Help - Search - Members - Calendar
Full Version: [HNG] Magyar osx_86 topik
InsanelyMac Forum > OSx86 Project > Your Language
Pages: 1, 2
Gdfath3r
Tapasztalatcsere rulez!
Írja ide mindenki sikerét, sikertelenségét.
Gdfath3r
Remélem, járnak erre magyar userek is...szoval ki mit futtat?...programokra vagyok kiváncsi....
Nekem sikerült eddig majdnem minden progit telepiteni, Skype kivételével, ami makacsul ragaszkodik az eredeti Mac-hez.
Andras Kenez
Sziasztok !

Nekem eddig egy sikeres és egy sikertelen projectem van.

Sikeres.
kb 2 héttel ezelőt telepítetem először az OSX86ot (Macintosh emulátorokon edződtem...wink.gif )
Sikersen telepítettem 10.4.1-et, majd a 10.4.3 f11111-et is egy asztali gépre: Asrock K8Upgrade NF3, AMD Sempron 2600+ (2200Mhz), IDE drive, integrált AC 97 hangkártya, ATI radeon 9600 pro, alaplapi Ethernet helyett Realtek 8139.
Működik rendesen, 10.1-hez képest van hang a 10.3-ban , de Network setup időnként elszáll., 10.1 lassabb volt de stabilabb. Kicsit elégedetlen vagyok a Radeon támogatással, mvel a ATIRadeon9700.kext használata esetén az interface lelassul, gyakorlatilag használhatatlan, így VESA módban használom, de így 60 Hz a képfrissítés....., valamint nem mennek OPENGL alkalmazások pl.játékok. Próbátam a Cube-t kp 30-60 Fps-sel ment akcelerált módban, kilépés után azonban eltűnik a cursor.......
QuickTime lejátszás bugosnak tűnik, DVD lejátszás iMovieHD-val szintén időnként elszáll.
Video LAN azonban még VESA módban is tuti, nem is lassú.....
Működik az iWork és iMovie is. Jól működik a Safari, bár némely honlapon elszáll....
Tuti jó a Network is, látom a DSL routerre kötött gépeket (PC és Notebook is !), és fordítva is működik, Windows XP-ről látom az OSX86 gépet.

Sikertelen
Acer Aspire 3022 Notebook Sempron 2800, radeon x600, a bajok forrása az ATI déli híd RS480+ SB 400,
csak vmware alatt működik, azonban úgy nagyon lassú. Natívan bootolás után still waiting for root device hibaüzenet jön. Sajna nem találtam még megoldást.... és a fórumokon is csak kérdések vannak, válaszok nincsenek...

Pedig leginkább a laptopra telepíteném a Keynote miatt....
Gdfath3r
QUOTE(Andras Kenez @ Dec 15 2005, 03:38 PM) *
Sziasztok !

Nekem eddig egy sikeres és egy sikertelen projectem van.

Sikeres.
kb 2 héttel ezelőt telepítetem először az OSX86ot (Macintosh emulátorokon edződtem...wink.gif )
Sikersen telepítettem 10.4.1-et, majd a 10.4.3 f11111-et is egy asztali gépre: Asrock K8Upgrade NF3, AMD Sempron 2600+ (2200Mhz), IDE drive, integrált AC 97 hangkártya, ATI radeon 9600 pro, alaplapi Ethernet helyett Realtek 8139.
Működik rendesen, 10.1-hez képest van hang a 10.3-ban , de Network setup időnként elszáll., 10.1 lassabb volt de stabilabb. Kicsit elégedetlen vagyok a Radeon támogatással, mvel a ATIRadeon9700.kext használata esetén az interface lelassul, gyakorlatilag használhatatlan, így VESA módban használom, de így 60 Hz a képfrissítés....., valamint nem mennek OPENGL alkalmazások pl.játékok. Próbátam a Cube-t kp 30-60 Fps-sel ment akcelerált módban, kilépés után azonban eltűnik a cursor.......
QuickTime lejátszás bugosnak tűnik, DVD lejátszás iMovieHD-val szintén időnként elszáll.
Video LAN azonban még VESA módban is tuti, nem is lassú.....
Működik az iWork és iMovie is. Jól működik a Safari, bár némely honlapon elszáll....
Tuti jó a Network is, látom a DSL routerre kötött gépeket (PC és Notebook is !), és fordítva is működik, Windows XP-ről látom az OSX86 gépet.

Sikertelen
Acer Aspire 3022 Notebook Sempron 2800, radeon x600, a bajok forrása az ATI déli híd RS480+ SB 400,
csak vmware alatt működik, azonban úgy nagyon lassú. Natívan bootolás után still waiting for root device hibaüzenet jön. Sajna nem találtam még megoldást.... és a fórumokon is csak kérdések vannak, válaszok nincsenek...

Pedig leginkább a laptopra telepíteném a Keynote miatt....

Találtam egy megoldást asszem a bajodra...egy Msi alaplap ami hasonló a tiedhez:

Custom AMD [Athlon 64 3500+; MSI RS480]

Method: Native using Deadmoo image, 'Simple and Accurate' to copy to partition 5 on second disk, and copied Chain0 to Win XP partition to boot. Using Maxxuss 0.4 SSE2/3 patch.

* Note, the guide says this will not work on an extended partition, but it boots fine for me.

Hardware:

* AMD Athlon 64 3500
* 1GB memory
* On board RealtekRTL 8169 Ethernet claims it loads correctly, but haven't tested.
* On board AC97 (RealtekALC658C) won't work at all
* On board Radeon X200 works OK, but only VESA 2. Can't change resolution as monitor won't support the defaulted refresh rate.
* USB half works (see below)
* Doesn't see my SATA (first) hard drive, but recognises the other partitions on my IDE drive.

Comments: Needed to disable USB in the BIOS to get it to recognise the PS/2 keyboard and mouse, but the USB continued to work (for storage card, etc.) for a few re-boots, then mysteriously stopped working. Removed the ApplieIntel*.kext, though I'm not sure it was necessary. Also removed the TPM kext, as it was using 90% CPU Tried to install my Thomson Speedtouch USB ADSL modem, but it fails to load as it notices that the processor is not PowerPC (but why should it check?)

Tehát azt mondja a csávesz, hogy az USB okozta a gondot, szoval probáld meg hátha ha azt kiíktatod akkor OK lessz.
Valoszinü nativ install, kiktatott USB-vel müködni fog.
Andras Kenez
Köszi a segítséget, megpróbálaom, bár kétkedem, próbáltam már natív installt is, tény hogy az USB engedélyezve volt.

Addig is létrehoztam egy magyar fórumot:

http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=osx86
Andras Kenez
Sajna a Notebooknak elég egyszerű a BIOS-a, nem lehet benne letiltani az USB-t
Gdfath3r
QUOTE(Andras Kenez @ Dec 17 2005, 10:37 AM) *
Sajna a Notebooknak elég egyszerű a BIOS-a, nem lehet benne letiltani az USB-t

És safe modban sem bootol be?...ha sikerült feltelepiteni, valamilyen modon be kellene bootoljon....
Andras Kenez
Feltelepíteni fel lehet VMware segítségével, de vMware nélkül, natívan nem indul, valamint nem indul az install CD bootolással.

Minden lehetséges boot kapcsolót -v -f stb kipróbáltam..
Gdfath3r
QUOTE(Andras Kenez @ Dec 18 2005, 02:44 PM) *
Feltelepíteni fel lehet VMware segítségével, de vMware nélkül, natívan nem indul, valamint nem indul az install CD bootolással.

Minden lehetséges boot kapcsolót -v -f stb kipróbáltam..

Egy olasz hapsinak ugyanilyen vagy hasonló alaplapja van, és neki müxik rendesen....annyi volt a gond, hogy hibás volt a wincsi jumper beállitása........szoval, nézd át a gépedet, hátha valami elkerülte a figyelmedet

http://forum.osx86project.org/index.php?sh...398&#entry37398
Crusader
QUOTE(Gdfath3r @ Dec 14 2005, 05:33 PM) *
Tapasztalatcsere rulez!
Írja ide mindenki sikerét, sikertelenségét.

Sajna nekem tökre nem akar menni a dolog, főként azért, mert a install nem akarja használni se a ps/2-es egeremet, se a billentyűzetet.

Miután találtam itthon egy usb-s egeret elkattintgattam a telepítés azon szakaszáig, ahol meg lehet ugye adni, hogy hova telepítsen.. de ott meg az a bökkenő ért, hogy nem igazán tudtam kiválasztani -egy- különálló partíciót.. úgytűnik mintha ennek az egész vinyót törölnie kéne, mielőtt bármit is csinálna..

Próbáltam ApplePS2Controller.kext-et belerakni isoba aztán kírni, de akkor sem volt jó..

jaa és én a "macosx_10.4.3_8f1111_for_dtk_userdvd.iso" változatot használom AntiTPM patchel és semmi mással, mivel elvieleg mindent tud a procim biggrin.gif

Celeron D 331 2.666 (van NX meg SSE3)

Jelenleg VMWare alatt szenvedek vele, hátha találok valami működő megoldást a ps/2es bill+egér gondomra..

Ha bárki tud valami okosat mondani, kivele!

glhf
Gdfath3r
QUOTE(Crusader @ Dec 18 2005, 06:04 PM) *
Sajna nekem tökre nem akar menni a dolog, főként azért, mert a install nem akarja használni se a ps/2-es egeremet, se a billentyűzetet.

Miután találtam itthon egy usb-s egeret elkattintgattam a telepítés azon szakaszáig, ahol meg lehet ugye adni, hogy hova telepítsen.. de ott meg az a bökkenő ért, hogy nem igazán tudtam kiválasztani -egy- különálló partíciót.. úgytűnik mintha ennek az egész vinyót törölnie kéne, mielőtt bármit is csinálna..

Próbáltam ApplePS2Controller.kext-et belerakni isoba aztán kírni, de akkor sem volt jó..

jaa és én a "macosx_10.4.3_8f1111_for_dtk_userdvd.iso" változatot használom AntiTPM patchel és semmi mással, mivel elvieleg mindent tud a procim biggrin.gif

Celeron D 331 2.666 (van NX meg SSE3)

Jelenleg VMWare alatt szenvedek vele, hátha találok valami működő megoldást a ps/2es bill+egér gondomra..

Ha bárki tud valami okosat mondani, kivele!

glhf

Van erre készren patch, leírással, javaslom a JaS patchet amit tök egyszerü alkalmazni...csak a szüz ISO kell neki...http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=5708

Minden benne van amire szükséged lehet. Sok szerencsét!
Gdfath3r
Csak simán a TPM patch nem elég, ugy-e, mert a billentyüzet-nek kell driver, esteleg ATA és audiodriver is jóljöhet...szoval ezek mind benne vannak.
Crusader
QUOTE(Gdfath3r @ Dec 19 2005, 02:44 AM) *
Van erre készren patch, leírással, javaslom a JaS patchet amit tök egyszerü alkalmazni...csak a szüz ISO kell neki...http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=5708

Minden benne van amire szükséged lehet. Sok szerencsét!

ohh
tenkjúverimaccs smile.gif

majd utánanézek később, de ez egy olyan, amit még nem próbáltam..

legalábbis ha a "wesleypatch" az nem ez biggrin.gif
Gdfath3r
QUOTE(Crusader @ Dec 19 2005, 02:47 PM) *
ohh

A "wesley" féle patch nekem nem jött be, nem is sikerült installálni a Mac-et, aztán végül is a JaS-féle patch-el sikerült megoldani a problémákat. Szerintem, kisérletezgetni drága idöben, mert kb 1 napot elcsesztem amig patchelgettem és írtam a DVD-ket....
pumafi
Remélem tudtok nekem segíteni!

Ki szerettem volna próbálni ezt a mac csodát a gépen. Le is töltöttem a 10.4.3as verziót. Áttettem isoban a dmg-t, és kiírtam dvdre. Mindenféle patch nélkül (ugyanis ekkor még nem tudtam, hogy ilyet is kéne).
Nah hát el is indítom az installt, ám rögtön az elején, kiírja, hogy indítsam újra a gépet, blablabla, vagy 4 nyelven.
Ha -v vel indítom, akkor az jön ki, hogy:
Waiting for remote debugger connection
kdp_pol: no debugger device

A gépem adatai:
Asus A8n-E alaplap
AMD 64 3000+ CPU (Venice, SSE3 támogatás)
MSI Nx6600 VGA
1 GB Dual Channel memória

Mit kell tennem?! segítsetek! Macet akarok! smile.gif
Gdfath3r
QUOTE(pumafi @ Dec 26 2005, 05:28 PM) *
Remélem tudtok nekem segíteni!

Ki szerettem volna próbálni ezt a mac csodát a gépen. Le is töltöttem a 10.4.3as verziót. Áttettem isoban a dmg-t, és kiírtam dvdre. Mindenféle patch nélkül (ugyanis ekkor még nem tudtam, hogy ilyet is kéne).
Nah hát el is indítom az installt, ám rögtön az elején, kiírja, hogy indítsam újra a gépet, blablabla, vagy 4 nyelven.
Ha -v vel indítom, akkor az jön ki, hogy:
Waiting for remote debugger connection
kdp_pol: no debugger device

A gépem adatai:
Asus A8n-E alaplap
AMD 64 3000+ CPU (Venice, SSE3 támogatás)
MSI Nx6600 VGA
1 GB Dual Channel memória

Mit kell tennem?! segítsetek! Macet akarok! smile.gif

Hát, nagyon egyszerü....meg kell patchelned, és akkor müködni fog...melyik 10.4.3-as verziót töltötted le?... a 8f1099-et vagy a 8f1111-t?...
Gdfath3r
bocsi...a safari-m szívat..smile.gif
pumafi
QUOTE(Gdfath3r @ Dec 27 2005, 06:22 AM) *
Hát, nagyon egyszerü....meg kell patchelned, és akkor müködni fog...melyik 10.4.3-as verziót töltötted le?... a 8f1099-et vagy a 8f1111-t?...

A 8f1099-et. És ha ilyen eccerű, kérlek mondd el melyik patchet alkossam meg! Előre is köszönöm szépen!
Gdfath3r
QUOTE(pumafi @ Dec 27 2005, 04:57 AM) *
A 8f1099-et. És ha ilyen eccer?, kérlek mondd el melyik patchet alkossam meg! El?re is köszönöm szépen!

NIncs mit..smile.gif Én a 8f1111-et használom, az jött be nekem. A 8f1099-et nekem nem sikerült megpatchelni, avagy minden ugy látszik rendben van, csak nem bootol be....ez a nemzetküzi ÁLLJ fekete felirat, ami kernel pánikot jelent, az jött be. de egyébként a maxxuss oldalán megtalálod a patchet ami neked kell, csak írd be a gugliba hogy "maxxuss"...és ott is van.
pumafi
QUOTE(Gdfath3r @ Dec 27 2005, 06:26 PM) *
NIncs mit..smile.gif Én a 8f1111-et használom, az jött be nekem. A 8f1099-et nekem nem sikerült megpatchelni, avagy minden ugy látszik rendben van, csak nem bootol be....ez a nemzetküzi ÁLLJ fekete felirat, ami kernel pánikot jelent, az jött be. de egyébként a maxxuss oldalán megtalálod a patchet ami neked kell, csak írd be a gugliba hogy "maxxuss"...és ott is van.

Nah picit még kérdezgetek:
Mi a különbség a 8f1111 és 8f1099 között?
pumafi
Nahhát megvolt a patchelés is.
Egészen pontosan ez:
Maxxuss DVD/ISO Patcher
Utána kiírtam DVDre, és boot.
Nah hát semmit nem változott. kdp_pol: no debugger device
Van valami ötletetek? vagy töltsem le a 8f1111 -et? próbálkozzak azzal?

Amúgy a procim adatai:
Venice (90 nm SOI)

* CPU-Stepping: E3, E6
* L1-Cache: 64 + 64 KB (Data + Instructions)
* L2-Cache: 512 KB, fullspeed
* MMX, Extended 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, AMD64, Cool'n'Quiet, NX Bit
* Socket 939, 1000 MHz HyperTransport (HT1000)
* VCore: 1.35 V or 1.40 V
* Power Consumption (TDP): 67 Watt max
* First Release: April 4, 2005
* Clockrate: 1800 - 2400 MHz

Szal elvileg minden okés vele.
Plíííz segítsetek!!! biggrin.gif
Gdfath3r
QUOTE(pumafi @ Dec 27 2005, 12:28 PM) *
Nah picit még kérdezgetek:
Mi a különbség a 8f1111 és 8f1099 között?

Jó kérdés, ugy tudom hogy jobb az ATI videokártyák támogatottsága és extrában full Altivec G4-es procik illetve jobb Rosetta compatibilitás. Ujabb az iTunes benne. Ennyi..
Gdfath3r
QUOTE(pumafi @ Dec 27 2005, 02:06 PM) *
Nahhát megvolt a patchelés is.
Egészen pontosan ez:
Maxxuss DVD/ISO Patcher
Utána kiírtam DVDre, és boot.
Nah hát semmit nem változott. kdp_pol: no debugger device
Van valami ötletetek? vagy töltsem le a 8f1111 -et? próbálkozzak azzal?

Amúgy a procim adatai:
Venice (90 nm SOI)

* CPU-Stepping: E3, E6
* L1-Cache: 64 + 64 KB (Data + Instructions)
* L2-Cache: 512 KB, fullspeed
* MMX, Extended 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, AMD64, Cool'n'Quiet, NX Bit
* Socket 939, 1000 MHz HyperTransport (HT1000)
* VCore: 1.35 V or 1.40 V
* Power Consumption (TDP): 67 Watt max
* First Release: April 4, 2005
* Clockrate: 1800 - 2400 MHz

Szal elvileg minden okés vele.
Plíííz segítsetek!!! biggrin.gif

Hát sajnos a 8f1099 nekem se jött be... a 8f1111 viszont tuttira bejött. A patchet meg itt találod meg:http://www.win2osx.net/forum/showthread.php?t=2338&highlight=JaS+1111a+Generic+Patch+Final
Memph
Hi,

Nekem egy HP laptopom van lasg signature. Volt 8f1099-es kernelem most meg 8f1111 van. Nagy valtozas a ketto kozt nem volt, max annyi, hogy a 8f1111-hez mar a 3. maxxus-fele kernel patchet hasznalom, amitol a grafika mintha egy picit meggyorsult volna. Egyebkent:
Video: ATI Mobility Radeon 7000 IGP: nem ismeri fel, VESA 2.0 modban muxik. OpenGL sincs, de az csak a referencia Intel Macekben levo integral Intel 600-as chipsetekkel megy, ilyen pl az IBM ThinkPad-ekben van. Egyebkent igy is teljesen OK a gep video sebessege, csak az OpenGL screensavereket hianyolom sad.gif
Hang: ALi 1350, nyet.
USB: VIA USB chipsetek (VT83C572). A hubokat felismeri a tiger, az usb device-okat meg nem smile.gif
Firewire: felismeri az OS, de nem probaltam meg ki.
Wireless: PC Card meg USB wifi kartyam van. Mivel egyik alrendszer sem muxik -> meg nem probalhattam ki.

Progik: nativ progik jol muxenek, safari sem repked.. Quicktime teljesen ok.
ja, aki nem ismerne: tessek felrakni a Quicksilver app launcher progit (http://quicksilver.blacktree.com/) nagyon jol lehet vele billentyuzetrol progikat inditani... must have.
Rosetta: Office jol megy, tenyleg..

Memph
pumafi
QUOTE(Gdfath3r @ Dec 28 2005, 07:19 AM) *
Hát sajnos a 8f1099 nekem se jött be... a 8f1111 viszont tuttira bejött. A patchet meg itt találod meg:http://www.win2osx.net/forum/showthread.php?t=2338&highlight=JaS+1111a+Generic+Patch+Final

Hát oksa. Köszönöm szépen. Töltögetem lefele. DE elég lassúcska. Néha jön 1Kb/skel néha meg még annyival sem. Nincs valami jó kis site ahol rendesen fent van?
Gdfath3r
QUOTE(pumafi @ Dec 28 2005, 05:55 AM) *
Hát oksa. Köszönöm szépen. Töltögetem lefele. DE elég lassúcska. Néha jön 1Kb/skel néha meg még annyival sem. Nincs valami jó kis site ahol rendesen fent van?

Probáld Bitcomet-el és a portot álitsd 1720-ra. van egy olyan a beállitás valahol hogy anto BT protocol, és azt állitsd auto-ra.
Gdfath3r
QUOTE(Memph @ Dec 28 2005, 04:47 AM) *
Hi,

Nekem egy HP laptopom van lasg signature. Volt 8f1099-es kernelem most meg 8f1111 van. Nagy valtozas a ketto kozt nem volt, max annyi, hogy a 8f1111-hez mar a 3. maxxus-fele kernel patchet hasznalom, amitol a grafika mintha egy picit meggyorsult volna. Egyebkent:
Video: ATI Mobility Radeon 7000 IGP: nem ismeri fel, VESA 2.0 modban muxik. OpenGL sincs, de az csak a referencia Intel Macekben levo integral Intel 600-as chipsetekkel megy, ilyen pl az IBM ThinkPad-ekben van. Egyebkent igy is teljesen OK a gep video sebessege, csak az OpenGL screensavereket hianyolom sad.gif
Hang: ALi 1350, nyet.
USB: VIA USB chipsetek (VT83C572). A hubokat felismeri a tiger, az usb device-okat meg nem smile.gif
Firewire: felismeri az OS, de nem probaltam meg ki.
Wireless: PC Card meg USB wifi kartyam van. Mivel egyik alrendszer sem muxik -> meg nem probalhattam ki.

Progik: nativ progik jol muxenek, safari sem repked.. Quicktime teljesen ok.
ja, aki nem ismerne: tessek felrakni a Quicksilver app launcher progit (http://quicksilver.blacktree.com/) nagyon jol lehet vele billentyuzetrol progikat inditani... must have.
Rosetta: Office jol megy, tenyleg..

Memph

A quicksilvert hálásan köszönöm..smile.gif Télleg jó...viszont tudok ajánlani egy P2P gyüjteményt ami itt van:http://www.pure-mac.com/p2p.html Itt is télleg megvan minden hálozatra a megfelelö. Már ki is probáltam a DC-re a ShakesPeer-t...
Gdfath3r
QUOTE(pumafi @ Dec 28 2005, 05:55 AM) *

Azota változott a helyzet, kiderült hogy a v4-es patch nem az igazi, tehát javaslom hogy használd a v3-ast amit én is jelenleg használok, és minden benne van.

http://www.win2osx.net/forum/showthread.ph...17465#post17465

itt található az illet? patch.
pumafi
És a Wesley féle patch? Az milyen? Mert találtam a neten egy olyan verziót, ami már ezzel meg van patchelve
Gdfath3r
QUOTE(pumafi @ Dec 29 2005, 03:20 AM) *
És a Wesley féle patch? Az milyen? Mert találtam a neten egy olyan verziót, ami már ezzel meg van patchelve

Közben beszélgettem az IRC-n JaS-al és stabilizálta a legujjabb 4.1 patch-et....tehát ujra kiadta és lehet használni

Itt egy link bövebben a 10.4.3-as hackelésröl: http://win2osx.net/wiki/index.php/Main_Page
pumafi
Üdv!
Megint én vagyok.
Végre lejött a 8f1111-es verzió is. Feltettem rá a legfrisebb JAS féle pathet (4.2b). Indítom.... Halál.
Megint megakad ott, hogy no debugger device. (Előtte még jönnek olyanok, hogy SAM multimedia: read or write error..., meg valami szöszöl a hálókártyával)

Mi a fenét lehet ezzel még kezdeni?????!
Vagy kéne valami indítási paraméter az installhoz?
Gdfath3r
QUOTE(pumafi @ Jan 2 2006, 03:06 AM) *
Üdv!
Megint én vagyok.
Végre lejött a 8f1111-es verzió is. Feltettem rá a legfrisebb JAS féle pathet (4.2b). Indítom.... Halál.
Megint megakad ott, hogy no debugger device. (Előtte még jönnek olyanok, hogy SAM multimedia: read or write error..., meg valami szöszöl a hálókártyával)

Lehet, hogy gond van e gépeddel....arra gondolok hogy talán hibásan van összerakva.....a "klasszikus" megoldások a biztosak.....vagyis jumper beálitások, stb. rendben kell legyenek, illetve megjegyezem ne is probáld SATA-ra tenni.
FancyNatra
Üdv!
Megint én vagyok.

Ird ki kérlek a konfigodat.mindenkinek könnyebb lenne.
Ird le pontosan mit csináltál.Estleg upgradelni akartad 10.4.1-röl?stb....

Egy ötlet:
Kapcsold ki az USB-t BIOS-ban.
Memph
QUOTE(pumafi @ Jan 2 2006, 11:06 AM) *
Üdv!
Megint én vagyok.

A "SAM multimedia: read or write error" tényleg olvasási hibát jelez -> gondja van a dvd olvasónak. Ha esetleg VMWare-ből csinálod az install-t és az install DVD nem tényleges DVD olvasóról megy, akkor daemon toolst kell használni, mert a VMWare-nek béna a CD/DVD ROM emulációja.

Memph
pumafi
A konfigom:
AMD 64 3000 + CPU (Venice, SSE3, meg minden ami kell)
ASUS A8N-E alaplap
MSI NX 6600 VGA
1 gib memória
van SATA meg nem SATA vinyó is (tudom, h satára nem lehet)

Az USBset meg mindjárt kipróbálom

És amúgy teljesen natívban próbáltam feltenni, mindenféle mountolásn élkül, tehát DVDről.
Bubu007
QUOTE(Gdfath3r @ Jan 3 2006, 04:51 AM) *
illetve megjegyezem ne is probáld SATA-ra tenni.

Én hétvégén tettem fel egy gépre amiben 1db S-ATA winchester volt, és minden gond nélkül felment rá a rendszer.
Gdfath3r
Persze,....valamelyst Intel és Viás sata-k támogatva vannak, csak nem tudom melyek....ha megírnád mire tetted fel...
DaNarancs
QUOTE(Crusader @ Dec 19 2005, 08:47 PM) *
ohh

Én még anno a "JaS.1111a.Generic.Patch.v4.2b" patchet töltöttem le, amiben elvileg szintén benne van a PS2 support, de ennek ellenére csak USB-ről működik az egér meg a bill ... pedig jó lenne valahogy megoldani, mert így elég kényelmetlen. Nem lehet valahogy utólag ezt a ApplePS2controller.kext-et belevarázsolni a már kész, működő rendszerbe?

Thx előre is!
Bubu007
QUOTE(Gdfath3r @ Jan 16 2006, 06:27 PM) *
Persze,....valamelyst Intel és Viás sata-k támogatva vannak, csak nem tudom melyek....ha megírnád mire tetted fel...

Asus P5LD2-VM
Gdfath3r
QUOTE(Bubu007 @ Jan 17 2006, 01:21 PM) *
Asus P5LD2-VM

Naná, akkor hogy felment...kiderült nemrég hogy az új iMac is 945-ös csipszettel van gyártva...szoval, minden ami vele van, támogatott....
Bubu007
QUOTE(Gdfath3r @ Jan 18 2006, 01:10 AM) *
Naná, akkor hogy felment...kiderült nemrég hogy az új iMac is 945-ös csipszettel van gyártva...szoval, minden ami vele van, támogatott....

Ennek szívböl örülök biggrin.gif
10.4.4-röl nem tudtok valamit.
Látok itt valami 10.4.4 mach kernelt, az mit csinál?
Gdfath3r
QUOTE(Bubu007 @ Jan 18 2006, 03:17 PM) *
Ennek szívböl örülök biggrin.gif
10.4.4-röl nem tudtok valamit.
Látok itt valami 10.4.4 mach kernelt, az mit csinál?

Jééé...hol látod?...

De ha arra gondolsz hogy frissited a jelenlegit, akkor ne tedd, mert hazavágod a telepitésed...várd meg amig jönnek az uj cuccok.
Bubu007
QUOTE(Gdfath3r @ Jan 26 2006, 11:34 PM) *
Jééé...hol látod?...

De ha arra gondolsz hogy frissited a jelenlegit, akkor ne tedd, mert hazavágod a telepitésed...várd meg amig jönnek az uj cuccok.

OK higgadok biggrin.gif
Jöhetne már a full 10.4.4, remélem sikerül megtörni.
mypbg4
Sziasztok!

Azért kérdezem a következőket mert hátha valaki tudja rögtön és akkor csak a megfelelő cuccokat tölteném le
Tehát a konfigom:
abit ai-7 alaplap
p4 2.8ghz cpu
1 gb ram
nvidia mx4000 video
ibm hdd

Tehét melyik install iso-t kell letöltenem, és esetlegesen melyik patch-eket.
A videokártyámat fogja támogatni vagy csak 1024x768x60hz-en fogom tudni használni?
köszi előre is a válaszokat...
Gdfath3r
QUOTE(mypbg4 @ Jan 28 2006, 02:06 PM) *
Sziasztok!

Azért kérdezem a következ?ket mert hátha valaki tudja rögtön és akkor csak a megfelel? cuccokat tölteném le
Tehát a konfigom:
abit ai-7 alaplap
p4 2.8ghz cpu
1 gb ram
nvidia mx4000 video
ibm hdd

Tehét melyik install iso-t kell letöltenem, és esetlegesen melyik patch-eket.
A videokártyámat fogja támogatni vagy csak 1024x768x60hz-en fogom tudni használni?
köszi el?re is a válaszokat...

10.4.3 8f1111 DTK + Jas patch v.4.2b

Vidkarid esetleg btamogatja a 1280x1024x32-ot, a 60 hz folottit ne is probald, mert nVidia karik nem tamogatottak meg....
zsolti
QUOTE(Gdfath3r @ Jan 31 2006, 07:45 AM) *
10.4.3 8f1111 DTK + Jas patch v.4.2b

Vidkarid esetleg btamogatja a 1280x1024x32-ot, a 60 hz folottit ne is probald, mert nVidia karik nem tamogatottak meg....

Ezt próbáltam és fel is ment, a videókártya télleg szar, annyi gondom van hogy restart nem megy shutdown igen, illetve a maxxuss seedupdate nem megy fel mert a wincsiválasztásnál egy piros felkiáltójel van rajta és nem lehet kiválasztani (kb 30gb szabad hely van rajta)
Gdfath3r
QUOTE(zsolti @ Jan 31 2006, 03:09 AM) *
Ezt próbáltam és fel is ment, a videókártya télleg szar, annyi gondom van hogy restart nem megy shutdown igen, illetve a maxxuss seedupdate nem megy fel mert a wincsiválasztásnál egy piros felkiáltójel van rajta és nem lehet kiválasztani (kb 30gb szabad hely van rajta)

Nekem is ugy van...nincs restartom, megy a shutdown....ez valoszinuleg az ACPI drivernek koszonheto ami lehet hogy bugos a 10.4.3-ban, de jo volt az elozo 10.4.1-ben. A maxxus seedupdate-t valoszinu nem kell telepitened...miert is kell neked telepiteni?????
Zeus SH
Sziasztok!

Kéne egy kicsi segítség, némi gondom van az osx86-ommal.
Sikerült feltennem a laptopomra, a telepítő "simán" lement (-x paraméterrel), ám azóta nem indul el. Szépen bebootol egy kék képernyőig, és fogalmam sincs, hogy ezután minek kéne jönnie. Mindenesetre semmi sem jön blink.gif
Az a baj, hogy ha -v paraméterrel indítok, akkor sem látom az utolsó üzenetet, mielőtt bejönne a grafikus felület "előzménye". Az utolsó, amit el tudtam olvasni, hogy a wlan-omat nem komálja, de hát ez nem újdonság.
Ha van valakinek tapasztalata, kérem segítsen... Jah, a laptop egy HP Compaq NC6220
Köszönöm előre is a segítséget biggrin.gif
Crusader
QUOTE(Zeus SH @ Mar 15 2006, 02:50 PM) *
Sziasztok!

Kéne egy kicsi segítség, némi gondom van az osx86-ommal.
Sikerült feltennem a laptopomra, a telepít? "simán" lement (-x paraméterrel), ám azóta nem indul el. Szépen bebootol egy kék képerny?ig, és fogalmam sincs, hogy ezután minek kéne jönnie. Mindenesetre semmi sem jön blink.gif
Az a baj, hogy ha -v paraméterrel indítok, akkor sem látom az utolsó üzenetet, miel?tt bejönne a grafikus felület "el?zménye". Az utolsó, amit el tudtam olvasni, hogy a wlan-omat nem komálja, de hát ez nem újdonság.
Ha van valakinek tapasztalata, kérem segítsen... Jah, a laptop egy HP Compaq NC6220
Köszönöm el?re is a segítséget biggrin.gif

helló

lehet, hogy hülye kérdés, de -x el próbáltad már indítani? mármint az osxet
jameg pontosan melyik osxet raktad?

jah nem mondtam előbb hülyeséget..
lehet F8-at nyomni bootoláskor, csak sietni kell smile.gif
(ezt eddíg nem tudtam, de reméltem..)
bár annyiból lehet hülyeség volt megkérdezni, mivel lehet hogy már próbáltad..
Crusader
amúgy tök kár, hogy nem jönnek ki mostanában (legalábbis én nem találok) olyan natúr telepít? isok, mint pl az a 8fffa generic install disc volt.. vagy esetleg rosszul tudom, és kijött eredetiben mindenféle patchek nélküli 10.4.5? vagy az csak egy patch 10.4.4hez?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.