Jump to content

Fragrance89

Fragrance89

Member Since 10 Mar 2012
Offline Last Active Jul 06 2014 02:45 PM
-----

Topics I've Started

[GUIDE] Mountain Lion Neo Performer 6162

17 April 2013 - 05:17 PM

Hello, guys!

This will be a full tutorial about the installation process and its compatibility with all the hardware components.
Here it is:

PC Name: Neo Performer 6162
CPU:
Name: Intel Celeron Ivy Bridge G1610
Cores: 2
Threads: 2
Clock Speed: 2.59GHZ
Level 3 Cache: 2MB
Bus Speed: 1333MHZ
Motherboard:
Name: BIOSTAR Intel H61MLV2
GPU:
Name: Palit Nvidia GeForce GT610
Memory amount: 2048MB
Memory Type: DDR3
Memory:
Name: A- Data
Memory Type: DDR3
Memory amount: 8GB [2x 4GB]
Speed: 1333MHZ
Audio Controller:
Name: HDA VIA VT1708S 6:1
Hard Drive:
Name: Seagate Momentus
Rotation speed: 7200
Capacity: 500GB
Ethernet:
Name: Qualcomm Atheros AR8152 v2.0 Fast Ethernet

So, these are my PC specifications. If you are interested in getting more detailed information about any of these components, do not hesitate to send me PM with your question.

Installation

Steps:
1. BIOS Setting: Change HDD mode from IDE to ACHI
2. Download Chameleon Bootloader 2.1 here
3. Extract the archive. You will found an ISO image of the bootloader
4. In my case, I burned it on a blank CD- this works 100% everytime instead the USB method
5. Download iAtkos ML2
6. Download TransMac tmsetup.exe
7. Burn the iAtkos image on a DVD or restore it on an USB Drive
8. Boot from the CD and select iAtkos ML2 source
9. I didn't use any boot flags
10. Actually, everything works OOB except the HDA Audio Controller
11. After formatting the HDD, a window with the installation options will appear.
-DESELECT the bootflag "GraphicsEnabler=Yes", the Nvidia Card is fully recognized
-DESELECT Audio drivers (both Apple and Voodoo)
-SELECT Atheros AR8152 driver under the Network section
Screenshots:

Attached File  Info1.tiff   111.25KB   16 downloads
Attached File  Info2.tiff   134.29KB   11 downloads
Attached File  Info3.tiff   120.51KB   10 downloads
Attached File  Info4.tiff   119.46KB   8 downloads
Attached File  Info5.tiff   129.36KB   7 downloads
Attached File  Info6.tiff   111.67KB   10 downloads

Help, Quadro FX1500M

13 July 2012 - 12:35 PM

Hi everyone!
I am a bit confused about how to make this graphic card work, because I have tried almost every single kext for Nvidia and nothing turned out to be effective.
I'm using iAtkos S3 v2 and it works fine except the GPU. If I select the original NVinject/NVenabler from the DVD installer with or without GraphicsEnabler=Yes it shows a full resolution Blue or Black screen which fades from light to dark blue. It seems that the full resolution of 1920x1200 is recognized but there is no image. I was able to make this card - Nvidia Quadro FX 1500m 512MB GDDR3 fully working with QE/CI on Leopard 10.5.2 with Kalyway DVD and NVinject512 for laptops. I don't use Kalyway anymore because almost nothing works except the GPU while on iAtkos 10.6.3 only the GPU doesn't.
I'm pretty sure that we will make it work, it's only a matter of time. However, if I do not select any enabler/ injector during or after the installation, OS X boots ok and I can use it, bit I am stuck at 1024x768 and it shows only 256mb instead of 512mb of memory. Where could be the problem?
P.S. If I use NVinject/NVenabler and boot with -v -x cpus=1 GraphicsEnabler=Yes, OS X boots properly at full resolution and recognizes the card (Name,BIOS version,the entire amount of memory, everything) but it is in safe mode so no QE/CI. Strange, right!
Best regards!
Martin
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy