Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Lion 10.7.3 wont boot after Chameleon Install

6 posts in this topic

Recommended Posts

ok so i followed the guide (http://www.osx86.net...ar-perfect.html) and after running the install i can get into lion, but after install and running step 8-10 after the reboot it wont start, i'll post more detailed information later today, but basically i either get one of two problems, either i get a waiting for root device when i run boot with arch=i386 -v, or arch=i386 rd=disk0 (or 0s2 which is what it says in disk utility after the install), or i get a KP for AppleInterCPUPowermanagement, not sure if its something im doing wrong, basically i can re-install Lion and get back in but cant reboot. the baseimage i used was 10.7.3 not sure if that is causing the problem i havent been able to get my hands on a 10.7 vanilla image. boot flags look correct in com.apple.boot.plist (i think that is right followed from iAtKos)


i installed lion again and this time i didn't run through step 8-10 and install chameleon and if i boot using the lionUSBinstaller key and select my lion install it boots no problem! so I'm guessing the issue is with whatever the script does to configure the boot loader/copying files etc..now mind me I'm totally new at this and have zero idea what I'm doing..not sure how to configure so i can boot from the hd instead of using the usb stick installer key, if you need more machine specs let me know


can i just install chameleon and then copy the Extra folder, mach_kernel, boot.efi etc.. to the HD from the USB key?


i really dont want to have to install Lion again since im on my 8th install so far...


i also posted up and tried to get throught as much as i could in the following thread as well for the Inspiron 1525.



any help would be appreciated since im trying to re-learn how all this works since i havent touched a mac since system 7 :happymac:

Share this post

Link to post
Share on other sites



is there any way you can post the png's to this thread?


After installing Mac OS X, you must take the following steps:


* - Create the folder / Extra at the root of hd containing:



Screenshot 07/31/2012 at 11.07.34.png


Screenshot 07/31/2012 at 11.11.04.png

Share this post

Link to post
Share on other sites

artur, followed your info and its working perfect! really appreciate, the only thing i havent been able to get working is the audio at this point but im going to trying modifying the info.plist again since i think possibly i need that. just to clarify is it DeviceIDVendorID in the PrimaryMatch field or the other way around, maybe im not formatting the information correctly?

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.