Jump to content

macbrush

macbrush

Member Since 30 Jan 2007
Offline Last Active Jul 29 2015 04:50 AM
-----

Topics I've Started

That's how I solved my problem upgrading from GTx 680 to 980

22 March 2015 - 03:27 PM

I have been a very long time Hack user, been through so many issues, and stuffs. Now I am using Clover 3196 to boot, using Gigabyte Z77 MB, everything is very straight forward.

 

Been using this GTx 680 many years, just sold my Ducati, so I thought I might just do an upgrade, and I bought Gigabyte GTx 980 today. Prepared everything, upgraded Clover, replaced OsxAptioFixDrv with OsxAptioFix2Drv, downloaded and edited the latest web driver to bypass HW check... etc. I was totally expecting a very smooth upgrade (like every time I upgraded actually, which never was the case. LOL). Everything is in place, installed, edited... so I swapped the card, and boooooommmm... Things weren't working as expected, I either get Intel Graphics outputting but Mac thought it was using GTx 980, or the thing just rebooted just before login if I made IGFX as default.

 

It totally drove me crazy since I spent another 6 hours trying to figure out what I did wrong, maybe clover version? config.plist? web driver installation? I exhausted almost all combinations I could came up with, I actually spent over 6 hours to prepare for the upgrade. Finally, I tried totally disabled IGFX, then the computer wouldn't go pass BIO loading screen and just loop there gave me a beep every min or so. I didn't know what was going on, I just thought that maybe I hard rest the computer too many times. after a couple of times like that, it was then I realised... oh {censored}... I needed to update the BIOS.

 

Obviously, everything just works after I updated the BIOS.

 

So if you have a MB that's a few years old, it may be worth noting that BIOS firmware can break things if you throw it something really recent, especially display card.

 

Hope this help someone.

Software Updates not showing up after installed GM1

10 October 2014 - 05:23 PM

I am running my Yosemite on Clover without any problem until after I updated to GM1. My app store no longer getting anymore updates. After GM1, my real Mac already gone through iTunes 12.0.1, GM2 and GM3.

 

Any idea what could be the problem?

 

Thanks

Kenneth

© 2015 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy