Jump to content

xzeil

xzeil

Member Since 27 Mar 2011
Offline Last Active Aug 01 2012 08:11 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: ATI 4570 - QE/CI enabled | Full Res | Dell Studio 1555 | Lion 10.7.2 ! (...

04 December 2011 - 08:19 AM

Hi Xzeil, I did whatever you told me to do including:

1: Installed your patched kext along with the original ATIFramebuffer.kext from the lion dmg file.
2:Then I used boot flags GraphicsEnabler=Yes & AtiConfig=Shrike (I have included my com.boot.plist in the attached file.
3.Ya & I modified my DSDT with the help of DSDTSE utility, in that i needed to use Method DTGP(to eliminate all the errors) along with your mods as per the 1st step of this guide. I directly copy pasted your DSDT.mod in mine in the right place :angel_not: :angel_not: as my machine is also same as yours studio 1555 512MB ATI radeon HD 4570.
4. Then i was getting error in early boot screens as "ATI card posted ...this is not recoverable error", so i installed chameleon 2.0 rc5 r 780 trunk( given in zip file :wink_anim: :wink_anim: )
5. This new chameleon fixed my last error, and then while booting i got the same error ( one which i had posted yesterday.... the image ). It said ATI4600Controller.kext not loaded & then last but not least my display screen showed grey black patches in between the white color & I couldn't get to my desktop.
6. then again when i rebooted with GraphicsEnabler=No & checked system info.....voila i saw my graphics card was detected as ATI Radeon mobility HD 4570 512MB ....but no qe ci.


I don't know exactly what problem is... but 4600controller kext is not getting loaded. And still unsure about the DSDT.mod plz plz check it.

I was wondering if your & mine machine is same so if i used your dsdt.aml as it is....will that be ok? :thumbsup_anim:


& sorry for this all trouble.

No problem!
I think 4600Controller giving problem because its from 10.7.2[ 11C74 ] and yours is GM4 .. but not sure
I am giving my modded chameleon build(i386 folder) try to installthis one..use org.chameleon.Boot.plist instead of com.boot.plist .. delete all unnecessary additions
Yeah sure! giving my dsdt I thinnk both our laptops are same. but still check It might be incompatible to your system,(My system is in my signature)

In Topic: ATI 4570 - QE/CI enabled | Full Res | Dell Studio 1555 | Lion 10.7.2 ! (...

03 December 2011 - 02:11 PM

Hi xzeil, thanks a lot for the kext, I installed it, repaired permissions but there is some problem (see image below) may be because of:

1.I have lion 10.7 dp4(11A480e)..and i am using chameleon boot loader ,
2. I don't have: a. com.boot.plist(still my pc boots with -v ncpi=0x2000 boot flags)
b. smbios.plist
c. patched dstd
e. ATI framebuffer.kext
f. ATY init.kext

I know i am very close to it thanks to you but i think something's missing , would you plz take a look at it.

For QE/CI in 1555 you have to use ATIframeBuffer- no need to edit it. Use GraphicsEnabler=Yes AtiConfig=Shrike boot flags while booting. You should patch dsdt.mod is given in 1st post. Edit it according to your GPU name and size.

In Topic: ATI 4570 - QE/CI enabled | Full Res | Dell Studio 1555 | Lion 10.7.2 ! (...

02 December 2011 - 10:42 PM

Will you plz upload the patched kext , I am also on the same machine & same OS x 10.7 ....searched a hell for qe & ci ....here you are with hopes...

Sure! Use Kext Helper or ##### to install or

Mannualy copy the ATI4600Controller.kext to /System/Library/Extensions.
Open Terminal and write

sudo chmod -R 755 /System/LibraryExtensions/ATI4600Controller.kext
give_your_admin_password
sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/ATI4600Controller.kext
sudo rm -R /System/Library/Extensions.kextcache
sudo rm -R /System/Library/Extensions.mkext
Reboot

In Topic: ATI 4570 - QE/CI enabled | Full Res | Dell Studio 1555 | Lion 10.7.2 ! (...

02 December 2011 - 01:40 PM

Are there any errors in my mods ?

In Topic: Mobility Radeon HD 4650:Full Resolution with QE & CI working on Internal...

01 December 2011 - 10:50 PM

I have been get been able to get QE/CI but having some posactivation problem .. please help!

http://www.insanelym...howtopic=272953
© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy