64.efi dentro clover, nella tua EFI cosi facendo hai clover aggiornato... eventualmente stessa cosa per i kext che hai in uso se fai tutto per bene, poi parte
  3. fabiosun

    OpenCorePkg

    Hi to all first one here to ask Reading configuration pdf it seems activating PlatformInfo /Automatic yes we Bypass generic configuration For me this is the only way to boot otherwise I have Hang you see in first pictures Could be possible to have generic parameter to boot in not automatic way (PlatformInfo /Automatic=NO)? Other minor problem I have are: Applealc acpi rename seems not work here
  4. Andrey1970

    OpenCorePkg

    @Allan Please, rename subforum to OpenCore. Please, rename this topic to OpenCore Installation and use.
  5. fabbrizio84

    Problemi aggiornamento 10.14.4

    mi sai indicare come aggiornare clover? per ora ho solo accesso al boot di clover, oltre non riesco ad andare
  6. mtc88

    WhatEverGreen Support Topic

    Hi everyone, maybe someone can help me? whatevergreen doesnt properly load the amd firepro m4000 in a HP 8570w laptop. (i7 3720qm, qm77 chipset) I can boot into a black screen if I inject ATI through clover, but with whatevergreen (radpg=15) I can't boot at all. Sierra 10.12.6 allows me to boot but with only 7 mb ram, GPU not properly activated, high sierra and mojave I can't even get to the installer. attached is the Vbios, which appearantly can't be dumped with GPU-Z or clover? (Or i'm maybe just too inept) thanks to anyone reading/thinking! FirePro_M4000_VER015.024.000.002.044321-HP(Foxconn).ROM.zip
  7. iCanaro

    Problemi aggiornamento 10.14.4

    secondo me sei l'ennesimo con questo problema... se non si segue mai poi ci si ritrova cosi da mojave 10.14.4 è tassativo avere clover aggiornato, ora non mi ricordo esattamente da che versione l'hanno risolto, ma tu installa l'ultimo clover e vedrai che poi avvii
  8. Today
  9. fabiosun

    OpenCorePkg

    Thank you @Allan so we can't help to betatest for now waiting for some devs/coders opening a generic thread to fill with some useful/unuseful info
  10. Allan

    OpenCorePkg

    Hi @fabiosun, how are you? No you're not missing anything. Only Devs and Coders can open new topics, we need to made this action because the mess with Spammers, some of then are in the Members group. Sorry man
  11. fabbrizio84

    Problemi aggiornamento 10.14.4

    Ciao a tutti, ho effettuato l'aggiornamento sul sistema in firma al 10.14.4 ma ora mi da il problema in screenshot. "Failed to inizialize graphics firmware" dopodiché l'avvio si blocca. i precedenti aggiornamenti che avevo fatto era sempre andati a buon fine. Nella configurazione del bios io ho sempre mantenuto la gpu interna attiva per poter far funziona la rx580, anche se in teoria la mia configurazione richiede di disattivarla. se provo a disattivarla mi da busy timeout: 'AppleACPICPU' Qualcuno sa darmi qualche indicazione Grazie
  12. mrjayviper

    Clover General discussion

    1. Are the recent versions of clover suitable for high Sierra? 2. What version is recommended for Mohave? Thanks a lot!
  13. I have same issues. Create new users doesn't help. Reinstall or reupdate macOS with update combo.
  14. HerGui

    Intel HD Graphics (2500) Ivy Bridge macOS HighSierra

    Could you restore the screenshots please? I really need this.
  15. shadowblack3

    DSDT e SSDT

    Descobri o problema, quando eu desabilitava o CSM, não dava video no boot do Clover, era por que no meu monior estava plugado pela DisplayPort no minha placa Nvidia que eu uso para o windows, retirei o cabo e funcionou. Só achei estranho por que nas configurações da placa mãe eu deixei habilitado apenas a IGPU, não sei por que aconteceu isso no Clover. Obs: Continuo sem poder alterar a resolução pelo Clover Configurator, o Clover fixou a resolução 2056x1080 e não muda por nada.
  16. dgsga

    OpenCorePkg

    Good idea. Thanks FredWst for the tip about hiding debug output
  17. shadowblack3

    DSDT e SSDT

    Vi aqui, da suporte sim. no about clover marca: Clover v2.4k r4922, agora no clover configurator marca Clover v2.4k r4920 Atualização: Reinstalei o Clover mas continua a mesma coisa.
  18. JorgeMax

    DSDT e SSDT

    Pois confirme se seu IGPU dá suporte a EFI. Vá no Windows e use o GPU-Z e veja: Aqui eu uso a última versão do Clover: Clover v2.4k r4920 E está tudo OK, desde sempre
  19. JorgeMax

    DSDT e SSDT

    Veja a configuração na BIOS da minha placa-mãe: Deixei: OS Type = Windows 8 whql CSM = Never Não sei como é a sua interface de configuração. Já que sua placa é mais moderna que a minha
  20. shadowblack3

    DSDT e SSDT

    Percebi que em about clover a resolução é outra e no config.plist está a que eu coloquei, mas não esta alterando ela no clover. Realmente pode ser um bug. Estranho, que tipo de configuração que pode estar errada?
  21. JorgeMax

    DSDT e SSDT

    Olha isso: O meu acima mostra o VFCT que mostra que minha placa de vídeo está inicializando em EFI. O Clover reconhece a resolução correta aqui Agora o seu: O seu acima não tem
  22. shadowblack3

    DSDT e SSDT

    Já esta desabilitado, mas não consigo alterar a resolução de jeito nenhum
  23. JorgeMax

    DSDT e SSDT

    Usa IGPU né? Ela deve usar bios EFI (GOP), então desativa o módulo CSM na BIOS da placa-mãe
  24. Andrey1970

    OpenCorePkg

    Yes
  25. use only it, usb work with this clover folder, don't need any ssdt CLOVER.zip
  26. FredWst

    OpenCorePkg

    DisplayLevel = 0 and Target = 0 in Misc Debug NVRAM 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 bootercfg = log=0 debug=0 level=0 bootercfg-once = log=0 debug=0 level=0 Fred
  27. dgsga

    OpenCorePkg

    The only issues I have so far are not being able to turn off efi verbose debug output during FV2 boot and the boot picker not showing one of my SATA SSD drives. Apart from that it works 100%. Reading the very comprehensive configuration PDF makes it easy to set up all drivers, kexts and device injection. The reason it appeals to me is that the code base is minimal and there’s no legacy cruft. Hats off to vit9696!
  1. Load more activity
  • Newsletter

    Want to keep up to date with all our latest news and information?

    Sign Up
×