Jump to content

nimdy

nimdy

Member Since 23 Oct 2011
Offline Last Active Nov 21 2011 02:05 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Samsung N140

07 November 2011 - 08:41 PM

Yep that seems to have worked, I had to disable mirroring (which the Inel GMA doesnt seem to support). I'm getting different issues now though - the N140 isnt playing nice with certain things on the extended video out, like anything with Flash videos, and powerpoint slide shows :D

In Topic: Samsung N140

31 October 2011 - 09:55 PM

I started again from scratch - Snow Leopard retail disk, restored to a USB stick and run NetbookInstaller. This has worked perfectly - got the right resolution, and found a kext to get the sound working.

I've just ordered a dell 1397 wifi card to replace the internal one. It was less than £5 delivered - bargain!

The only thing I cant get working is the the video out to a monitor. If this were working I could give it to my girlfriend and she could ditch Windows altogether. Unfortunately she needs to show powerpoints to her students at school so she will need to boot into windows to get that to work :)

In Topic: Samsung N140

29 October 2011 - 05:03 PM

You're having more luck than me. What kext driver did you use for the graphics card? I cant get beyond the standard 800x600 on my N140.

In Topic: Samsung N140

26 October 2011 - 05:06 PM

I'm having more luck with iPortable Snow. Just having troubles with loading the Kexts. Netbook wont boot now, so i'm writing the image again to start over.

In Topic: Samsung N140

24 October 2011 - 11:10 AM

Hi nimdy,

I have a N140 with WinXP also and I am going to make it dual boot with Snow Leopard.
Are you using retail DVD image for installation? May be your problem is caused by your downloaded image?

I am going to start with an OSX 10.6.3 retail dmg image, not sure whether it will work, will try it this week.

Do you have any guide specific for N140 to share? I am not sure whether the guide on N130 is applicable, will give it a try.

Below are my reference links:
http://deanezra.com/...n-samsung-n130/
http://adidat.blogsp...msung-n130.html
http://wufflebunny.t...indows-7-from-a

Let's share information and progress if any.

Cheers,
Don


Hi Don.

I've tried three different distros (not retail copies). I started with MSIWindOSx86 as I had read that the N140 is like the NC10, and the NC10 is similar to the MSI Wind - so I followed a MSI Wind guide and downloaded the corresponding ISO to disk.

This is where my problems started. I could boot from the disk, and go through the installation, but it will always fail at about 75% and give me a "could not validate the BaseSystem package" error.

I have tried with two other ISOs (iDeneb and SnowLeoDVD) but both give me errors. I have also tried burning the ISO/DMGs to USB and booting from there, which installs much faster but still fails toward the end.

I have read that these errors can be because of bad DVD media, or laptop memory, so I have ruled those out by trying different DDR2 RAM, and using other DVDs / USB sticks.

Tonight I am going to try iPortable Snow, which is like a Live OS for OSX and bootable from a USB drive. If this does work, I am going to try and restore the USB install to my hard drive (I believe this should be possible).

I'll let you know how I get on!
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy