Jump to content
InsanelyMac Forum
The search index is currently processing. Activity stream results may not be complete.

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Past hour
  2. kolokos33

    Ozmosis

    ok. ERROR: Image exploded... ! Program exited with errors ! Status code: 17 mumus-iMac:~ mumu$
  3. dragonflylee

    Lenovo Yoga 730 panic during intallation

    try this clover , which work fine in my yoga730-13 https://www.tonymacx86.com/threads/solved-lenovo-yoga-730-13ikb-install-high-sierra-success.248764/
  4. fabiosun

    HWSensors3

    ciao Vector Here is the error For your info I have changed my platform and this is a different CPU and motherboard chipset from our first alpha testing
  5. Kynyo

    Ozmosis

    rename original rom as base.rom, put in BaseROM folder then re-run the script.
  6. Helo everyone There is way to fix power managemen for broadwell platform?? Thank you before
  7. Today
  8. good
  9. kolokos33

    Ozmosis

    It's not working mumus-iMac:~ mumu$ /Users/mumu/Downloads/OzmosisToolKit/OzMToolKit.sh Running OzMToolKit V 0.0 from /Users/mumu/Downloads/OzmosisToolKit getrom=0 You have 1 Roms: base.rom Running OZMTool, using base as the base image Creating base.rom OZMTool - v0.3 Warning: No KEXT-dir given! Injecting only Ozmosis files! Warning: No DSDT file given! Will leave DSDT as-is! Info: Aggressivity level set to 'Do nothing - Inject as-is'... Info: Compressing CORE_DXE is selected! Injecting FFS into BIOS... * Current file: '1FA1F39E-FEFF-4AAE-BD7B-38A070A3B609_PartitionDxe.ffs'... * File not existant, inserting at the end of volume * Current file: '4CF484CD-135F-4FDC-BAFB-1AA104B48D36_HfsPlus.ffs'... * File not existant, inserting at the end of volume * Current file: '961578FE-B6B7-44C3-AF35-6BC705CD2B1F_EnhancedFat.ffs'... * File not existant, inserting at the end of volume * Current file: 'AAE65279-0761-41D1-BA13-4A3C1383603F_Ozmosis.ffs'... * File not existant, inserting at the end of volume * Current file: 'AC255206-DCF9-4837-8353-72BBBC0AC849_OzmosisHorizontalTheme.ffs'... * File not existant, inserting at the end of volume * Current file: 'B34E5765-2E04-4DAF-867F-7F40BE6FC33D_Extfs.ffs'... * File not existant, inserting at the end of volume * Current file: 'C57AD6B7-0515-40A8-9D21-551652854E37_HermitShellX64.ffs'... * File not existant, inserting at the end of volume * Current file: 'DADE1001-1B31-4FE4-8557-26FCEFC78275_SmcEmulatorKext.ffs'... * File not existant, inserting at the end of volume * Current file: 'DADE1002-1B31-4FE4-8557-26FCEFC78275_DisablerKext.ffs'... * File not existant, inserting at the end of volume * Current file: 'DADE1003-1B31-4FE4-8557-26FCEFC78275_InjectorKext.ffs'... * File not existant, inserting at the end of volume Compressing CORE_DXE to save space... * File was injected compressed successfully! Deleting non required Filesystem FFS... * Removed 'FileSystem' [93022F8C-1F09-47EF-BBB2-5814FF609DF5] succesfully! Reconstructing final image... reconstructVolume: 8C8CE578-8A3D-4F1C-9935-896185C32DD3: root volume can't be grown ERROR: Image exploded... ! Program exited with errors ! Status code: 17 mumus-iMac:~ mumu$
  10. Slice

    HWSensors3

    Mouse X,Y ?
  11. Hi Hypervisors, I have been working to move my Late 2009 Xserve MacOS Server onto Ubuntu 18.04 LTS QEMU/KVM based virtual machine using OVMF and Clover. After much effort and testing based on the following information from: Kraxel's, Kholia, Gordon Turner and Clover site: https://www.kraxel.org/blog/2017/09/running-macos-as-guest-in-kvm/ https://github.com/kholia/OSX-KVM https://gist.github.com/gordonturner/2a2e5ecde5e7860b52e2 https://clover-wiki.zetam.org/Home I have now managed to get OVMF/Clover boot and install of MacOS Sierra. I started with Ubuntu 16.04 initially but this required download and compile of QEMU to get update of machines to: pc-q35-2.9 or better, so I moved to Ubuntu 18.04, which has pc-q35.2.11 available as standard. So I am now working with standard Ubuntu 18.04 LTS based systems with following packages: kvm/qemu/libvirt/bridge-utils/ovmf/virt-manager As I want to use PCIe Passthrough for a number of PCIe card currently installed in the server (SmallTree 10GbE & Areca ARC-1883 SAS RAID) I set up my machine with linux kernel boot configuration (/etc/default/grub) of: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="iommu=1 intel_iommu=on" (as my machine is intel VT-d based HW virtualisation) This resulted in creation of a number of iommu groups (see /sys/kernel/iommu_group directory for this and this posting for information: https://forum.level1techs.com/t/ubuntu-17-04-vfio-pcie-passthrough-kernel-update-4-14-rc1/119639 , noting that Ubuntu 18.04 LTS has kernel version: 4.15.0-22-generic so there is no need to do kernel update for iommu to work). Using bare minimal Clover config.plist: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>Boot</key> <dict> <key>Arguments</key> <string></string> <key>DefaultVolume</key> <string>clover</string> <key>Debug</key> <false/> <key>Secure</key> <false/> <key>Timeout</key> <integer>3</integer> </dict> <key>GUI</key> <dict> <key>Scan</key> <dict> <key>Entries</key> <true/> <key>Tool</key> <true/> </dict> <key>ScreenResolution</key> <string>1024x768</string> <key>Theme</key> <string>embedded</string> </dict> <key>RtVariables</key> <dict> <key>BooterConfig</key> <string>0x28</string> <key>CsrActiveConfig</key> <string>0x3</string> </dict> <key>SMBIOS</key> <dict> <key>Trust</key> <false/> </dict> <key>SystemParameters</key> <dict> <key>InjectKexts</key> <false/> <key>InjectSystemID</key> <true/> </dict> </dict> </plist> And following Clover UEFI drivers: apfs.efi AppleImageCodec-64.efi AppleKeyAggregator-64.efi AppleUITheme-64.efi DataHubDxe-64.efi FirmwareVolume-64.efi FSInject-64.efi OsxFatBinaryDrv-64.efi PartitionDxe-64.efi SMCHelper-64.efi UsbKbDxe-64.efi UsbMouseDxe-64.efi VBoxHfs-64.efi I can boot MacOS, but it is very very slow... it sits on the apple boot logo for over a minutes before finally moving onto the progress bar. The other problem I have is that no PCI or Network devices appear in the "About This Mac" System Information Report and I cannot get any network connectivity from bridged E1000 network device. Here is my virtlib.xml dump for the virtual machine: <domain type='kvm' xmlns:qemu='http://libvirt.org/schemas/domain/qemu/1.0'> <name>NAME-server-macos-10.12</name> <uuid>38986f0a-d1fd-476d-8478-3220afa50422</uuid> <memory unit='KiB'>16777216</memory> <currentMemory unit='KiB'>16777216</currentMemory> <vcpu placement='static' current='2'>8</vcpu> <os> <type arch='x86_64' machine='pc-q35-2.11'>hvm</type> <loader readonly='yes' type='pflash'>/usr/share/OVMF/OVMF_CODE.fd</loader> <nvram>/home/USER/Documents/virtual-machines/NAME.server.macos-10.12/OVMF_VARS.fd</nvram> <bootmenu enable='yes'/> </os> <features> <acpi/> <vmport state='off'/> </features> <cpu mode='custom' match='exact' check='full'> <model fallback='forbid'>Penryn</model> <vendor>GenuineIntel</vendor> <topology sockets='2' cores='4' threads='1'/> <feature policy='require' name='vme'/> <feature policy='require' name='x2apic'/> <feature policy='require' name='hypervisor'/> <feature policy='require' name='invtsc'/> <feature policy='require' name='aes'/> <feature policy='require' name='xsave'/> <feature policy='require' name='avx'/> <feature policy='require' name='xsaveopt'/> <feature policy='require' name='avx2'/> <feature policy='require' name='smep'/> </cpu> <clock offset='utc'> <timer name='rtc' tickpolicy='catchup'/> <timer name='pit' tickpolicy='delay'/> <timer name='hpet' present='no'/> </clock> <on_poweroff>destroy</on_poweroff> <on_reboot>restart</on_reboot> <on_crash>destroy</on_crash> <pm> <suspend-to-mem enabled='no'/> <suspend-to-disk enabled='no'/> </pm> <devices> <emulator>/usr/bin/kvm-spice</emulator> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='qcow2'/> <source file='/home/USER/Documents/virtual-machines/NAME.server.macos-10.12/NAME-hd1-01.qcow2'/> <target dev='sdb' bus='sata'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='1'/> </disk> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='raw'/> <source file='/home/USER/Documents/virtual-machines/images/macos-sierra-install.img'/> <target dev='sdc' bus='sata'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='2'/> </disk> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='qcow2'/> <source file='/home/USER/Documents/virtual-machines/images/clover-boot-24k-r4458.qclow2'/> <target dev='sdd' bus='sata'/> <boot order='1'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='3'/> </disk> <controller type='usb' index='0' model='ich9-ehci1'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1d' function='0x7'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci1'> <master startport='0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1d' function='0x0' multifunction='on'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci2'> <master startport='2'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1d' function='0x1'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci3'> <master startport='4'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1d' function='0x2'/> </controller> <controller type='sata' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1f' function='0x2'/> </controller> <controller type='pci' index='0' model='pcie-root'/> <controller type='pci' index='1' model='dmi-to-pci-bridge'> <model name='i82801b11-bridge'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1e' function='0x0'/> </controller> <controller type='pci' index='2' model='pci-bridge'> <model name='pci-bridge'/> <target chassisNr='2'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x01' slot='0x00' function='0x0'/> </controller> <controller type='pci' index='3' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='3' port='0x10'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x0' multifunction='on'/> </controller> <controller type='pci' index='4' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='4' port='0x11'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x1'/> </controller> <controller type='pci' index='5' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='5' port='0x12'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x2'/> </controller> <controller type='pci' index='6' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='6' port='0x13'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x3'/> </controller> <controller type='pci' index='7' model='pcie-root-port'> <model name='pcie-root-port'/> <target chassis='7' port='0x14'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x4'/> </controller> <controller type='virtio-serial' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x0'/> </controller> <controller type='scsi' index='0' model='virtio-scsi'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x05' slot='0x00' function='0x0'/> </controller> <interface type='bridge'> <mac address='52:54:00:4b:c6:e8'/> <source bridge='br50'/> <model type='e1000'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x01' function='0x0'/> </interface> <serial type='pty'> <target type='isa-serial' port='0'> <model name='isa-serial'/> </target> </serial> <console type='pty'> <target type='serial' port='0'/> </console> <channel type='spicevmc'> <target type='virtio' name='com.redhat.spice.0'/> <address type='virtio-serial' controller='0' bus='0' port='1'/> </channel> <input type='keyboard' bus='usb'> <address type='usb' bus='0' port='2'/> </input> <input type='mouse' bus='ps2'/> <input type='tablet' bus='usb'> <address type='usb' bus='0' port='3'/> </input> <input type='keyboard' bus='ps2'/> <graphics type='spice' autoport='yes'> <listen type='address'/> <image compression='off'/> </graphics> <sound model='ich6'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x02' function='0x0'/> </sound> <video> <model type='vga' vram='65536' heads='1' primary='yes'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x0'/> </video> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <source> <address domain='0x0000' bus='0x0b' slot='0x00' function='0x0'/> </source> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x06' slot='0x00' function='0x0'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <source> <address domain='0x0000' bus='0x0b' slot='0x00' function='0x1'/> </source> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x07' slot='0x00' function='0x0'/> </hostdev> <redirdev bus='usb' type='spicevmc'> <address type='usb' bus='0' port='5'/> </redirdev> <redirdev bus='usb' type='spicevmc'> <address type='usb' bus='0' port='1'/> </redirdev> <memballoon model='virtio'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x04' slot='0x00' function='0x0'/> </memballoon> </devices> <seclabel type='none' model='apparmor'/> <qemu:commandline> <qemu:arg value='-readconfig'/> <qemu:arg value='/home/USER/Documents/virtual-machines/NAME.server.macos-10.12/macos.cfg'/> </qemu:commandline> </domain> Can any one advise of whether I need to update the CLOVER config.plist to add extra items in to allow network and PCI Passthrough to work. Thank you. Regards, Zebity
  12. RandomTech

    Vega Frontier Edition on High Sierra

    Thank you for the detailed explanation, I did everything right back then when I tried but my only problem was to convert the Windows registry file to hex dump.. Now I know how. One question, If I need to keep everything on stock (Fan speed and clocks) do I still need to modify that Windows registry file which is in 0000 in Windows, Or just can convert it to hex dump as it is?
  13. You're welcome I hope you can get your GPU to work in high Sierra
  14. IronManJFF

    Ozmosis

    Should yes, but not required to apply the update
  15. downlodo

    video downloader

    The #1 Free Online Video Downloader allows you to download videos from Facebook, Vimeo, Break, Liveleak, Instagram, Soundcloud, Imgur and many more! download Instagram videos professional- save video from anywhere in SD or HD. One click to download any video directly from any website. The simplest video downloader, ever! Download video and audio from YouTube and similar services on macOS, PC and Linux absolutely for free!
  16. Very kind of you , Cyberdevs, I did not the patched AMDLegacySupport.kext before. Big big Thank you.
  17. millusions

    Show Your OS X Desktop!

    my current Mac Pro 5.1 it's super sweet - everything working fine. DSDT patches by MaLdOn
  18. Download-Fritz

    Clover Bug/Issue Report and Patch

    I see... Well, aside from that and one removed assignation, the patches are either obsolete, absolute rubbish or they add files that shouldn't be
  19. Zenith432

    Clover Bug/Issue Report and Patch

    I see lgao4 just fixed it... And you also patched something in 1d4f84. EDK2 fixed it by changing the BOOLEAN to UINTN. Anyhow, EDK2 doesn't need the changes I made to MdePkg/Include/Base.h. They have a macro NO_MSABI_VA_FUNCS to disable the __builtin_ms_va_* variants. It is used for XCOODE5 in tools_def.template. In GCC, __builtin_ms_va_* always work the same (as Microsoft) whether you use mixed ABI or not. In clang, with x86_64-windows-macho, they can't be used except on some specific older versions identified in Clover mod to Base.h. The implementation of __builtin_va_* works (= is STDC compliant), but is incompatible with Microsoft. In Clover, we have XCODE5 which uses x86_64-windows-macho, and XCODE8 which uses x86_64-apple-darwin, and also some of the macOS support apps shipped with Clover end up including Base.h even though they're not EDK2 EFI binaries. They also use x86_64-apple-darwin. So Clover Base.h needs to handle cases that EDK2 doesn't.
  20. hi, i got myself a Dell 32 inch 4k screen a little while back and it has been a source of much frustration and trail and errors. basically, i've never been able to do 4k at 60Hz and Mac OSX, it does so in windows no problems. also, currently using a MSI GTX 980ti , 4k screen is on Display Port and 2nd screen is DVI, both are 2k 60Hz. there are a couple of programs that help, RDM and DisableMonitor, these can change resolution from a pull down menu. ive also got SwitchResX with which you can define custom resolutions and save them, SIP must be disabled for this you can turn it back on after installing SwitchResX. DisableMonitor shows 4k resolution at 60Hz in the pull down menu, but screen goes black when selected. i've tried different video cards, GTX 760, GTX 770, GTX 780ti and different cables and configurations. I've even tried a Trashcan mac Pro 2013. ive also tried Mac Pros, 2008 and 2010. i've also tried all versions of OSX from 10.10 to current. Windows 10 is nice and crisp 4k but its still {censored} windows. im not saying you wont be able to do it, because my screen is MST and yours might be different. But ive given up trying having pretty much exhausted all possibilities and user forums also reflect my experience with my particular screen model. i can do 2k retina at 30Hz and 2k at 60Hz and thats my dream of building a 4k imac up in smoke the shrunken image and black border is scaling, it's one of the advance options of Nvidia driver. easy fix i think but cables at 4k are very important part of it you cant just use any old cable it needs to be 4k spec
  21. shanal

    Cambiar nombre boot en clover

    Na compañero ya lo intente con el plist edit Pro y nada, no se lo que falla .... pero vamos no soy capaz ... ya l intente con el config.plist de distintas formas y nada? si cambio el tema? puede tener algo que ver?
  22. prueba colocar nullcpupower.kext y -v -f npci=0x3000
  23. For High Sierra there are three kext files which need to be patched: AMD6000Controller.kext AMDRadeonX3000.kext AMDLegacySupport.kext Add you device ID to those kexts and rebuild kextcache and repair the permission and reboot. In the config.plist just add InjectATI=True and add the 6000 to "ATIConnectorsController" under the "Kernel and Kext Patches" and reboot.
  24. chaos150293

    Need HELP! with Intel HD 5500 Broadwell Hackintosh Sierra

    Hey thanx for the reply. i got my advancedsettings in bios where i can change the DVMT pre allocation size so is that patch fixup still required? here is my smbios kext , DSDT and org.chameleon.boot.plist files . please check dsdt.aml kexts.plist org.chameleon.Boot.plist smbios.plist
  25. e97

    Intel 82574L

    Hi, Thanks for this info! Do you think this would fix this error I'm seeing in console when the NIC is heavily loaded (~10k packets/s) [OS X 10.11.6] kernel[0]: 0x<ptr>, 0x<ptr> Intel82574L::outputStart - NoResources from txFrame - pkt tossed kernel[0]: 0x<ptr>, 0x<ptr> Intel82574L::outputStart - NoResources from txFrame - pkt tossed kernel[0]: 0x<ptr>, 0x<ptr> Intel82574L::outputStart - NoResources from txFrame - pkt tossed I have 4 Intel 82574L NICs, DPCIManager screenshot:
  26. Download-Fritz

    Clover Bug/Issue Report and Patch

    Oh sorry, I meant the changes in Base.h which had something about "MS no builtin vaargs" (don't have access atm). GetBestLanguage will be fixed once the PI spec is updated.
  1. Load more activity


  • Newsletter

    Want to keep up to date with all our latest news and information?

    Sign Up
×