Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Acer Aspire 5741G

10 posts in this topic

Recommended Posts

Hey there,


got a new Acer Aspire 5741g


  • 39,6cm (15,6″) Bildschirmdiagonale
  • 1366×768 Pixel Auflösung
  • Intel Core i5-430M CPU 2,26GHz
  • 4GB DDR3-1066 RAM
  • 500GB Festplatte
  • Mobile Intel HM55 Express Chipsatz
  • NVIDIA GeForce GT 320M (1024MB VRAM)
  • 3 x USB 2.0
  • VGA out
  • HDMI
  • LAN
  • Wifi 802.11 b/g/n
  • Blu-Ray-Reader/DVD-Brenner Kombilaufwerk
  • Mikrofon
  • 1,3MP Webcam
  • Touchpad mit Multi-Gesture
  • 5-in-1 Card Reader

Start to install Snow Leopard.


Insert [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] Supported. Change CD to Retail OSX SL CD. Boot the CD.

Then I saw the Apple Logo for 1 Minute or so.

Then my screen turn black. Not normal Black it seems that my monitor switch off.

Anyone a idea?


Greeting Kite X

Share this post

Link to post
Share on other sites

I have a aspire 5741G too!

I installed Snow Leopard retail, I installed some kext and now it's working well...

but it has a kernel panic while I'm installing the Combo Upgrade (Snow 10.6.4)...

Can anybody help me??


Sorry, i don't speak english very well, i'm italian and i'm not a good student! :)


tnk! :)

Share this post

Link to post
Share on other sites

i have managed to install SL with emipreEFI boot CD



- wi-fi works

- web camera works

- sound not working

- graphic not working

- only manage to boot with empireEFI cd


so i am stuck ;)


it is Acer Aspire 5741G-434G50Mnkk


Intel core i5 processor 430M 2.26GHz 3MB L3 cache

RAM memorija 4GB DDR3

Hard disk 500GB SATA

NVIDIA GeForce GT 320M 1GB DDR3, DirectX 10.1

15.6 inch HD 1366 x 768 pixel resolution 16:9 aspect ratio cinecrystal LcD

Mobile Intel HM55 Express chipset

8X DVD-Super Multi double-layer drive

Multi-in-1 card reader

3xUSB 2.0 ports


Acer crystal Eye 1.3Mpix webcam

WLAN, Gigabit LAN

6-cell battery pack

Share this post

Link to post
Share on other sites

On my Acer 5741g I installed OS X 10.9.1 and updated to 10.9.2 everything works but there is one problem sometimes occur hangs, I can not understand because of what someone may have suggestions on this?

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.