Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Problem with audio (realtek ALC887)

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hi, i have some problems with my audio configuration: the hardware is recognized but when i want to manage the audio there is no device; i have installed these kext: AppleHDA and HDAenabler888b.

I tried to use voodoo but the system crashes and at restart is in kernel panic.

Can someone explain me where i was wrong?



Share this post

Link to post
Share on other sites

hi, the only way I found to get ALC887 to work on my system (after several tries with ALC8xxHDA+HDAEnabler+ALC887) was to install VoodooHDA 0.2.72 via MBeast (which kernel panicked), rebooted in safe mode, launched disk utility and repaired permissions. Rebooted and all was well, including sound! See sig for details.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.