Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Româna
InsanelyMac Forum > OSx86 Project > Your Language
XanthraX
Va rog sa postati aici experientele placute si cele chinuitoare, succesele si insuccesele instalarii si rularii OSX86 pe computerele voastre. Ar fi bine sa existe un singur topic pentru limba romana sa nu ne pierdem.
ozzyboy
salutare....ma bucur sa vad si un topic in romana.
sunt intereseat de un triplu boot intre xp-vista-leopard ....poate este vreun conational "prin zona" si-mi da un mic ajutor.

HAI ROMANIA!!! biggrin.gif
DoiX
salut, http://osx86.2xstudio.com un blog mic lam infiintat ieri, scopul lui? sa faca cunoscut proiectul osx86 in romania! daca vreti sa ajutati la dezvoltarea PM me!
kytzu
si eu ma bucur sa fiu al 4-lea pe acest thread, voi incerca sa ma implic cat pot pe noul blog tongue.gif
DoiX
Ce credeti ca ar trebuii sa pun pe blog pt. inceput?
kytzu
QUOTE(DoiX @ Jun 27 2008, 07:30 PM) *
salut, http://osx.2xstudio.com un blog mic lam infiintat ieri, scopul lui? sa faca cunoscut proiectul osx86 in romania! daca vreti sa ajutati la dezvoltarea PM me!

Am incercat sa ma bag, nu merge linkul. Nici nu am cautat yet, mai exista siteuri in romana despre osx86 sau asta ar fi primul?
DoiX
nu exista siteuri doar niste articole vechi pe forumuri deci e primu...

Am refacut domeniul cu alt nume http://osx86.2xstudio.com acum merge smile.gif
sigxcpu
XP/Vista/Leopard se obtine cu bcdedit din vista si chain0 pentru leopard (cauta aici in site cu aceste cuvinte cheie si vei gasi mai multe solutii)
Gogu
Salut ! si aici dau de romania smile.gif
alexvasile
Nu ma asteptam sa vad un thread in romana; foarte bine ca este wink.gif
DoiX
peste tot dati de noi romani :> suntem omni prezenti
iv3rson
QUOTE(DoiX @ Jul 31 2008, 12:47 PM) *
peste tot dati de noi romani :> suntem omni prezenti

Salutare tuturor!
Am incercat si eu sa instalex osx 10.4 pe un laptop acer travelmate 250. Singura varianta are a mers a fost 10.4.3,dar am avut mari batai d cap cu el.Mai intai nu mi-a mers tastatura,apoi nu mergea trackpadul,iar de cand am bagat un cablu de retea nu mi-a mai mers sunetul.Am reusit sa instalez doar iTunes pe el,si asta cu greu fiind o versiune destul de veche de mac. Am pus din nou XP pe el,dar ma bate gandul sa bag iar Mac-ul. Voi ce parere aveti? Aveti idee cum as putea sa rezolv problemele mai sus mentionate?
Multumesc anticipat!
(MoC)
Salut!

Eu folosesc Leopard pe calculatorul in poza de jos.

iv3rson: Problema este ApplePS2Controller.kext [Trackpad] si mach.kernel [Alte probleme]
DoiX
hopa habar nu aveam ca avem un roman atat de cunoscut pe aici biggrin.gif
(MoC)
biggrin.gif
Casperutz87
Salutare fratilor smile.gif haideti sa facem o cerere sa avem si noi subforum de Romana, suntem mai prosti ca altii sau ce? smile.gif so?
Ah uitasem: Eu momentan ma joc cu un Tiger x86, ca iAtkosu care-l am face pe gazosu` wink.gif)
fatshitcat
Idee buna, casperutz! rolleyes.gif
Casperutz87
Bun, speram sa fie de acord domnii moderatori biggrin.gif
DoiX
va sustin propunerea dar tare mie ca ne rugam degeaba, am auzit ca unu din mod e cam comunist smile.gif
vdcosma
ave! am ConRoe865PE - motherboard si dual core 2GHz( E2180) - procesor - WinFast 7300 GT /AGP - placa video, 3 Gb RAM DDR (!), subtirel sistem ! mai sus de Leo 10.5.3 (instalare  Kalyway DVD 10.5.2, upadte Jas) nu am reusit (inca) sa ma "sui". dar perseverez ...

to do:

1. iDeneb -10.5.4 / 10.5.5 - de incercat

2. instalare cu DVD retail - de incercat 

in caz de reusita, dau eu cumva de stire  wink.gif

ozzyboy
am incercat cu aasa cum zici, dar nu mi-a iesit, nu imi dau seama ce-mi scapa sad.gif
QUOTE(sigxcpu @ Jun 29 2008, 01:07 AM) *
XP/Vista/Leopard se obtine cu bcdedit din vista si chain0 pentru leopard (cauta aici in site cu aceste cuvinte cheie si vei gasi mai multe solutii)
kytzu
hackintosh 100% functional pt cine e curios

OS
iDeneb_v1.3_(Mac_OS_X_Leopard_10.5.5)

- La instalare (la customization) trebuie bifate doar ICH fix, Jmircon fix si SATA driver
- Primul boot dupa instalare trebuie facut cu "-x" ca parametru (safe mode) si de acolo instalate driverele de mai jos
- Controlerul SATA in bios e preferabil sa fie AHCI enabled dar merge si cu el disabled, la mode merge si Legacy si Native
- Partitia pe care se instaleaza trebuie pregatita cu Paragon Part Manager (facuta fat32 initial si apoi schimbat partition ID cu 0xAF, altfel nu va putea fi montata din instalerul de osx)- Dual boot XP/OSX se face usor, e un fis chain0 care trebuie adaugat in boot.ini in windows

HW
Placa de baza Gigabyte GA-EP35-DS3R, Socket 775 - 330,09 RON - Cod produs: GA-EP35-DS3
http://pcwizcomputer.com/index.php?option=...5&Itemid=48

Procesor Intel Core 2 Duo E7300 BOX - 417,22 RON - Cod produs: BX80571E7300

Memorie Kingston DDR2 HyperX 2x1024MB PC2-8500 - 157,23 - Cod produs: KHX8500D2K2/2G

Placa video Palit Daytona GeForce 9500GT 256MB DDR3 - 218.28 - Cod produs: GBVNX85T256H
http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...mp;#entry936418
http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=125106

Unitate optica Samsung DVDRW SAMSUNG alb/negru/argintiu SH-S202N/RSMN - 86.83 ron - Cod produs: SH-S202N/RSMN
alexeey
am incercat si eu iDeneb v1.3 dar dupa instalare intram cu -s ca sa termin contul root ca altfel nu puteam intra. si in rest numai cu -x. daca intram normal dupa ce boota aparea un ecran negru, cursor in stanga sus daca il miscam ramanea imaginea lui acolo, dar el se plimba pe altundeva. daca mai instalez o data iDeneb doar cu ICH fix, Jmircon fix si SATA o sa mearga?
kytzu
QUOTE(alexeey @ Nov 10 2008, 08:55 PM) *
am incercat si eu iDeneb v1.3 dar dupa instalare intram cu -s ca sa termin contul root ca altfel nu puteam intra. si in rest numai cu -x. daca intram normal dupa ce boota aparea un ecran negru, cursor in stanga sus daca il miscam ramanea imaginea lui acolo, dar el se plimba pe altundeva. daca mai instalez o data iDeneb doar cu ICH fix, Jmircon fix si SATA o sa mearga?

Daca ai selectat vre-un driver video la instalare posibil de acolo sa ai problema. Preferabil sa nu selectezi niciunul si sa incerci injectoarele ulterior, iar daca dau blackscreen intri in singlemode si le stergi pana il nimeresti pe cel bun
alexeey
pai am selectat driverul video de la placa mea X3100 ... asta lam pus si la Leo4All si a mers fara probleme
alexeey
da..asa era..driverul video era de vina. acuma lam pus fara driver si a mers. dar pe wiki scria ca trebuie sami mearga LAN-u ..si tot nu merge
DoiX
La Multi Ani Romanilor! biggrin.gif
eddmaster
QUOTE(DoiX @ Dec 1 2008, 05:34 PM) *
La Multi Ani Romanilor! biggrin.gif

biggrin.gif asha cum zici tongue.gif. Oameni buni...io abea ashtept sa apara snow leopard-u, ca taaare ash vrea sa fak nishte "virtualizari" si sa bag nishte jocuri care sa le pot emula pe 64bit >:)
Dar acum in jurul datei de 5 dec. trebuie sa apara mult-doritul final release cu Vodoo kernel, care va avea suport pentru extrem de multe chestii, printre care si AMD&Intel 64bit support >:). Eu... momentan rulez pe un rig destul de mishto... Leopard-ul merge TRAZNET (instalat cu iDeneb 1.3, ideea e sa shtiti toate detaliile legate de calcu' vostru) aproape nativ.
Am intzeles ca mai multi vor sa scoata ceva release cu un osX care va avea o gramada de drivere optimizate ptr suport X86-64, bootloaderi cat mai optimizati... v-a fi bestial! Mi se pare ca XxX_10.5.x_XxX se va numi release-u! google-itzi si voi putzin si vedeti cand se lanseaza final release-u! wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.